Winter Briga za jagode

Jagode su cool vremenskim voće, a njihova kvaliteta i količina ovisi o njihovim klimatskim uvjetima. Jagode se razlikuje od drugih biljaka u njegovoj širenje metoda. Njegov kruna je višegodišnja, a korijeni su godišnje. Zbunjeni? Pa, tako je ja! Dopustite mi objasniti. Jagode biljke su stoloniferous, što znači da rastu, ili se razmnožavaju po stolona ili trkača, that niknuti iz njihove krunu i šalje do tla pucati korijenima. Listovi su s tri lista i male. Biljka nosi male bijele boje cvijeća i vrijeme koje je cvijeće u zrele plodove u potpunosti ovisi o zrak i temperature tla. Biljnog rasta brzine s viših temperatura i smanjuje kada je niži. Tijekom zime, biljke ne donese plodove, ali zdravlja kako bi se osiguralo sljedeće godine prinosa. Evo nekoliko savjeta za osnovne zimske skrbi za jagode.
Zima Briga za Jagode Biljke
To je vrlo važno da znate kako brinuti se za jagode za pravilno prinos. Jagoda biljka prestaje raste nakon što temperatura padne ispod 40 ° Farenhajt. Temperature niže 20 ° Fahrenheit oštetiti jagoda biljke korijena i krunice, tako, čineći zime u vrtu vrlo važan čimbenik za zimsku njegu jagoda. Zapravo, pravi prijetnja za ovu biljka, više nego štetočina, je hladno zimske temperature, i ponovio odmrzavanje i zamrzavanje tla kroz zimama. Prije svega, postoje samo dva načina se može osigurati jagode biljka briga za zimama; smanjen zalijevanje i teških malčiranje.
Zalijevanje: Jagode napredovati na vlažnim i dobro drenirani tla. Razina vlažnosti tla je potreban jer voda je potrebna za održavanje vlage u plodu tijekom svog razvitka i zrelosti. A parched biljka nosit će plodove koji ne dođe na svoje istinske veličine. Međutim, tijekom zima, zalijevanja trebao biti vrlo minimalan, kao što može poslati odmarati do korijena te ih ubiti.
Usitnjavanje: malčiranja jedini prirodni način da se osigura da je tlo i biljka i dalje toplo i mraza besplatne. Dopusti jagode biljka prilagoditi na pad temperature prije nego što započnete postupak malčiranja. Idealno jedna trebao početi malčiranja prije temperatura pada ispod dvadeset stepeni, listopad-studeni ovisno o zoni u kojoj živite Vrijeme mulch je važna, rani aplikacija neće dati biljka vremena da se naviknete na pad temperature, a ako primijenjena prekasno, biljka krunu će dobiti oštećena, utječu iduće godina usjeva i čineći sve svoje zime brigu jagoda naporima silaze drenažu.
Postoje mnoge vrste malča može se izabrati iz. Iskusni vrtlari preporučuju korištenje korova bez slame ili sjeckani cornstalks as usitnjavanje materijala. Izbjegavati usitnjavanje sa svježe opalo lišće, jer oni imaju tendenciju da se ne samo zataškati rast nove, ali i zamka zrak i stvoriti prostor za led u obliku. Sloj malča treba najmanje tri do pet inča debela. Malča će štititi biljaka i tla iz hladnog i varijacijama u temperaturi. Pročitajte više o savjeta za usitnjavanje. Malča treba račvast van kad jagoda biljaka pokazuju znakove rasta u proljeće. Zagrtati biljke bi trebao biti uklonjen od ožujka do travnja, nakon starenja ovisno o zoni u kojoj živite izvadi sve korove, a voda i korištenje gnojiva za jagode kao i po zahtjevu. Opširnije na:, Savjeti za uzgoj jagode, Savjeti za uzgoj jagode u viseća Lonci i spremnici; dali ste uzeti dobru brigu za zimske jagode, a možete biti sigurni da nikada nećete biti rasprodan ove preslatko plumply, ukusne plodove !