Koliko često trebate rotirati gume

Gume rotacija je bitan dio automobila održavanja. Gume igraju važnu ulogu u pogon, a ako ne održava pravilno ili ne okretati na vrijeme, mogu dovesti do nesigurne vožnje. Kako bi se osigurala sigurnost u vožnji i produžiti vijek trajanja gume, dijeleći ih rotirajući je vrlo bitno. Koliko često trebate rotirati gume, uobičajena je pitanje. Najprije nas znati više o potrebi guma rotacije.
Zašto trebate rotirati gume automobila?; Prije nego što znamo o tome kako često trebate rotirati gume, pustiti nas znati zašto biste trebali rotirati gume. Svaka guma vašeg automobila nosi drugačije zbog razlike u opterećenju nošeni svaki i razlike u uvjetima na cesti s kojima se suočava svaka od njih. Šezdeset posto težini automobila nosi prednje gume, tako da će nositi sve više i brže nego stražnji one. Ako vaš auto je prednjim pogonom, gume prednja će nositi više od one straga. U slučaju pogonom na stražnjim kotačima stražnje gume će nositi više. Ako vozite više na autocestama, to znači puno cloverleafs, što dovodi do velike brzine desna ruka okreće. Dok se vozite više na ulici, te moć uzeti velike brzine lijevom rukom skreće dok desna ruka okreće se tighter. Dakle, gdje vozite također će odlučiti koji guma nosi još mnogo toga. Da bi ti guma traje duže, koje su podložne više trošenja i habanja, oni trebaju biti uključeni s onima koje nose manje, usporedno. Rotirajuće vaše gume će osigurati da sve gume nositi po istoj stopi, tako da ne morate zamijeniti gume koje su potpuno izvan sinkronizacije. Sada, neka nam provjeriti koliko često trebate rotirati gume.
Koliko često trebate rotirati gume automobila?, Da znam koliko često trebate rotirati gume, to je najbolje provjeriti svoje vozilo proizvodnju preporuke u vlasnički priručnik. Također možete kontaktirati vaš automobil održavanje profesionalne znati točno koliko često trebate rotirati gume i auto bi se izbjeglo daljnje probleme. Također možete znati pravi uzorak guma za vaš automobil rotacije. Možete rotirati gume u skladu s odgovarajućim vremenskim intervalima spomenute u vlasnički priručnik. Čak i ako vaše gume ne pokazuju nositi, moraju se rotirati kako je navedeno u priručniku. Ako se to ne spominje u priručniku kako često trebate rotirati gume, uobičajena praksa je da ih rotirati između 6000 milja do 10.000 milja.
Jednom kada znate koliko često trebate rotirati gume, možete uzeti vaš automobil gume profesionalni ili učiniti sami, ako znate kako rotirati gume. Ovo je dobar put da biste dobili vaše gume pregledani kao dobro. Možete provjeriti za bilo kakve neobične nositi, gume oštećenja, oštećenja boku i takvih problema u gumama. Sharp grebena na jedan od Vaših guma može se formira kao rezultat odstupanje. U tom slučaju, trebali biste dobiti kotač poravnanje provjeriti i korigirati, kako bi se spriječilo dodatno trošenje guma. Znati više o popravaka automobila.
Kada trebate zamijeniti gumu?; Guma je potrebno da bude zamijenjen kada gaziti preko nje je izlizan. To može biti identificirana uz pomoć trošenje gaznoga sloja indikator. Gaznoga sloja nositi pokazatelj je mali odrastao bar koji se proteže duž utora od gume. Ovaj podigli bar označava minimalna dopustiva dubina gaznoga sloja. To su ravnomjerno raspoređeni diljem cijelog guma. Morate zamijeniti gume, kada su u neposrednoj blizini na minimalnu dubina gaznoga sloja. Više o kako promijeniti gumu.
Više o gumama:; Kako to Čitanje veličina guma, guma Savjeti za sigurnost i održavanje; umoriti Ocjena: Brzina Nazivne vrijednosti i Indeks nosivosti, sada da znate koliko često trebate rotirati gume i koliko je važno za dugi vijek trajanja gume , siguran sam da ćete dobiti ovaj učinio na vrijeme. Za dodatnu njegu, to možete učiniti postupak rotacija guma u vrijeme zamjene ulja. Dobiti ga je potvrdio obliku ovlaštenom servisu vašeg automobila to kako često trebate rotirati gume na vašem automobilu i bilješka kilometraža u vrijeme rotacije gume. Također, redovito provjeravajte tlak u gumama. Slijedite jednostavne pravila održavanja automobila i uživati ​​u uravnotežen, brzo i sigurno voziti.