Camellia Plant činjenice

Kamelija je rod cvjetnice grmova koje pripadaju obitelji Theaceae '. To su zimzeleno grmlje which mogu narasti do 20 metara u visinu. Iako oni su zimzelene biljaka, oni zahtijevaju adekvatne padavina za njihov rast, i ne prežive u sušama. No, oni mogu rasti dobro u polu-hladu, kao i kompletna osjenčana područja. Neka nas upoznati neke više biljke Camellia činjenice.
Kamelija Plant činjenicama; kamelija su biljke porijeklom iz Azije i najčešće se nalaze u Indiji, Kini, Japanu, Indoneziji i Koreji. , Rod je dobilo ime po isusovac botaničar George Joseph Kamel. , Postoji nekoliko vrsta ovog roda i preko 100 vrsta su identificirani do danas. , Cvjetovi su veliki i šarenim, u rasponu od svih nijansama crvene, žute do ružičaste i bijele boje. ; Plod Camellia je u obliku kapsula koje mogu sadržavati 1 do 8 sjemena. , Iako kamelija ne mogu preživjeti u vrlo hladnim podnebljima, mnogi hibridnih sorti uzgaja koja može preživjeti u ovim klimatskim uvjetima. ; Obrezivanje ili rezanja najbolji način kamelija širenja. , U 1999, Camellia japonica (japanska kamelija) i službeno je napravio stanje cvijet Alabama države. ; Camellia sinensis je najpopularnija vrsta kamelija čiji listovi koriste se da bi čaj. , Kamelija sinensis je obično poznat kao čaj biljnih / čaj grm, i sve vrste čaja kao bijeli čaj, crni čaj, zeleni čaj i oolong čaj su požnjevena iz ove vrste. , A lišće kamelija sinensis (također poznat kao C. sinensis) koriste se u tradicionalnoj kineskoj lijekovi za liječenje astme i bolesti koronarnih arterija. ; Sjemenke Camellia oleifera, drugi vrsta kamelije, se koriste za vađenje nafte. To je poznato kao čaj ulje i koristi se za začinjavanje i kuhanje. , Camellia japonica je vrsta kamelija koje uglavnom se nalazi u Japanu, Kini i Koreji. Također je poznat kao 'ruža zime', te je favorit u japanskim vrtovima. ; Camellia biljne bolesti
If uzgaja u nepravilan okruženju, a ako je loše održavanje, Camellia postaje osjetljiv na bolesti. Najčešće bolesti kod Kamelija je korijen proklinje. To je uzrokovano zbog štetnih gljivica prisutnih u tlu koji ubijaju korijena. Kako se bolest predujmova, lista gubitak i venuća je također promatrana, koja na kraju rezultira smrću postrojenja. Kamelija je također osjetljiv na bolesti poznate kao 'spot bolest', koji je također uzrokovano štetnim gljive ili alge. Kada biljka zarazi spot bolesti; srebro mjesta, opeklina ili edem se pojavljuju na listovima.
Štetočine poput grinja i insekata se hrane sokovima prisutni u pupoljci kamelija. Najčešći štetnici that napredovati na kamelije su pauk novčića, vaši and mealybugs. Bube i kukce kao ruža i japanske bube i oštećenja lišće kamelija. Zaraze štetočina on rezultirati kamelija usporava rast, kompletan defolijacija ili čak i smrt.
Camellia Plant Care
Postoji nekoliko stvari koje osoba mora uzeti u obzir pri sadnji Camellia. Jedna od najvećih prednosti Kamelija je da rastu i kada se posadi u bilo koje doba godine u polu-hladu područjima. Jednom samo treba spriječiti smrzavanje okupljanje na njima tokom zime. Redovita i odgovarajuće zalijevanje i nešto oplodnja pomaže biljka raste dobro. Također se mora držati ček na prisutnosti nametnika i poduzimati redovne deratizacije za sprječavanje navedenih Camellia biljnim bolestima. Isto tako, rezidba treba biti učinjeno samo na mladim biljkama i u mjesecu svibnju ili lipnju, kao što pomaže u kontroli bolesti. Pročitajte više o vrtu.
S više od 100 sorti poznato, barem jedan od vrsta kamelija je svakako omiljena među kultivatora. Drugima, nadam se da gore Camellia biljka Činjenice su korisni u pomaganju da znate više oko ove prekrasne biljke cvjetnice.