Kako to Grow kikiriki

Zdrava kikiriki, ipak poznat kao matica nije stvarno orah. To je zapravo leguminoze koji pripada obitelji Fabaceae. Botanički je poznat kao Arachis hypogaea, a porijeklom iz Južne Amerike, Meksika i Srednje Amerike. Danas je to jedan od najvažnijih kultiviranih mahunarki širom svijeta, plus 34,43 milijuna metričkih tona godišnje. Visoko profitabilne poslovne usjeva, ona raste na područjima koja su dugo ljeta i kiše. Ako je ovo vrsta klimatskih regije vam boravak, a zatim "kako uzgajati kikiriki 'je članak morate pročitati.
Kikirikija, Biljke, od tisuću culitvars dostupna, samo nekoliko trenutno su kultivirane, kao što su oni superiorniji u kvaliteti i proizvesti odličan prinos. Različite sorte mogu se razlikovati od svojih navika i grananje grananja, u osnovi rastu u dva biljnih oblika, gomila, a drugoplasirani. Bunch sorte grow uspravno, a trkači grow u blizini tla. Godišnji travast, kikiriki biljka ima vrlo tanak stabljika s listovima koji su nasuprot i listićima u obliku pera s četiri letaka. Cvjetovi, da okret u kikiriki, grašak su u obliku. Što je neobično o naviku kikiriki rast je cvijeće iznad zemlje, ali plodovi ispod zemlje, što znači da cvijeće snosi na osjetljivim proizlazi blizu lista axils, ali se kreću u zemlju do zrele. Na zrelost, sjeme kaput koji se zove mesocarp, mijenja boju iz bijele u smeđu, sadrži u njoj, mahuna, dvije ili tri, sa svakim mahuna sadrži jedan kernel (kikiriki). Kernel je ovalnog oblika.
Kako rastu Kikiriki, Kada se odlučite na razne kikiriki koje želite rasti, svoje najbolje kako bi dobili neko znanje o njegovu sadnju i nakon njega zahtjeva. Svaka sorta ima svoju vlastitu sjetvu, kao i roka berbe. Prvenstveno četiri vrste kikiriki se uzgajaju u SAD, Runner, Valencia, Virginia i španjolski. Komercijalno, sve do žetve sjetva se obavlja mehanički. Ova informacija posebno za dom uzgajivače. Pročitajte više o tome kako napraviti kikiriki rasti.
Tla; Kikiriki kao tlo koje je labav i bogat kompost, primjena organskih kompost za vrijeme sjetve i oko svoje vrijeme cvijet procvat će im pomoći proizvesti dobar prinos. Važno je da se tlo ne zadržava voda, voda zadržavanje tla čini tlo kompaktni i ograničava protok zraka do korijena, osim toga, labavo tlo je ključan za mahuna da se zakopati i rasti. Do zemljišta je nekoliko inča duboko, kako bi se osigurala dobra drenaža. Ako je Vaš tlo još uvijek ima problema odvodnje, malo uzdignuti redova sjetve. Tla pH treba održavati na 5,5-7,0.
Sjetva, kikiriki mogu se propagira putem svoje sjemenke, kikiriki sama. Kako raste kikiriki iz sjemena, to je jednostavno, kupite zdravo kikiriki, ili ih prikupljamo od prošle godine žetva i pohraniti ih dobro. Sjemenke su skloni zelena gljiva, pa ih prašinu s fungicidom prije sjetve njima. Najbolje vrijeme za sijati kikiriki u vrtu je oko 3 do 4 tjedna nakon posljednjeg mraz datum, rano proljeće. Kikiriki imaju 120 do 140 dana raste sezone, zima, rano ili kasno ne bi trebao biti dio ove sezone. Sijati pojedinca kikiriki seeds jedne i pedeset devet inča duboko, a šest do sedam inča Apart. Redovima treba biti najmanje dvije noge Apart. Budite oprezni dok sjetve, ne kompaktnom tlu s nogama ili ruku. Uzgoj kikiriki u kontejnerima također može biti učinjeno ukoliko želite malo prinosa, a zatim odaberite spremnik najmanje 60 cm širine i 20cm dubine.
Poslije sjetve Care, Voda tlo dobro, ni posipati, ili ostavite vode između redova, sve do reda su puni. Sjemenke će niknuti u roku od tjedan dana ili tako. Držite tlo vlažno u svako doba. Oni rastu prilično brzo iz vremena oni nabujati. Some savjetovati štipanje glavni matičnih tehnika kako bi se olakšalo više stabljika. Više stabljike, više cvijeće. Graška kao žuto cvijeće će se pojaviti u ljeto, cvijeće su samo oprašivača. Jednom kada vidite cvijeće, oploditi ili dodajte organskog komposta na tlo. Izbjegavajte dušika na temelju gnojivo. Korova oko biljke, korovi se natječu za tla hranjivim tvarima. Do zemljišta kako bi se izgubiti. To bi trebalo biti učinjeno pažljivo, da ne smeta plitko korijenje kikiriki. Cvijeće će se naći u bijegu tlo lako probiti za sebe zrenje u voće. No obrezivanje je potrebno za kikiriki biljke.
Sječa, znat ćete da se vaši kikiriki dosegla zrelost kada lišće požutjeti i početi sušiti, obično četiri mjeseca nakon sjetvu. Kada vidite lišće žuti, nastaviti zalijevanje, pola od onoga što su bili za zalijevanje proteklih mjeseci. Stop zalijevanje par dana prije nego što namjeravate tanjura iz biljke. Otpustite tlo oko svake biljke i iščupaju nježno. Dodirnite pod kikiriki delikatno otresti viška zemlje, i staviti ih unutar zasjenjenom području da se u potpunosti osuši.
Za podatke o njihovu prehrambenu vrijednost, odnosi se na kikiriki zdravstvene pogodnosti.
Posljednji nogu svog 'kako raste kikiriki kod kuće', uključuje uklanjanje svih presušili tla. Store kikiriki ili školjke sa svojim netaknutim ili ih ljuske. Skladištiti na hladnom, suhom i ventiliranom mjestu. Uživajte u njima na žaru, te posipati soli.