Dvaput clutching Tehnika

Dvaput clutching tehnika je umijeće vožnje, što čini vožnje automobilom još glađe. Izvršenja dvostruko clutching tehnika nije tako jednostavno, no može se savladati s praksom i vremenom. To je tehnika koja se može koristiti u automobilima s ručnim mjenjačem. To je trik koji se ne može izdvajali off, ako imate automatski mjenjač brzina. Obrazloženje : Duhh, jer je automatsko, naravno! Jedna od prednosti za upotrebu prijenosa, koje možete igrati više aktivno sudjelovati u vožnji automobila.
Dvostruka clutching tehnika je zapravo manevar koristi auto utrka vozača, što nije popularan među nama manjoj smrtnog civila 'vozača. Međutim, to je korisna tehnika biti ovladao, kao što može spasiti svoj motor i kvačilo od trošenja i habanja, koju bi proći. Ovaj dvostruki clutching tehnika će vaš vožnje čak i više glatko, posebice na autocestama, u kojem možete utrci na visokim brzinama. Skinuti ovo dvostruko clutching tehniku, morate imati temeljito znanje vašeg automobila moći bend i osjećaj za svoje RPM odgovora.
Promjena brzine s dvostrukim clutching Tehnika
Ako ste bili pažljiv, dok vozite auto s ručnim mjenjačem brzina kutija, možda ste primjetili kako je automobil lurches naprijed, kada downshift zupčanika i brzinomjer plesovima. To ni na koji način, dobro za vaše kvačilo disk, motor ili pritisak ploče. Što možete učiniti kako bi se spriječilo ovo? You pomak na dvostrukom spojkom pomicanje!
Kada bi brzina downshift izravno, automobil dobiva čekić, koji je malo grub na kvačilo. Ponovljeni izravne downshifting kao što je ovaj će istrošiti spojke vrlo brzo. Sada, ne želimo da radimo? Ne brinite, sve je potrebno da bi se spriječilo ovo je pomak paradigme u vašem mijenjanje brzina, filozofija! Nema ništa vrlo egzotično o tome. Sve to treba neki brz ruke i niz manevara spretan, kako ćemo vidjeti. Dvostruka clutching tehnika može spasiti neke krupna sačma, koju bi inače provesti u popravak automobila, nakon što kvačilo podlegne svojim trošenja i habanja.
Dakle, bez daljnjeg odlaganja, neka mi vam dati nisko na ovom dvostruko clutching tehnika prijenosa. Možete nazvati dvostruko clutching mijenjanje brzina filozofije a 'neutralna' filozofije. To je zato što je, dvostruko clutching uključuje prebacuje na neutralni prijenosnika, između izradi prijelaz između dva zupčanika. Što to postići? Ako pomak u neutralnu, između izradu zupčanika tranzicije, to vam omogućuje učiniti neke 'rev-matching', to jest, omogućuje podešavanje brzine motora između dva zupčanika. This podstava od brzine vrtnje motora čini dvostrukom spojkom downshifting ili dvostrukom spojkom upshift, vrlo glatka. To štedi spojke iz mauling se dobiva od izravnog prijenosa downshifting.
Primjer dvostrukog clutching Tehnika, Let's revidirao dvostruko clutching tehnika sa živim primjerom. Ja sam oborio dvostruki clutching downshifting tehniku ​​u korake za vas.
Dvaput clutching Tehnika Korak # 1: Shift u neutralnim i odvaja; Razmislite opreme downshifting iz četvrti gear treću brzinu. Probajte ovo na suđenju osnovi prvi. Recimo, vi ste vožnje autom u četvrti brzina oko 35 milja na satu (tj. oko 56 km / h). Započnite dvostruko clutching downshifting manevrom, gurajući spojke i prebacuje automobil u neutralne opreme. Onda polako jenjava pritisak na papučicu spojke, dok se konačno isključuje. Nemojte brinuti o brzini, za trenutak.
Dvaput clutching Tehnika Korak 2: jeka gas, a kad je kvačilo je razdvojen, a zatim RPM (okretaja po minuti) počinje opadati. Dalje, a vaš automobil je još uvijek u neutralnom opremom, korak teško i 'jeka' automobila gas je pritisnite prema dolje na papučicu gasa vrlo brzo. Uz to učinio, nekad dipping RPM, povećat će se na višu vrijednost. To dogodi, jer je automobil u neutralnim opremu i nema veze s voziti vlak, koji bi inače pojesti generirani moć vašeg automobila.
Dupli clutching Tehnika Korak # 3: Promijenite u niži stupanj prijenosa na, zadržite ček na RPM biranje i nakon što prelazi ili je oko 4000 RPM, brzo ukopčati spojku natrag i promijeniti zupčanik na treće. Zatim pustite kvačilo. Tu ste, sigurno u treću brzinu, bez inače gadno naletjeti od izravnog mijenjanje brzina bez spojke mauling your disk tako da ga drži dolje za dugo! To je jedan automobil problem manje za vas. Za više čitati ", ručni mjenjač Promjenjiva: Savjeti i tehnike".
Eto, ja znam da mora biti dosta da se u, u jednom potezu. Pročitajte ga ponovo i to napiši, ako žele. Isprobajte na vlastiti i praksi, sve dok to možete učiniti besprijekornom lakoćom. Nakon što ste ga trenirao dovoljno dugo, da ćete se naviknuti na to i izvesti na instinktivnu razini tijekom vožnje. Ovo dvostruko clutching tehnika definitivno će učiniti vaš vožnje automobila s ručnim mjenjačem, glatko!