Biljne bolesti uzrokovane gljivama

Gljive spadaju u veliku i raznoliku skupinu mikro organizama. Gljive su zapravo stanice, koje su izrađene od membrane vezana jezgra i su bez klorofila. Oni također imaju krutim zidovima stanica. Ove gljive imaju vegetativno tijelo, od kojih neke dijelove proteže se u zraku i drugi prodrijeti u supstrat organizama koji raste na. Gljive propagirati kroz seksualnu kao aseksualna metode i širi kroz spore, koje se proizvode u izobilju. These spores prenose na biljkama kroz vjetra, vode, tla, ptice i kukci. Postoje razni biljnih bolesti uzrokovane gljivica. Pročitajte više na razne vrste gljiva.
Biljne bolesti uzrokovane gljiva, kada jedan od vaših postrojenja je okužen mimo gljiva, važno je da zaštitite svoje druge biljke iz gljivične infekcija. Većina biljnih bolesti, oko 8.000, uzrokovane su gljivama. Ove gljive uključuju kvasaca, ruts, Smuts, mildews, plijesni, gljive i toadstools. Let's pročitajte više o tome.
Rđa, to je fugal bolesti kod biljaka, koja proizvodi crvenkasto-smeđe obezbojenje od stabljike i lišća.
Crno Rot, ovo biljka bolest uzrokovana gljivama karakterizira tamnjenje and propadanja lišća voća i povrća biljaka.
Black Spot; To je jedan od mnogih gljivične bolesti u biljaka. Tako se zove jer ona proizvodi male crne mrlje na biljke.
Dno Rot; Ovo je gljivične bolest pronađen na salate biljkama. Karakteristična ovog gljiva je da se prvi put utječe na lišća na donjem dijelu biljke, a zatim seli gore utjecati na gornji dio.
Rak, postoje neke gljiva infekcije, koji također utjecati na korijenje i kore biljaka. Jedan od takvih gljivama rak gljiva. Ona je pronađena na drvenastim drveće i je poznat po uzrokujući lokalizirana oštećenja kore drveća.
Cotton Ball; Ova biljka bolest uzrokovana gljivama zloglasne po napada brusnica biljke.
Crown Wart; Sviđa čir napada na laje drvenastih stabala, ova gljiva napada stabljike od lucerke biljaka. Tvori bijela protrusions na bazi stabljike postrojenja.
Krumpir bradavica, to je gljivične bolesti koja uzrokuje tamne, bradavičast, spužvasto ekskrescencije u očima gomolja krumpira, slično kao krunu bradavica u prosječnoj biljaka.
Prigušivanje Off, a to gljivične infekcije uzrokuje prekomjerna vlaga uvjetima sadnica. Pročitajte o karakteristikama gljivica.
Suhi Rot; Ovaj gljivične bolesti u biljkama uzrokuje sušenja i pucaju drva, žarulje, krumpir ili voće.
Rhizoctinia bolesti, a to je bolest uzrokovana gljivicama zove Pellicularia and Corticium. Često se vidio utjecati male krumpir.
Root Rot; Poput lišće, laje i stabljikama, korijeni također mogu zaraziti s gljivične infectios. Root truleži bolest uzrokuje truljenje korijena, na kraju uzrokuje biljka umrijeti.
Sclerotium Rot, gljiva iz roda Sclerotium uzrokuje stvaranje sklerocija na biljke.
Nizozemskog Elm Disease, Ovo je gljivične bolesti utječu brijestovi. Ona namazi iz jednog biljka na drugu kroz korena grafts ili brijesta kornjaši koji feed na malim twigs.
Pinkroot; Ovaj gljivične bolesti napada luk biljke i čini ih neprikladnim za potrošnju.
Soft Rot, glibav, sentimentalan raspad uzrokovan gljiva poznata kao mekana trulež.
Yellow Spot; Ovo gljivične bolesti karakterizira žuti brljanje na lišću biljaka.
Praškastih mildews, a karakteristika ovog gljivične infekcije je da je često specifične za domaćina da ga napadne. To je normalno vidio na ruže, jorgovan, lužnik, zinnias, itd.
Plant wilting; Ova gljiva bolest dobiva to ime jer uzrokuje biljka zarazi to hoćeš. Gljiva invazija počinje u korijenje a zatim polako čini svoj put u stabljike i utikači vaskularnog sustav postrojenja.
Decay, Dekompozicija drva koji je uzrokovan gljiva je pozvan kao propadanje. Kada je napada živa biljka tkivo, to ubija biljke.
Kao što postoje biljne bolesti koje uzrokuju gljive, postoje i biljne bolesti koje uzrokuju bakterije i virusi, kao dobro. Istovremeno, neki puta nekih biljnih su bolesti uzrokovane nepovoljnih okolišnih i klimatskim uvjetima. Postoje neke biljke koje imaju prirodnu otpornost na određene bolesti, osobito ako ovih bolesti i biljke imaju evoluirala zajedno. Istraživanje je provedeno, provjeriti da li takav otpor genetika može prenijeti u druge prijemljive biljke.