Gardenia Care Upute

Tko ne voli cvijeće? Cvijeće su različitih sorti. Cvijeće dodati ljepotu svakom okruženju, bilo da je angažman, ili vjenčanje, ili rođendana, ili svaku prigodu koja dolazi na vaš um. Cvijeće su uvijek prve preference kada je riječ o ukrasima. Jednostavan razlog je da, cvijeće može promijeniti izgled i dojam mjesto. Ukrasno cvijeće su vrlo atraktivna i stoga vrlo popularan. Jedan takav cvijet gardenija. The gardenija pripada obitelji cvatnje biljaka roda Rubiaceae. Oni se uglavnom nalaze u izobilju u tropskim i suptropskim regijama Afrike, Australije, itd. gdje je klima je pogodna.
Gardenias su zimzeleno grmlje s malim cvijećem rastu u grozdovima. Boja cvijeta varira od krem ​​bijele do blijedo žute. Podrijetlom iz Kine i Japana, oni su vrlo popularni u južnom dijelu Sjedinjenih Američkih Država, gdje se koriste kao ukrasne dekoracije. Njihovi listovi su tamno zeleni i imaju sjajan izgled, koji čine cvijeće ističu da zgrabite pažnju promatrača. Oni su također vrlo mirisne i tako atraktivno da su ljudi privučeni njima. Postoji oko 250 vrsta gardenije.
Čitajte na znati više o zimzelen grmova.
Gardenias su takve biljke koje mogu napredovati u zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom. Oni također mogu biti uzgojene u plastenicima. Jedina stvar potrebna je da oni trebaju biti skloni skladu s tim. Briga za gardenija postrojenja može biti malo prepreden. Za gardenija postrojenja za rast i proizvodnju cvijeća zahtijeva odgovarajuću klimu i temperaturu. Gardenias mogu rasti u svakom tlu, kao što su prilagodljiva na vrstu tla su zasađena i. Ovisno o vrstama, gardenija biljka može rasti upto visine od osam metara. When narasla izvana, oni će rasti sretno iu djelomičnu sjenu, no kada je u pitanju rasti ih u kući, oni zahtijevaju najviše sunčeve svjetlosti. Najbolje vrijeme da biljka gardenija je oko proljeća ili u jesen kada je temperatura odgovarajuća.
Gardenia u lonac, gardenias također može biti uzgojeno u grmlje, po rezidba ih prema veličini potrebna. No, jedan je da budite oprezni prilikom orezivanja njima. Gardenias treba pruned tek nakon cvatnje sezone završava. Sadnja jedan gardenija u lonac zahtijeva posebnu njegu. Čitajte na znati više o kontejner vrtu. One moraju brinuti da se izbjegne višak vlage, kao što svibanj dokazati štetne za biljku. Saksiji biljke mogu se čuvati u svijetlim područja, ali ekstremne ili izravno izlaganje suncu treba izbjegavati. Puttting oblutke na dnu posude i punjenje it polovica s vodom, prije dodavanja tla, može pomoći zadržati vlagu. Ali se pobrinuti da nema stajaću vodu, kao što je vlaga može privući gljivične rast. Ovdje su neke Gardenia briga upute koje će biti korisne za vas da imaju tendenciju da se biljka.
Gardenia Njega Upute za zalijevanje, gardenias je potrebno puno vode, ali se mora biti oprezan ne pustiti vodu stagnirati jer može dovesti do truljenje biljaka. Gardenias uspijevaju dobro u labav, dobro drenirani organska tla. Da bi biljka gardenije, mora se provjeriti pH vrijednost tla. Pod zalijevanje je jednako štetna kao biljka može sušiti. Dopusti da protok vode slobodno ako gardenija je zasađena u vrtu. Ali ako je u saksiji, koristite sprej vode. Voda biljka redovito. Pročitajte više o pH test.
Gardenia Njega Upute za Winter, gardenias nastao u Kini, gdje su zime blage. Kako temperatura zima može varirati od mjesta do mjesta treba brinuti, dok u vrtu. Da bi rasti gardenias u zimi treba im pružiti dovoljno sunca. Držite lonac na takvom mjestu gdje biljka je prošaran sunčevom svjetlošću.
Gardenia - Bolesti i lijekovi, Biljke, kao što su ljudska bića, također pate od bolesti. Ako se ostavi bez nadzora, bolest se može širiti dovodi do uništavanja biljaka. Sljedeće je popis od bolesti i njihovih lijekova. ; Rak: Ovo je bolest uzrokovana gardeniae gljiva Phomopsis. Simptomi ove bolesti su nadutost stabljike, pojava zelenkaste žute mrlje, koje imaju tendenciju da se utječe na biljke rastu. Ove zakrpe dovesti do sporog smrt biljke. Lijek za to je za uklanjanje zahvaćenog dijela. ; Bakterijska Leaf Spot: Kao ime sugerira, ove bolesti je uzrokovan bakterijama-Pseudomonas gardeniae, Xanthomonas campestris cv. Maculifolium-gardeniae. Ova bakterija napada na natječaju lišće, ostavljajući male, okrugle točke koji je nakon razdoblja pretvoriti u velike promjene. Ova infekcija može dovesti do preranog padanje lišća. Da bi se izbjeglo ovu infekciju, njegova poželjno da ne vode biljka iz vrha, ali kako bi se omogućilo slobodan protok vode. , Bud Drop: To je uzrokovano zbog ekstremnih klimatskih uvjeta. To se uglavnom nastaje zbog niskog intenziteta svjetlosti, posebno tijekom zime kada suncu nizak ili zbog ekstremnih noći temperaturama. Kako bi se izbjeglo pada pupoljak, tlo treba biti dobro zali i moći održavati vlage, ali to ne bi trebao biti neravan. ; Glavni nametnik koji napada gardenias je gljiva. Izbjegavanje izuzetno vlažnom situacijama može eliminirati gljivičnih oboljenja. , Raste gardenias može biti ugodno iskustvo jer su biljkama koje trebaju niske održavanje. No, oni moraju biti skloni nježnim ljubiti njega kako bi se žeti pogodnosti cvjetni. Slijedite ove upute Gardenia njegu i vidjeti vaše biljke cvatu.