Mirisna Geranium

Mirisne geraniums su nebeski mirisne cvjetnice biljke koje su porijeklom iz Južne Afrike. Oni su vrlo lako rasti i unutra i vani u posudama, kao i tla. Ako biljka these mirisne biljke, vi ste u za postupati slatka mirisna tijekom cijele godine. Međutim, to je također svoju odgovornost u zaštiti mirisne geranij biljaka od mraza u zimskim mjesecima.
Mirisne Geranium znanstveno ime
Ispravan naziv za mirisom geranija is pelargoniums. These mirisne pelargoniums pripadaju istoj obitelji Geraniacea koji uključuje rod Geranium i Erodium. Postoje mnoge vrste iz roda Pelargonium, nekoliko koje su mirisne, a neki su bezmirisan. Tijekom ranih 1600's, mirisni pelargoniums su donijeli iz Južne Afrike u Nizozemskoj i Engleskoj. Geraniums imaju pet latica, ali pelatgoniums have laticama koje su raspoređeni, kao da postoje dva gornja latica i tri niža latice. Gornji latice su življe u boji i geraniums ravnomjerno su formirane i redovito razmaknutih latica. Pojam 'geranium "obično se koristi za opisivanje biljaka i roda. Pođimo u pojedinosti o tome kako da rastu mirisne geranij biljaka.
Kako to Grow Mirisne Biljke Geranium?
Mirisne geranij biljaka spadaju u rod Pelargonium koji se oslobađaju mirisne marelica, ruža, jabuka, menta, limun, čokolada paprena metvica, lipa, citrosa, đumbir, paun, cimet, muškatni oraščić i još mnogo toga arome. Možete dobiti različite veličine, oblika, boja i mirisni mirisom geranija biljke koji će odgovarati vašem ukusu. Lišće od mirisnih geranija biljke su također vrlo šareni i može se koristiti kako bi mirisne geranij čaj i salate.
Mirisne geraniums narasti do visine od 1 do 2 noge i može se lako uzgajaju u kontejnerima i lonce, pa čak i vrt tla. Oni slijede tender višegodišnji životni ciklus i potreba punom suncu ili jakom svjetlu raste. Možete dobiti mirisne geranija je sjemenje ili reznice iz lokalnih vrtić za kontejner u vrtu ili u vrtu na otvorenom. When uzgoj na otvorenom, biljka treba gajiti na osunčanom mjestu s ilovasti, dobro drenirani tlu. U slučaju lonci, trebate koristiti ilovača-based kompost rasti mirisne geraniums.
Tlo treba biti vlažna, a ne suho ili mokro. Trebali bi voda biljka iz dna kako bi se izbjeglo vlaženje lišća. Zatvoreni biljaka treba biti hranjen s biljnim gnojivima svaki tjedan izmjenjuju. Možete čak i hrane bogate kalijem, gnojiva za poticanje rasta cvijet. Možete orezati biljke u obliku štipanje natrag savjete u jesen i uklanjanjem proveo cvijeće. Geraniums su skloni štitastog moljca zaraze, pa provjerite prije nego ih rezanje sadnje u vašem domu. U zoni 8 i gore, mirisna geraniums su narasla kao trajnice i trebao bi biti uzgaja u zatvorenim prostorima u zonama 7 i niže. Možete pročitati više o mirisne geranijuma skrbi.
Mirisna Geranium Koristi
Mirisne geraniums se koriste u mnoge različite stvari kao mirisne geranijuma čaj, kolači, marmelade, vina, masti i parfeme. Geranija mirisne lišće koriste se kao okusa i dodaje staklenku šećera. Sloj lišća prekriveno jednom ili dvije kugle šećera. Onda još jedan sloj od lišća je dodao i da je opet prekrivena još jedan sloj šećera. Nakon jar je puna, to je da se zadržao na prozoru u suncu. Nakon nekoliko dana uzdah iz lišća i dobit ćete namirisana izazvan šećera zbog mirisne lišće geranijuma.
Mirisna geranija lišća i cvijeća može se sušiti smanjenjem off njihove stabljike te ih stavite na hlađenje stalak. Tada zadržati stalak na tamnom mjestu s dobrim cirkulaciju zraka, ili ih možete suho u pećnici postavljen na niskoj razini. Tada im stvari u muslin torbu te koristiti kao smjesa.
Možete čak koristiti mirisne geranija ostavlja okus kolača, želea ili kao sastojak dekoriranje. Mnoge travara use mirisne geranij eteričnih ulja u parfemima, colones, pa čak i mirisnim sapunom. Oni su također preporuča za medicinske svrhe poput aromaterapije i spa masaža.
Ovo je neke informacije o mirisne geraniums. Nakon što rastu mirisne geranij biljaka, od vas će biti zakačen do nebeskog miris ona proizvodi. Nadam se da vam rasti mirisne geraniums u svoj dom i uživati ​​u mirisu, ljepoti i obojenosti tih slatka mirisna biljaka.