Lovor bilja

Postrojenje lovorov list koji je poznat kao znanstveno Laurus Nobilis, pripada porodici Lauraceae. Ona stoji 60 m visok kada je u potpunosti je narasla. Ova biljka ima razne namjene baš kao i druge biljke kao što su bosiljak, cimet, limun trava, itd. Svježi listovi su blage, ali su razviti atraktivne arome nakon što su temeljito osušiti. Listovi ove biljke rasponu 2,5 - 7,5 cm u dužinu i 1,6 do 2,5 cm širine. Lovor je jedan od najkorisnijih biljaka koja se koristi u mnogim kuhinjama pripremljeni u cijelom svijetu.
List lovora uvala je korisna kao začin sastojak u hranu, kao insekticid, u kozmetici, sapunima, itd. ulje može se izdvojiti od sušenog lovora u liječenju uganuća, modrice, itd. lovorov list su također učinkoviti u liječenju migrene glavobolje , hladno, kašalj, astma, želučanog čira, visokog razina šećera u krvi, i sl. Pomoću ovog lista za liječenje želuca poremećaja je također pokazao korisnim. Osušeni listovi lovora se može slomiti i izgorio zadržati komarci daleko.
Ova biljka odbija napredovati u sjevernoj hemisferi kao što to zahtijeva toploj klimi. Zemlje koje izvoze lovora su Francuska, Belgija, Sjevernoj Americi, Srednjoj Americi, Rusiji, Indiji, Turskoj. Neka nas pogledajte neke biljne information lovorov list, znati o tome kako rastu biljke lovorov list, njegove zaštite i razne lovor bolesti.
Lovor Plant Care
Sadnja: rasti biljka lovor iz sjemena je vrlo težak zadatak, jer zahtijeva gotovo 6 do 8 mjeseci. Uvijek je lakše imati mladunče ovog stabla, a zatim brinuti o tome kao beba. Početnoj fazi brigu je od najveće važnosti, do postrojenja zagrljaje zemlji dovoljno jak.
Lovorov list biljka ne mogu izdržati ekstremno hladnim vremenskim uvjetima, i zahtijeva topla klima za zdrav rast. Ljudi koji žive u sjevernoj hemisferi može zadržati svoje biljke van kada je bilo dovoljno toplo. Tijekom zime saksiji biljka može držati u kući tako da ostaje toplo. Ova biljka ima da se uzgaja na područjima gdje postoji odgovarajuća suncu. Ako planirate da rastu lovor biljka u regiji vruće, treba biti pažljiv da je biljka koja se uzgaja u hladu.
Tlo: lovorov list biljke vole tlo koje je labav. Tlo mora biti isušen jer ako to nije, vaša biljka može umrijeti od truljenja. Kako bi to izbjegli, sve namjene tlo dostupan na tržištu koji pohranjuje vodu i kanalizaciju u isto vrijeme dovoljno. Tvornica treba dobiti dovoljno komposta često, a frekvencija treba biti takav da ne trulim korjenima i ugušen biljka. Imajte na umu da tlo treba biti visoka u hranjivim tvarima.
Voda: Kao i ostali hranjive tvari koje biljke trebaju, zalijevanje biljka je također važna. Kada se zali u odgovarajućem intervalima, biljke mogu rasti čvrsto. Bay biljke lista ne trebaju puno vode, ako je previše zalijevati korijena će trule i na kraju biljka može umrijeti zbog viška vode. Ali, vidi to da je dovoljno zalijevati. Ova biljka raste u tlima dobro koje su dobro-isušen i ima sposobnost zadržavanja vlage. Je biljka, također moraju biti na suhom ali nije tako suho da se gubi sposobnost da raste. it vode s toplom vodom, ako je narasla u hladnom području.
Gnojiva: Bilo bi najbolje da napravite svoj vlastiti kompost od crv kompostiranja. Umjetna gnojiva može pomoći, ali koristeći previše od njih ne bi bilo korisno. Previše korištenje ovih umjetnih gnojiva može uzrokovati minute kristalima soli da se pojavi na lišću.
Lovor biljne bolesti
Lovor bolesti su uvjetovana ni višak zalijevanje biljaka, ili zbog nedostatka povoljnih klimatskih uvjeta. Obzirom na nastavku su neke lovor biljnih bolesti.
Leaf mjesta: Ove mjesta su izazvane zbog rasta gljiva ili drugih bakterija. To se može čuvati daleko od prskanja pesticidima.
Rđa: Ovo je također gljivične bolesti koja se širi na biljci lovor. Rusts teško rukovati. To možda liječi sa sumporom. Ali, to se preporučuje pitati rasadnik o ostalim proizvodima i kako da ga primjenjuju.
Mottling: To je bolest gdje boje lišća blijede do vrlo svijetlo-zelene ili žućkasto-zelene boje. To možda uzrokovano zbog nedostatka nutrijenata u pogonu. Da biste izbjegli mottling, biljka lovor treba njegovati uz pravilnu gnojiva u odgovarajući iznos.
Pest: 'Bay lizalicu ", štetnik often šteti stablu, pa ako vidite list okreće žućkasto i vrlo gusta, sprej s pesticidima preporučio lokalnog vrtić.
Znojenje: Ponekad neke jasne ljepljive tekućine se može vidjeti na biljke. Provjerite ovog tekućina samo da bi bili sigurni, ako postoje bilo kakve insekata. To se može liječiti pravilnom insekticidima.
Biljka lovorov list ima najviše aromatskih lišće. Lovor su najpopularniji bilja u svijetu koristi za hranu aromatiziranje zbog svoje osobit okus. Većina Indijska kuhinja sadrži lovor kao glavni sastojak. Dakle, sljedeći put, ako ste se odlučili za ovu blagoslovljenu biljka drvo, osjećati ćete se blagoslovljen sa svojim okus previše!