Christmas Cactus Biljke

Christmas kaktus biljke pripadaju Zygo-kaktus obitelji, a porijeklom iz Srednje i Južne Amerike. Oni su epifitske biljke koje se uglavnom nalaze povezani s trulih listova i drugih otpadaka. Znanstveno poznat kao Schlumbergera bridgesii, božićni kaktus potpada pod istoj obitelji kao da je kaktus zahvalnosti i Uskrs kaktus. Cvijeće ove tropska biljka dolazi u različitim bojama poput bijele, roza, crvena, ljubičasta i kombinacijama boja. Cvjetni pupoljci se uglavnom vidi u krajem listopada do prosinca. Biljke može narasti i do osam inča u prečniku, Božićni kaktus su biljke u saksiji biljaka koje može biti vrlo dobar dar. Adekvatna skrb je potrebno za ovaj prekrasan houseplant.
Sadnja Christmas Cactus
Izvadite proizlaze iz svježeg Christmas kaktus i suhe stabljike stavljajući ga na papir ručnik. To pomaže da se upiti višak vlage i sprječava truljenje. Uzmi lonac ili kontejnera i ispunite ga s tresetnica i pijeskom u pedeset-pedeset proporcija. Provjerite jeste li unijeli rupe na dnu posude. Plant stabljike u lonac i držati lonac na takvom mjestu gdje će dobiti neizravnu suncu. Poprskajte tla vodom lagano s sprej bocu. Vi ćete moći vidjeti matičnih rast unutar dva tjedna. Voda biljka redovito ali bi se osiguralo da se tlo ne bi trebalo biti previše mokra. Feed biljke s gnojiva i pričekajte da se pojave cvjetanja.
Briga za Božić Cactus biljke
Svjetla i temperature, svjetlo je potrebno Božić kaktus biljka rasti. Držite biljka dalje od izravnog sunčevog svjetla kao izravna sunčeva svjetlost može spriječiti rast biljaka. To je uvijek bolje ako biljka se čuva u blizini prozora. Normalne temperature potrebne za ovu zatvoreni biljka je 65 do 80 º F. Ove biljke vole hladnije klimatske uvjete za njihov rast. Dan temperatura 61-70 ° F i noći temperatura 56-65 ° F su pogodne za Božić kaktuse rasti. Pročitajte više na tlo znanosti.
Vlaga i vode, božićni kaktus, biljke zahtijevaju 50 do 60 posto vlage za svoj rast. Vaza i pladanj, ili vlage ladicu, napuni vodom mogu se držati u blizini tvornice da ga daju vlage. Zalijevanje je potrebno za ovu tropska biljka za održavanje razine vlage u tlu. Suhi tla može spriječiti rast biljaka sa padom od cvjetnih pupova. Dip prstom u tlo kako bi provjerili vlažnost tla. If tlo je suho, a zatim ga vodi. Zalijevanje kaktus ovisi o ekološkim uvjetima. U suhim klima, voda biljka s intervalom od dva do tri dana. U vlažnim i hladnim klima, navodnjavanje je neophodno jednom u tjednu. U zimi, božićni kaktus zahtijeva manje vode za promicanje zdravog cvjeta. Prekomjerno zalijevanje može dovesti napustiti bolesti, poput bijela trulež.
Gnojiva i obrezivanje; Feed Christmas kaktus biljaka gnojivima dva puta u mjesec dana tijekom proljeća i ljeta. Bilo koji tip houseplant gnojivo je dobro za aktivni raste biljka. Nemojte ih hraniti before proizlaze iz pupova. Rezidbe je važno za pravilno odvojak biljke i idealno vrijeme za obrezivanje je ljeto. To može obaviti samo nakon mjesec, nakon cvatnje razdoblje završava. Rezidbe stabljika je najlakši način da regrow više biljaka.
Držite Božić biljke kaktus na tamnom i hladnom temperatura za poticanje zdravog cvijeće. Pravilna rasvjeta, ispraviti temperature i adekvatno navodnjavanje su tipke za zdrav uspješan svoje prekrasne božićne kaktuse.