Ukrasne stabala za Landscaping

Planiranje krajolik je kao punjenje u pravom boje stvoriti hipnotizerski efekt. Pitajte krajolika umjetnica o drveću je on / ona želite dodati u krajolik, i ja sam siguran da će ići na i na, kao što postoje beskrajne broj stabala za izabrati iz, svaki s jedinstvenim karakteristikama. Toliko različitih ukrasnih stabala sorti, plus razne krajolik dizajna, definitivno čine ga teško za većinu ljudi odlučiti što će biti pravo za njih. Dakle, to je gdje sam došao u! Ako ste pročitali dalje, naći ćete nekoliko savjeta koji će vam pomoći da odlučite koji ukrasnog drveća za uređenje da se biljka i kako to ide o tome.
Stabla, koji se često koriste u landscaping mogu se podijeliti u tri kategorije, hlad, zimzelena i ukrasno. Hladu stabala su zasadili za svoje širenje velike nadstrešnice koje pružaju dovoljan iznos sjene, zimzelena stabla su one koje imaju lišće na njima cijele godine, te ukrasnog drveća su cvjetanja ili lišće mijenja boju stabala, od kojih je većina uglavnom listopadne. Puno ti stabala također kvalificirati sva tri klasifikacijama. Koju vrstu drveta koji biste htjeli da biljku ovisi o lokaciji, te njegu i održavanje možete ga dati. Njegova rezidba, gnojidba i navodnjavanje potrebama također bi trebali biti dobro studirao. Pročitajte više na:; bjelogorice Činjenice; bjelogorice Tipovi; landscaping s ukrasnog drveća
Cvatnja Crabapple: The crabapple stablo raste oko 20 metara visok, i pripada listopadni obitelji. To je jedan od relativno malih ukrasnog drveća za uređenje. U proljeće, nosi mirisnim cvijećem u bojama od bijele, ružičaste ili tamne ruže. Osim zajedničke gljivične infekcije, Apple štrajkbreher, ovo drvo ostaje relativno slobodan od većine štetočina.
Javora: The javor je bjelogorično shade stablo koje mogu dostići visinu od 50 do 60 metara. To je vrlo popularno i može lako biti identificiran zbog svoje distinctly oblikovan i uređen lišće. Maple stablo pada boje uključuju crvena, narančasta ili / i žute hues. Valja malo cvijeća u grozdovima i voća. Pročitajte više o javor stabala.
Oak Trees: The hrast stablo je velika ukrasni stablo za hladu, koja raste gotovo 80 metara visok, s krunom proširila od 3 do 4 noge. Listovi su jednostavne i naizmjenično raspoređeni, 4 - 7 cm dugo, i imaju 7 - 10 zaobljenim režnjevima. Stablo nosi žuto-zelene ili crvenkaste zelena cvijeće između lišća i žira.
Cvatnja Kruška: Kruške su srednja stabala; 20 do 40 metara visok. Njihova laje su grubi, i imaju izrasline koje su uspravno s prirodnim ovalnog oblika prema krunu. Oko sredine travnja, kruška klice bijele snježne cvijeće u velikoj klastera koji ostaju na stablu do sredine sljedećeg mjeseca. Pročitajte više o chanticleer kruška.
Sviba: omiljeno među mnogim vrtlari, ovo bjelogorično drvo, koje raste do visine od 30 metara i više, nosi vrlo upadljiv cvijeća u bojama crvena, bijela i roza koji traju dva tjedna. Lišće boja izgleda dramatične kada se mijenja od svijetlo zelene do nijanse crvene i ljubičaste. Shiny crvenog voća pratiti lišće promijeniti boju. Pročitajte više na stablo sviba skrbi.
Birch Tree: A breza stablo ima izraženu bijeli piling kora s vrlo delikatna lišće. Raste gotovo 40 metara visine i daje efekt pada. Jedini problem područje breza drvo je njen životni vijek. Iako, on svibanj živjeti za gotovo 50godina, ona tendira pad vremena svojim samo 20, ponekad čak odumiranja. Pročitajte više o vrstama breze.
Sweet GUM: Porijeklom iz jugoistočne Sjedinjene Američke Države, slatki eukaliptus uzgaja hlad i njegove živopisne pada boju. Raste uspravno, dosegnuvši 80 do 150 metara u visinu, na kraju razvoju ovalnog oblika krune kao što dosegne zrelost. U jesen, svojoj lišće mijenja pada boju; iz svijetle žute pjegavi s crvenim, do tamne mottled ljubičasta. ; Pročitajte više na:; malčiranja Oko stabala; brzo rastuća hladu stabala; cvatnje vrste drveća, postoje mnoge ukrasnog drveća za uređenje koje se može izabrati iz. Most stabla ne zahtijevaju teške rezidbe kada su osnovano. I kada biljka stablo, od vas će imati prijatelja za život!