Uzroci krhki kose

Suhi, krhki kose nedostaje sjaj a tekstura normalne, zdrave kose. Štoviše, krhki kose simptomi uključuju kose koja je sklona do oštećenja i može vrlo lako slomiti. Postoji niz krhki kose uzroka koje se kreću od izlaganje okoliša irritants na određene temeljne zdravstvene probleme i čak može se pripisati siromašne njegu kose. Ovdje su neke od uzroka za krhki kose.
Što Uzroci suhe krhki kose?
Pretjerano pranje kose: Jedna od osnovnih uzroke suhe krhki kose je pranje kose s šamponi sadrže opora kemikalija. To može strip daleko vlagu i sjaj kose. Iako shampooing kosu svakodnevne može biti u modi što se tiče njegu kose, većina dermatolozi tvrde da to može dovesti do gubitka kose prirodna zaštitna ulja koja se izlučuje iz pore kose. Dakle, ako imate suhu kosu, operite ga dva do tri puta dnevno pomoću mild biljni šamponi. Također budite sigurni da ćete uložiti u kvalitetan uređaj. Kosu s majoneze je jedan od učinkovit home lijekova za suhu kosu. Pročitajte više na kosu masku recepte za suhu oštećenu kosu.
Styling Proizvodi: Pretjerano korištenje styling proizvoda kao što su stan Okovi, relaxers, perms ili overusing puhati sušači može dovesti do krhki suhu kosu. Pročitajte više na oštećenim lijekova hair kuće.
Ekološki čimbenici: Uzrok sve vaše kose Woes zapravo može biti klima. Mjesta s puno sunca, malo vlage i suhe topline može učiniti vaš sušilo za kosu i krhak. Izloženost ekstremnim vjetra ili sunca ili klora u bazenu može učiniti tona oštećenja na svoju kosu, nanoseći ga izgubiti hranjivih tvari i postaju krhki. Možete ograničiti štete za kosu iz ekoloških elemenata noseći kapu ili maramu, a vani i koristeći plivati ​​kapicu kupanje u klorirane vode.
Malnutricija: Malnutricija je jedan od primarnih uzroci gubitka kose i suhu kosu. To je zato što u nedostatku bitne hranjive tvari potrebne za održavanje zdrave kose, naša Kruna završava postaje suha, krhki i oštećene. Pomanjkanje joda, vitamina B i bakra u ishrani su jedan od ključnih uzroka za suhu krhki kose. Zdrava uravnotežena prehrana koja sadrži omega-3 esencijalnih masnih kiselina, nađena u lososa i riblje ulje, orasi i flaxseed je bitna za zadržavanje vlage iz kose.
Temelj zdravstvene probleme: Osim vanjskih uzroka suhe krhki kose, postoje određene medicinske uvjete koji mogu izazvati gubitak kose i oštećenje kose. Ti problemi zdravlja mogu uključiti:
Anoreksija nervosa: Anoreksija je poremećaj jedenja u kojoj se osoba ograničava količinu hrane on / ona jede za strah od debljanja. Tako, nesposobnost da se zadrži najmanje anorexic tjelesnu težinu zbog uskraćivanja esencijalnih hranjivih tvari, dovodi do sebe gladi, pa čak i smrt. Suhi kose i krhki hairloss je jedna od najčešćih nuspojava ovog zdravstvenog problema.
Hipotireoza: Hipotireoza je stanje u kojem je tijelo stanju proizvoditi adekvatne hormoni štitnjače. Uz slabost, umor i depresije, suhi, krhki i tanke kose je također rani simptom hipotireoze. Ukoliko se ne liječi, stanje uzrokuje tijelo sporo svoje funkcije, što dovodi do mentalnog i fizičkog umora i drugi simptomi.
Trichorrhexis nodosa: Ovaj genetski problem rezultira obložen ili slabih točaka uz dlake koje uzrokuju vaše kose prekinuti lako. Uz to trichorrhexis nodosa također može biti rezultat određenih kemijskih tretmana ili prekomjerne puhati sušenje kose.
Hipoparatireoidizam: premalo na paratiroidnih hormona, uzroci razina kalcija i fosfora pasti rastu, što dovodi do stanja poznatog kao hipoparatireoidizam. To se može dovesti do suhe krhki kose, grube kože, mišića spasms, napadajima i mnogo više problema. Najčešći uzrok tog problema je ozljeda na paratiroidne žlijezde u toku kirurgiju glave i vrata.
Za djelotvorno krhki kose tretmana, pročitajte više na:, home lijekova za suhu oštećenu kosu, Liječenje za suhu kosu, a krhki kose uzroci mogu dovesti do frizziness, sušilo za lom i Splitu završava. Ako ste stalno udario s problemima suhu kosu onda pokušajte popravljajući problem vlaži i kondicioniranje kose. Možete koristiti maslinovo i drugih eteričnih ulja ili pravedan dobiti jedan veliki ostaviti u uređaj vam kosu. Operite kosu svaki drugi dan i nikad ih češlja kad su mokre. Uravnotežena dijeta bogata proteinima, masti i ugljikohidrata i puno vode također može pomoći vratiti sjaj vaše brave.