Chiggers - Što su oni

Bilo je fino proljetno jutro. Moj prijatelj i ja krenuli u šumu u šetnju. Mi sami uživali, okružena prekrasnim zelenim šumama. I odjednom moj prijatelj je dobio sve svrbi i crveno oko gležnjeva. We žuri kući, daunted o tome što bi moglo imati uzrokovali ta zastrašujuća svrbi, crvena bumps. Moja majka je, nakon promatranje osipa, objasnio je bila ugrizao chiggers. Chiggers! Ista misao ran kroz obje naše umove. Chiggers - što su oni? We istraživao na knjižnice i na internetu i pronašao naše odgovore. Siguran sam da mnogi od vas čitatelja mora se traže odgovore na ta pitanje o chiggers, što oni izgledaju, što chiggers i kako mogu dobili osloboditi od njima? Čitajte dalje i dobiti odgovore na sva vaša chiggers pitanja, što jesu.
Što su Chiggers?; Chiggers kao što je spomenuto su sićušne larve žetve grinja. Zanimljivo je napomenuti da je vrlo nezreo pozornicu i odrasle grinje su bezopasni kao golubica. To je ovaj šest-legged larve koja je krivac griženje i uzrok one neugodne svrbi bumps. Oni ugriz ne samo ljude, već životinje poput glodavaca, ptica, peradi, kunića, stoka, pa čak i zmije žabe!
Chiggers ~ Što oni izgledaju?, Chiggers su larve Trombicula alfreddugesi, poznatiji kao žetve grinja. Chiggers su svijetlo crvene do narančaste u boji. Oni su šest nogu stvorenja i mjera o 1/100th od jedan inch (oko 0.4mm). Oni izgledaju kao maleni baršunasto crvena pauka. Oni su toliko mali da se ne može promatrati ih do oni vas ugristi.
Chiggers mogu kretati vrlo brzo na terenu i može puzati tiho over stopalima i nogama. Oni su potragu za mjesto koje će im pomoći ostati skrivena kao u blizini uglu gležnjeva, pod svoje čarape ili čak na krivulji koljeno. Ako vam se dogoditi da sjedite u travnjak ili tlo koji infestirane is chiggers, možda ćete završiti s teškim ugriza na svoj struk, prepone područja ili čak pod elastična bend vaše rublje. If the chiggers dobiti priliku da se presele u gornji dio tijela, oni neće sramiti daleko od rezak pazuhom, prsa, pa čak i nadlaktica. Nasty, male parazite, kažem.
Chiggers ~ Kada su oni aktivni?; Chiggers ljubavi lijepo toplo temperatura, visoka zelena trava. Oni su aktivni tijekom lipnja i u toplim danima srpnja. Oni ne vole previše vruće temperature i umiru kada temperatura padne ispod 42 ° F.
Chiggers ~ Kako oni Bite?; Chiggers su tako male da su često propuštene strane ljudskog oka. Tako, čime se popeti na staru mita da chiggers skrivati ​​pod kožu. Činjenica je chiggers ugristi umetanjem svojih hranjenje struktura u koži, tako, ubrizgavanje enzima koji razaraju tkivo domaćina. Oni se ne hrane krvlju, još jedan zajednicki mit, ali činjenica je da se hrane ukapljenim ljudskih stanica kože. Probavni enzimi uzrokuje okolne kože da otvrdne i oblik hranjenja cijev zove stylostome. Dakle, počinje užitak blagdan malog larvi po uništen tkiva. Ako se lijevo nesmetano, one će se nastaviti hranjenja za nekoliko dana. Međutim, mogućnost nesmetanog hranjenja je vrlo rijetka jer oni uzrokuju znatan svrbež.
Chiggers imaju vrlo osjetljiva usta i hranjenja strukture. One mogu prodrijeti u kožu, koja je tanka kao kod nabora, bora, itd. Najčešći područja ugriza su oko gležnjeva, prepone, prepone, područja iza koljena i pazuha. Kada chigger je premještena prije nego što završi to je obrok, to ne može gristi opet i umrijet će. Sad, no ne možete pomoći kao neugodne ugriza su previše bolni.
Nakon ugriza, svrab na vrhuncu za dan ili dva. The stylostome ostaje ugrađen u kožu, čak i ako ste dobili osloboditi od chigger. Koža svrbi ostati još 10 dana ili čak više, jer je alergijska reakcija u vašu kožu i stylostome polako se apsorbira u tijelo. Znati više o alergijama.
Chiggers ~ Kako liječiti Chigger Bites?; Najčešći home lijekova su primjenu laka za nokte ili alkohol, pa čak i izbjeljivač koji je mislio da ugušen chigger izdubila pod kožu. Ali kao što chiggers nisu burrowing stvorenja, ovih lijekova dokazati da se apsolutno beskorisno. Trebate se prijaviti calamine losion i kortikosteroidnu kremu za ublažavanje svrab i upala. Također možete pokušati oralni antihistaminici kao diphenhydramine (Benadryl) za simptom olakšanje.
Chiggers ~ Mogu li spriječiti Chigger ugriza?, Najbolji način da se spriječi chiggers je pranje sapunom i vodom nakon dolaska kući iz outdoor. Vi bi također trebali oprati odjeću nosili vani da ubije bilo chiggers koje su mogle biti zaglavi u tkaninu. Nosite duge hlače, rukavi i ugurati svoje hlače u čizmama. Nosite debele čarape i visoke cipele gležanj. Vi svibanj čak pokušati primjenom kukaca repelenata koji sadrže DEET, nepetalactone, citronele i eukaliptus ulje.
Temperatura također igra značajnu ulogu u sprječavanju chigger ugriza. Ako je vanjska temperatura je hladno, koji je ispod 60 ° C, oni neće ugristi. Toplo i sunčano s temperaturama iznad površine 99 ° F također može biti nazvao kao chigger područja slobodne.
Chiggers ~ Kako mogu dobiti osloboditi od njih?; Chiggers su uglavnom aktivni tijekom toplog sezone, koja je od proljeća do rane jeseni. Oni su pronašli da se živi u visokim trave, korova, bobica zakrpe, grmlje, slame. lišće, ograde, kora te gustom lišće. Ako se pitate, kako mogu dobili osloboditi od njih, a zatim provjerite jeste li trim vaš vrt toplo tijekom ove sezone. Znati više o deratizacije.
Te bi trebao preuzeti kontrolu korova i ukloniti gustom lišće koje nije dio vašeg vrta. Očisti sve hrpe mrtvih i propadaju lišće i biljke materije. Trebate poplave lišće jednom tjedno, s mješavinom sapunom i vodom da biste dobili rig of chiggers. Kod sobne biljke, ubiti odraslih, ličinke s blagom insekticidni sapun koji je sigurno da će se koristiti na biljke. Držite podalje ove biljke od ljudskog kontakta i kućne ljubimce. Ponavljanje diže, jednom tjedno za četiri tjedana. Prašina svoje cipele, čarape i hlače sa sumporom, jer ih drži podalje. Izbjegavajte ulazak visok travnata površina i guste vegetacije nezamračen tijekom aktivne vrijeme chiggers.
To je sve o 'chiggers, što su oni'. Oni ne predstavljaju ozbiljan zdravstveni problem, ali grebanje kvrga može dovesti do bakterijske infekcije. These člankonožaca štetočine vrlo dobro znaju uništi radosna izlaske i učiniti svoj ugodno. Malo pažnje i možete spriječiti neugodne ugrize za chigger.