Jasmine Plant Unutarnja njegu

Svatko tko posjeduje jasmin biljka će se složiti da njegovo ime derivacije Jasmine od Yasmin perzijske riječi, što znači dar od Boga, vrijedi. Sa svojim mirisni grozd bijelog u krem ​​cvjetova nestled među sjajnim svijetlo zeleno lišće, u kombinaciji s vrlo malo jasmina biljka zatvoreni briga, ona je dugo na popisu kao omiljeni houseplant, kao i vrt biljka. Jasmine biljnih sorti uključuju više od 200 prirodnih i kultivirane vrste, i roda grmlja i vinove loze u Oleaceae (masline) obitelji. Jasmine je porijeklom iz Azije, Afrike i Europe. Botanički jasmin je poznat kao Jasminum polyanthum and raste jako dobro u tropskoj uvjetima. Jasmine ima mnogo koristi, te je gotovo važno kao i neven cvijet kad je riječ o tradicionalnim svadbama i vjerske dužnosti u Aziji. Čaj od jasmina je također vrlo popularna među biljni čaj entuzijasta.
Jasmine Plant; Ovisno o svoje vrste, jasmina rasti kao mala biljka, grm ili penjač s Woody vina. Jasmina je zimzelena biljka s nekim sortama se listopadne u prirodi. Listovi su sjajni, o 2 do 3 cm duge, uređene nasuprot, jednostavan i kolektivno u tri-lisnat ili listićima u obliku pera uzorak s četiri do devet letke. Cvijeće su mirisne i za razliku od normalne norma ima četiri Corolla režnjeva latice poput većine cvijeće u svojoj rodova u Oleceae obitelji, to je više od pet režnjeva, neki imaju devet previše. Oba cvijeće i latice se koriste kako bi se vijenci i drugih ukrasa. Tvornica jasmina će rasti u dobi između 10-15 noge s 4 do 6 metara širiti.
Winter Jasmine Biljke; Za razliku od drugih jasmina cvijeća, cvijet zima jasmina je žuto u boji. Native u Kinu, ona je uvedena u Velikoj Britaniji u 1845 by Robert Fortune, škotski botaničar i putnik. Stabljika biljke zimski jasmin su svijetlo zelene koja Nestle klastera sićušne svijetle žute cvjeta zimi. Oni su propagiraju oko svibanj-srpanj i cvijeća između prosinca i ožujka. Jasmine biljke su izdržljiv biljaka i vrta od tih može biti učinjeno u različitim tlima. Oni bi za popularne gmazovima vinove loze koje se mogu koristiti za ukrasiti zidovi, ograde, sjenice ili ispao iz vješanje posude.
Jasmine Plant Unutarnja Care, Jasmine je vrlo prilagodljiva biljka koja dobro radi s minimalnim skrb. Jasmine lako se propagira kroz reznice. Uzmite reznice zdrav i umočiti jedan kraj u navijali rješenje i biljka u tlu, bilo u zemlji, ili lonac. Započnite rezanje tijekom ljeta iu proljeće, po mogućnosti tijekom razdoblja lipanj-listopad, a ne oko zimske sezone.
Kako biljnu Jasmine; Oni rastu i u redovitom vrtnog tla, to je blago oplođeno i sposoban za zadržavanje umjerene količine vlage. Tla koji su teški i zadržati višak vlage što je vlažan, oštetiti biljke cvijet kapaciteta ležajeva i hoćeš lišća. Za uzgoj jasmina unutra, to je poželjno da ih biljka u ilovača-based potting kompost. Uzmi kontejner ili lonac koji će podržati njegovu eventualnu veličinu, da biste htjeli zadržati. Napunite spremnik ¾ s tlom, a biljka ukorijenjena jasmin reznice u njemu. Dodajte na vrh zemlja miješana s nekih organskih komposta za kontejner. Voda i, dopustiti lonac da stoji još da se ispusti višak vode van. Nakon toga, premjestiti u planiranu lokaciju. Ne zaboravite postaviti vode tanjur ispod pot ne želite da mrlju vašeg prozora ili klupice podovi. Pročitajte više o vrtu kontejner.
Uzgoj Vodič za Jasmine biljke; odgovarajuće svjetlo za unutarnju rast je još jedan važan aspekt za stabilan rast i dobre izložba cvijeća. Stavite jasmina biljka u punom svjetlu ali ne u direktnom ned Oni su čak i toleriraju ili djelomičnu sjenu vrlo svijetle filtrirane svjetlosti. U svim vremenima, biljka jasmina treba primiti barem 4 do 6 sati direktnog sunca ili prigušenog svjetla. Voda slobodno raste sezone i štedljivo u zimama. Zaštitite your plat od loših zimskih sušnih razdoblja by premještanja daleko od vjetra put, a također zagrtati biljke da bi korijenje i tlo toplo. Pročitajte o vrstama malča i savjeti za malčiranje.
Jasmine grmlja i loze trebaju biti obučeni kad su mladi, stabljika, sjenice i potporu treba osigurati kako po namijenjen oblik i veličinu. Jedan može trenirati loza jasmina na stazi prema dolje iz vješanje lonac. Mladi jasmina trebao biti stegnut iz vrhova kako bi se olakšalo bočno rasta i kontroli ukupnog rasta. Hard rezidba može biti učinjeno da preoblikuju biljku i dati odgovarajuće svjetlo i zrak pokret na isprepletene i grmovit biljka. Dodaj gnojivo koje ima zdrav, ali umjerene doze fosfor i kalij, dva puta u godinu dana, jednom godišnje nakon rezidbe, a opet prije početka cvatnje sezone. Fosfor stimulira rast korijena, i promiče list i cvijet pupoljak rast, i kalija daje cvjetova i listova s ​​ugljikohidrata i proteina kako bi im zdrav. Da biste osigurali pravilnu njegu jasmina biljka, izbjegavajte gnojidbe u potpunosti u jesen i zimi, kao biljka je u polu-spava pozornici u ovom trenutku. Zajedničke jasmina biljka bolest pepelnice, koje se lako mogu kontrolirati s fungicida sprej. Još jedna bolest primjetio na jasmina Stabljike su male i za velike, smeđi ili crni lezija koja se proširila vrlo brzo, te su poznati ubiti biljka. Immediately orezati i spali kao proizlazi, i sprej specifične fungicidom, kao i germicid da kontrolira svoje širenje.
Jasmine biljka zatvoreni skrb također uključuje ponovno potting, kao i kada biljka prerasta u lonac i samo u proljeće. Jasmin cvijet za javnost svojim mirisom noću, nakon što sunce je skup i obično je picked ranih jutarnjih sati. U odnosu na cvijet, to je pupoljci koji su još mirisnim. Pa idi na i uživati ​​u slatki miris po cijeli dan i godinu!