Grow Shrooms kod kuće

Gljive su zdravi i ukusne hrane stavke koje se koriste u nekoliko kuhinja. Budite to vegetarijanske receptu ili non-vegetarijanska jelo, gljive su preferirani sastojak. Visoka nutritivna vrijednost i sadržaj masti minimalna čini shrooms vrlo popularan hrana za ljude svih starosnih dobi. Uzgoj gljiva kod kuće, često se prakticira diljem svijeta. Još jedna prednost ovih jestivih gljiva je jednostavnost u njima raste. Stoga, ne treba brinuti, čak i ako su sve gljive za prvi put. Let's pogledajte o tome da raste shrooms kod kuće.
Kako to Grow Shrooms kod kuće?
Detaljne upute o tome kako rastu shrooms kod kuće, ovisi o gljiva raznolikosti, koji ste se odlučili za uzgoj. Osnovni cilj je razumjeti faktora rasta i pripremiti raste medij. Ako ste temeljito s tim, a zatim više od pola svog rada je dovršen. Podaci o potrebne materijale i postupak rasti shrooms unutra su dati u nastavku:
Potrebni pribor, za uzgoj gljiva u kući, potrebno vam je sljedeće:, gljiva spore, supstrat za rast, raspršeni mlaz vode bocu, Čista voda, Zatvoreni toplomjer, uzgoj postupak; Pripremiti komposta, Pripremite supstrat za rast, kao i po uputama koje u kompletu . Vi samo morati miješati zajedno sirovina i navlažite vodom. Nemojte posuti višak vode kao što nije poželjno klijavost gljiva spora. U slučaju sadnje shrooms u staklenkama, to je idealno za steriliziranje rast medij u ekspres loncu. Ostavite srednje ohladi prije inokulacijom spora.
Mrijest, Nakon pažljivog pripremu komposta i / ili supstrat za rast i sterilizacije, sijati shrooms spore. Ovisno o tome koju ste izabrali različite, mjesto spora na određenoj dubini. Možete odnose na kit za bolje dubine, najbolji način je da bi kit s vama dok postupak sukcesivnih koraka.
Uzgoj faza, Mjesto spore bakteriziranoj staklenke na hladno i tamnom kutu kuće. Provjerite i regulirati temperatura rasta medija u rasponu od 60-70 stupnjeva Fahrenheita. U cilju održavanja maksimalne vlažnosti za bolji rast gljiva, možete staviti posudu s vodom u blizini staklenke.
Sječa, u roku 6-8 tjedna od sjetve spore, neke gljive će zrele. Harvest samo potpuno razvijen gljive. Možete odabrati daljnji usjeva nakon svakih tjedan dana. Gljiva koje se bere nakon prvog usjeva nazivaju čistimo. Kada ste završili žetvu shrooms iz staklenke (nakon otprilike mjesec dana), odbaciti medij rast i početi ispočetka. Pročitajte više o vrstama jestivih gljiva i savjete o rastu i gljive.
Kako to Grow Shrooms Bez lonac
Kao što smo vidjeli već, jedan lonac na pritisak odgovarajuće veličine koja se koristi za sterilizaciju procesa. Dakle, ako imate sajam ideja o drugim mogućnostima za sterilizaciju, onda možete uspješno može narasti shrooms bez lonac na pritisak. Idealna metoda koja se može slijediti za parenje. Veliki lonac za kuhanje imaju ispravne veličine poklopca koji se može držati staklenke je potreban za parne sterilizacije.
Dodajte vode (ne puno) u lonac i mjesto čelika posuđe (naopako) na dnu, zatim mjesto staklenke preko posuđe, osigurava voda iz lonca neće ući u jar. Za pravilnu parom sterilizacije, dopustiti da vode kuhati oko sat vremena, a zatim ohladiti. Možete dati injekciju shroom spore kada je temperatura unutar posude je oko 90 stupnjeva Farenhajt. Pročitajte više na:, povrtnjaci, Container Gardening, sa ove informacije, nadam se da ste shvatili postupak o tome kako da rastu shrooms doma. Ako imate upit poput 'kako rastu shrooms kod kuće bez spora', tada je odgovor pomoću micelija ili kulture tkiva metoda. For raste s micelija, možete slijediti isti postupak kao gore. Kultura tkiva metoda je obično obavlja u dobro održavanim laboratorijima pod kontroliranim uvjetima svjetla, temperature i vlage. Točnije, rast gljiva tkiva kultura nije praktičan izbor za izvođenje kod kuće.