Uzgoj nar stabla

Nar stabla bjelogorično drvo i grm kultivirani široko u Iranu, Afganistan, Pakistan, Indija, Malezija i neke dijelove južne Europe i tropska Afrika. Ovo stablo rod je obično mala u veličini, rijetko raste iznad 12 stopa u visinu. Zahvaljujući široko Mattie šipak prehrana pogodnosti, voće je vrlo popularna u mnogim dijelovima svijeta. U stvari, mnogi ljudi vole raste nar stabla u svojim voćnjacima zbog činjenice da su ove vrste zahtijevaju vrlo malo pozornosti. Let's premjestiti na odgovarajuće uvjete za uzgoj jednog nara stablo.
Nar Tree uvjetima uzgoja, kao i bilo koji drugi vrsta drveća, nar stabla također raste i pod određenim uvjetima. Iako je duboko ilovača je najpoželjniji tip tla za uzgoj šipka stabala, oni također mogu preživjeti iu drugim dobro drenirano tlo vrsta. Porijeklom iz tropskih i sub-tropskim područjima, nar stabla vole sunčano vrijeme. Oni su dobro napredovati u područjima s vrućim ljetima i hladnim zimama. Izmjenične između dva godišnja doba omogućuje stablo provesti dovoljno vremena u rastu ili plodonosan faza i faza mirovanja, a time i olakšava pravilan rast. Nar zahtijeva polu-suhu klimu s dovoljno vode u sušnom razdoblju. Iako biljka može primiti terenu tijekom ekstremnih nestašice vode, to neće biti u mogućnosti da donese plodove u takvim okolnostima. If kore drveta počinje jak, to znači da je stablo ne dobiva potrebnu količinu voda. Čuvanje svih ovih uslova u mind, i osigurati proper pomegranate tree skrb će help your stablo rasti dobro.
Kako rastu nar stabla?, Nakon što su dobro upućen s zahtjevima nara stabla, možete ići naprijed sa zadatkom sadnje stabala nara. Premda raste nar stabla iz sjemena je to moguće, kupuju šipak biljka rezanje iz rasadnika, učinit će vaš zadatak puno lakše. Morat ćete odabrati područje na kojem biljka će dobiti dovoljno sunčeve svjetlosti. Ova vrsta može se uzgajati kao stablo, kao i grm. Ovisno o tome što želite da raste, iznos potrebnih prostora također će se razlikovati. Postrojenje za rezanje koju odaberete mora biti najmanje 12-15 inča dugo, kao jedna trećina Ova biljka ima biti pokopan u zemlju while sadnje. Za početni 3 - 4 tjedan, morat ćete zalijevati biljke nakon svaka 2 dana. Kad biljka ima tlu, možete smanjiti učestalost zalijevanja. Vi bi također trebali koristiti gnojiva ili komposta za pravilan rast tih stabala. U slučaju malih biljaka, £ 2 đubriva će biti dovoljno, dok dospjelih drveće će zahtijevati oko 4 lbs đubriva, dva puta godišnje. Nar stabla rezidbe je važan dio nar stabla skrb i mora se provoditi svake godine tijekom sezone proljeće. Idealno, trebali primijeniti polukrutih pripremu poznat kao 'melem' na pruned puca kako bi se izbjegle bilo kakve bolesti.
Ako nemate dovoljno prostora da raste nara drveće izvana, možete razviti minijaturne i patuljka nar stabla u svom domu kao dobro. Za uzgoj šipka u kući, morat ćete promijeniti nekoliko preduvjeta ih sadnju. Umjesto njih sadnje u tlo, morat ćete biljka biljka rezanje u kontejner. Uvjerite se da je kontejner je dovoljno velik, i ima pravilnu odvodnju pogonu. If biljka ne pupi čak i nakon mjesec dana, morat ćete ga zamijeniti u nekim svjetlijim kutu kuće. Većina drugih aspekata raste nar unutra bilo bi slično kao šipak raste drveće na otvorenom. Plodovi minijaturnih ili patuljastih šipak su zapravo ukrasnog voća, a ne one jestive.
Možete pročitati više na:, kako rastu nar, Zdravlje Prednosti nar soka, nar plod ima nekoliko zdravstvenih koristi, a time i uzgoj ovog voća u vlastitom voćnjaku je nesumnjivo mudra opcija. Još važnije, raste nar stabla je jednostavan posao koji ne zahtijeva mnogo truda. Prosječna širina ploda nara kreće se između 3 do 5 cm, a nekada plod dostigne veličinu i ovaj dobiva odgovarajuću boju (boja se može razlikovati od jedne vrste u drugu), plodovi će biti spreman za žetvu.