Kompulzivan Shopping poremećaj

Kompulzivnog poremećaja shopping je baš kao i bilo koji drugi opsesivno kompulzivnog poremećaja, poput noktiju rezak, overeating ili laže. Također je poznat kao trošenja ovisnost ili shopaholism i postoje broj znakova koji mogu pomoći utvrditi li ili ne ste ovisni shopping i potrošnje. Znate da ste pretvara u shopaholic kada ormar započinje prepuno odjeću, torbe i pribor koji nikad nisu ni koristili, ili kada se često osjećaju potrebu da provedete čak i na stvari koje ti zapravo ne zahtijevaju. Vi svibanj također početi osjećaj da je shopping je jedini način možete dobiti neki reljef od stresa, briga i depresija. Ovo su nekoliko od glavnih i ranih znakovi kompulzivnog shopping poremećaja. Evo neke dodatne informacije o prinudna shopping poremećaja.
Prinudna Shopping poremećaj, prinudna shopping može dobiti i zarazna i destruktivno kao i svaki drugi tvar ovisnost. Posljedice shopping kao ovisnik mogu biti teške, uključujući i ekstremne financial teškoća, prelazak granice kreditne kartice drastično, dug problema te u ekstremnim slučajevima, čak i određene vrste kaznenih djela. Žene su one više pogođene kompulzivnog shopping poremećaja nego muškarci. Oni često zemljište gore u Mall kupiti jedan ili dvije stvari, ali kraju trošenje više od potrebnog i vratiti kući s puno shopping bags umjesto samo jedan ili dva. Shopping ovisnici često će pronaći sebe planiranje i razmišljanje o njihovim sljedeći shopping izlet i popis stvari koje će biti kupovina. Ako rano intervencija nije traži za ovaj problem, tretirajući ga u kasnijim fazama mogao biti vrlo teško i neche biti puno drugih komplikacija baviti.
Kako Stop prinudna Shopping, prinudna shopping može biti tretirana lako prije nego što ga pretvara u vrlo ozbiljan problem. To može biti učinjeno ako problem identificiran je, vaši prijatelji ili vaša obitelj i pomoć traži u pravo vrijeme. Podrška iz prijateljima i obitelji je bitno za vas uspješno da prevlada problem kompulzivnog shopping, stoga pobrinite li razgovarati s njima o tome i tražiti tražene pomoći i pomoć za prinudna shopping liječenje. Evo nekoliko točaka koje će vam pomoći otklone ovaj problem.
Izbjegavajte kupovinu na centrima, shopping u trgovački centar daje Vam sve potrebne opcije, za vas da provedete besciljno. Dakle, u shopping centrima i Internet shopping je strogo ne-ne. Trgovina na malo dućan da se izbjegne kupovina ono što ne zahtijevaju uopće. Ovo je prva korak uzeti prema izbjegavanje svih vrsta iskušenja koje mogu dovesti do pretjeranog, nepotrebnog shopping.
Izbjegavajte Shopping sve po sebi, Kada shop sve sama, ne postoji jedan, ali svoje vlastite savjesti koji vam mogu ograničiti od trošenja. Ali onda opet, to je vrlo lako ignorirati savjest i provesti kao nema sutra. Dakle, sa sobom prijatelja ili rođaka u dućan koji može ograničiti iz shopping nepotrebno.
Važno: Pazite da je osoba koja vas duž nije shopaholic!
Stick za Shopping liste; Prije nego što možete ići u kupovinu, pripremiti popis stvari koje 'treba' shop za. Nosite ovaj popis zajedno s vama i kupiti samo ono što se spominje o tome. Get prijatelja ili rođaka da provjere popis za vas.
Nosi ograničenu količinu gotovine i broj kreditne / debitne kartice, nemojte nositi svoj debitnom ili kreditnom karticom kada ići u kupovinu i nositi samo ograničen iznos novca tako da znate da trebate ograničiti se na kupnju samo ono što je moguće u roku od taj iznos.
Nadam se da gore navedene savjete vam pomoći u prevladavanju kompulzivnog poremećaja shopping, tako da mogu dobiti natrag na stalak sa svojim financijama. Ovisnost svake vrste što je loše za vaše zdravlje i stil života i stoga morate učiniti sve što je moguće da biste dobili osloboditi od njega.