Nar Tree rezidbe

Šipak što je listopadni grm / mala stabla dosežu visinu od 5 do 8 m je porijeklom iz Azije jugozapadu te je široko uzgaja širom svijeta. Praksa nar stabla raste provodi u Azerbejdžan, Armenija, Turska, Iran, Poluotok Malezija, jugoistočnoj Aziji, tropske Afrike i Istočne Indije. Nar stabla nosi voće od rujna do veljače na sjevernoj hemisferi, dok u razdoblju između ožujka i svibnja je vrijeme za južne hemisfere. Nar voće je vrlo hranjiv i tako, smatra dobrim za zdravlje. Pročitajte više o zdravstvenim prednostima mogranja soka.
Nar Tree rezidbe
Praksa rezidbe je važna u nar stabla skrb i to provodi u rano proljeće. To je učinjeno prije nego što novi lišće počinje pojavljivati ​​na stablu. Rezidba se obavlja uglavnom za uklanjanje guste rezultat izbojaka. Nar stabla rezidbe provodi se uz pomoć loppers which korisne u rezanje željeni puca lako. Prvi korak u procesu rezidbe je identificirati desno puca koje treba pruned. Puca se smanjiti uz pomoć jednog lopper, te ga odlagati u kompost off site. Polu solidnu pripremu zove melem (koja ima i ljekovita svojstva) se primjenjuje na odojak ili izložen dio mladica koji su pruned. Ona sprječava ulazak virusa ili bakterija kroz izloženi dio puca. Proces se nastavlja do rezidbe željeni oblik je dosegnut. Završni je korak pružiti potporu biljka uz pomoć udjele. Nar drvo je mekan i zato, kako bi se spriječilo stabla iz puše daleko, on je podržan uz pomoć udjele.
Kako raste nar stabla
Nar obrezivanje stabla ipak važan dio ove raste, jedan također treba razumjeti različite prakse koji su uključeni u proces uzgoja.
Nar stabla Sadnja: je sadnja nar može provesti uz pomoć sjemena i drvenastog reznica koje se spava. Drugi sredstva šipak propagacije su presađivanje, pupi and raslojavanje. Za obavljanje sjemena sadnja mogranja, sjeme prvi su odvojeni od mesnatih tkiva koje ih okružuje. Nakon što su sjeme odvojeno od tkiva, oni su posađene u plitkim kreveta. The mogranja može biti uzgojeno u hedge redaka ili kao pojedinačna stabla. Razmak između dva stabla šipaka ne treba biti veći od 12 do 16 metara.
Važno je da uklonite odojak od šipka od stabla, pretjerana sucker rast uzrokuje nar biljka postati grm. Gnojivo zahtjev nar postrojenja je relativno manji od ostalih voćnih biljaka. Preporučuje se korištenje umjetnih gnojiva dušik if lišće počinje okreće žute ili chlorotic. For chlorotic biljke dodano dozu mikronutrijenata, uz dušičnih gnojiva dokazuje da bude koristan. Nar Biljka je tolerantna / prilagodljiv na različite vrste tla i više sposoban za preživljavanje slane tla uvjetima od bilo koje druge biljke. Međutim, to ne raste u slabo pravilno isušen tla ili vode prijavljeni zemljišta.
Navedeni članak govori o informacije o nar stablo rezidbe i kratak pregled nar stabla skrbi. Dakle, može se dobiti grubu ideju o tome da raste nar stabla, uz pomoć gore navedenih informacija.