Spruce Trees - sorti

Smrekama su zimzelene četinarskog stabala koja pripadaju obitelji Pinaceae i roda Picea uključuje 35 vrsta. Tih stabala su proširila nad sjevernim umjerenim i tajga regijama planeta. Listovi su uske i igla oblikovan i ostati zelena tijekom cijele godine. Oni su raspoređeni spiralno na grančice i su priključeni na njega na klin kao što je struktura, svaka poznat kao pulvinus. Ova stabla popularno se koristi za uređenje i dolaze u različitim vrstama. Oni su također preferirani izbor za božićno drvce. Ovdje su neke zajedničke smrekama sorti.
Vrste smrekama
Smrekama raznolikost 1 - Crni smrekama, a to je sporo rastu smreke stablo prosječna visina. Raste oko 35 metara visok i mjere 10 noge u širenju. Znanstveno poznat kao Picea Mariana, ovo je jednogodišnja zimzelena stabla koje ima uske rast naviku. Oni se mogu naći u lošim uvjetima rasta i na hladno, slabo isušen područja kao što su močvare. Ova stabla dobiti njihovo ime od kratkih, krut plavkasto zeleni lišće ili iglice koje su raspoređeni u svim smjerovima uz grančice i uglavnom točka gore. Crna smreka have ravna debla s malo konus. Oni imaju uske istakao kruna koja se sastoji od kratkih grana s uzdignuta savjetima.
Smrekama Variety 2 - Coloradu Plava smrekama, Colorado Blue Jela su visoka stabla koje zahtijevaju puno prostora za rast. Oni rastu u visini od 90 do 135 noge s grane proširila kao širok kao i 20 - 39 stopa. Iako je više suša otpornije od drugih vrsta smrekama, vlažni Plodno tlo je vrlo važno za njezin rast. Međutim, u suho, vruće vrijeme, mladi Colorado Blue smrekama treba zalijevati svaki dan. Tih stabala zahtijeva puno sunca i su skloni napadu lisnih uši smreke žuči, pauk grinja i smreke budworm. Ova raznolikost smrče stabla treba pruned u rano proljeće. Zbog svoje veličine masivnih, ova stabla može se koristiti kao vjetrobran, ekran ili ograde. Colorado plava smreka je najsporije rastuće vrste među različitim smrekama sorti. Znanstveni naziv stabla Picea pungens var. glauca.
Smrekama Raznolikost 3 - Colorado smrekama, rođak plave smrekama sorte (u Coloradu plava smreka), Colorado smreke Picea pungens ili raste do 60 metara visok. To je srednja stabla i postigne jedan širi od 20 noge kad zrele. To je tanko, krepak igle poput lišća koje variraju od sive dosadno-zelene do svijetlo plave boje zelenkastoplav. Veliki nedostatak drveta je njegova osjetljivost na rak bolest da ga izobličuje, dok je još uvijek mlad. Ako je izbjeći rak bolesti onda postaje još pozornost hvatač koja raste u obliku živica.
Smrekama Raznolikost 4 - stabala smreke, smreke ili Picea abies je jedan od najbrže rastućih vrsta smrekama. To se obično raste 40 do 60 metara visok mjerenje do 25 do 30 metara u svojoj djelatnosti širiti. To je tamno zelene, kratke igle poput lišća. Tih stabala zahtijevaju djelomičnu sjenu na puni sunca i nalaze se raste na vlažnim mjestima, mokrim i suhim tipovima zemljišta, kao dobro. Oni uglavnom koriste kao vjetrobran, ekran ili granice. Međutim, ove biljke je sklona na broj štetnika poput smreke žučni lisnih uši, svrdla and budworms.
Smrekama Raznolikost 5 - srpski smrekama, a srpski omorike Picea omorika ili je još jedan elegantan stablo smreke sorta koja ima uzak piramidalnog oblika. Raste i do 55 metara visok sa svojim elegantno arching grane davanje stablo širine od 20 metara na datum dospijeća. To zahtijeva punu sunca i preferira vlažno, ali drenirano tlo. Iglice su tamno zelene boje na dorzalne strane u odnosu na bjelkaste ventral površine. Zbog svoje umjerene veličine i piramidalnog oblika lijepo, to je popularan izbor za uređenje malim područjima.
Smrekama Raznolikost 6 - Sitka smrekama, Stablo Alaska State - Sitka smreke ili Picea sitchensis je najveći među sve vrste smrekama. Ova stabla obično raste kao visok kao 125-180 metara u visinu. Oni nose svijetlo zeleno plavkasto zelene krut, oštar igala koje imaju četiri strane. These iglice spiralno su raspoređeni uzduž grančice. To su niska održavanje stabala koja zahtijevaju djelomičnu sunčevog svjetla i hlad i vlažna, dobro drenirani tlu. The Sitka smreka je cijenjena zbog drva i proizvodnje papira.
Smrekama Raznolikost 7 - Bijela smrekama; botaničari zovu glauca stabla Picea. To je srednja zimzelena stabla, koja uključuje širok raspon smrekama poput Alberta Bijela smreka, crni Hills smreka, kanadska smreka, Skunk smreke, smreka Mačka, i zapadne bijela smreka. Bijela smrekama obično bilježe rast 50 metara visok i ima širenje oko 20 metara. Kod mlađih stabala kruna je konusni u formi koja postaje cilindrični kao stablo sazrijeva. Iglice su 12-22 mm u dužinu i romboidnog u presjeku. Ova stabla su dobra mogućnost da se koristi kao živica ili granica.
Različite smrekama sorte su popularne zbog svoje stožastog oblika i zimzelena lišće. To ih čini savršenim kandidatom za uređenje okoliša. Osim toga, neke vrste su dobar izvor drva i papira. Ulja iz lišća i grana smreke koriste kako bi pivo te.