Cedar njegu drveća

Popularni landscaping drvo, cedar je rod crnogoričnih stabala u Pinaceae biljka obitelji. Spada u porodicu borova i porijeklom iz zapadne Himalaje i mediteranskoj regiji. Važan izvor za visoke kvalitete drvo, kedar sada uzgaja u regijama gdje zimi temperatura iznad -25 ° C. Za uživanje ovog stabla i njegovih strong drvenastog miris, jedan ne treba biti kultivatora, samo zainteresirani za učenje osnovnu skrb cedrovim stablom.
Cedar Tree; Identificiranje cedrovim stablom definitivno zahtijeva iskusnim okom, kao i različite vrste cedrova dođe sa svojim različitim značajkama u pogledu visine, kruna proširila i promjera, listova i konus veličini i obliku, staništa i adaptacije, itd. Cedars se zimzelenog drveća koji može narasti od 30 do 70 metara visine, ovisno o svojoj vrsti. Listovi su zimzeleni i igla oblika i mekih, prenose u gustim grozdovima na kratkim izdancima, oni imaju tendenciju da se međusobno preklapaju. Zimzelenim listovima su u nijansama zelene s nekim kedar lišća ima primjesa plave. Ove kratke (list) izdanci su raspoređeni na više izdanaka u spirale otvoren način. Kore mladog cedra je općenito zelenija i mekša, koji se pretvara debela, tvrda i razvija pukotina i okreće tamnosmeđe. Cedar stabla kora i listovi također emitiraju začinjen resinous arome. Cedar pinete su bačve u obliku i sadržavati krilati sjemenja koje se oslobađaju kada su zrele godinu dana kasnije nego konus. Pročitajte više o cedrovim stablom identifikaciji i cedrovim stablom činjenice.
Cedar njegu drveća; Cedar stabala može se propagira kroz reznice i sjemena. Reznice se općenito preferira over sjeme, jer oni imaju bolje šanse preživljavanja, plus oni su brzo razviti u zdrave biljke. Uzeti zdravo reznice, polu-drvenastih (nije previše mekan niti previše tvrdo), u ljetnim mjesecima. Očistite donji dio reznice svih lišća. zamoči ga u zakorjenjivanja rješenje i to biljka u dobro isušen vlažni medij. Za sjemenarstvo, prikupiti čunjeva koje su smeđe, a nisu potpuno otvorena. Nježno sile otvoriti konus, i brzo sakupiti sjemenje prije se raspršili. Oni su krilati, tako da oni imaju tendenciju da se odletjeti. Sjemenke nekih vrsta poput bijele cedrovim stablom potrebno par sati pred-nalijevanje Prije sjetve ih u sjetvi mediju. Stavite ih na mjesto koje prima djelomične suncu. Jedan može posijati sjeme pojedinačno styrofoam kupovi previše. Nakon što postane seedling 12/06 inča visoka, to je spremna za transplantaciju.
Izaberite lokaciju Imajući u vidu eventualne veličini stabla, bilo u cjelini ili djelomično ned Područje još ne treba biti potrbuške za vodu prijavom ili poplave. Ako namjeravate posaditi više od jednog stabla cedra, zatim prostor osim njih najmanje 4-6 metara. Iskopati rupu promjera oko šest u širinu i oko noge ili dva duboka. Tlo sadnje treba uključivati ​​dio organske kompost. Biljni cedar i kompaktan čvrsto tlo oko korijena. Graditi berm oko mladi cedar stablo, i napunite ga s vodom. Za prvih par mjeseci se mora osigurati da se tlo ne isušuje, ali oprezno vode, previše vode će se postaviti u trulež korijena. Korova i širom cedrovim stablom. Korijeni cedar su osjetljivi na smetnje, pa pazite da ne dobijete dobiti pogodak ili grču dok weeding ili obrade oko svoje tlo. Cedar ne zahtijeva puno gnojenje, možda jednom godine, ako želite previše.
Mladi cedar treba biti zaštićen od stoke, kao lišće i grančice su natječaj. Graditi mreže oko njega držati životinje od prehrane svoj cedra. Orezati your cedar, bilo da ga smanjiti i za oblikovanje. Vrijeme je važno, suha šljiva u proljeće, prije nego što počne rast. Oštećeni ili slomljen grana mora sječena s oštrim posjekotina, razvedenost cuts će oštetiti biljku. Nikada nemojte orezati nakon srpnja, iduće sezone rasta u obliku pupoljaka (list) su formirane. Cedar je brz uzgajivač, većina vrsta grow nekoliko inča godišnje. Tako obrezuj imajući u umu veličinu želite da vaše cedar postići. Pročitajte o crvenom cedrovim stablom.
Iako je Hardy, cedrova su osjetljivi na Armillaria korijen trulež, bijela gljivične infekcije kora, lišće promijeniti boju i sl. Višak zalijevanje i gnojidbu može ubiti vaše cedra. Većina tih problema može rukovati s cedrovim stablom skrb. Osnovana stablo cedra ne zahtijeva puno održavanja, samo divljenje!