Sezamovog ulja za kosu

Dobro kosa, kratka ili duga je ono što svi želimo. And hectic živi vodimo, borbu protiv zagađenja u kombinaciji s lošim prehrambene navike, uzima svoj danak na naše kose i kože. Većina od nas barem učiniti napor kako bi se osiguralo da slijedimo osnovna režima njegu kože s predanošću, ali kada je u pitanju kosa, samo smo dobili običan lijen, što je vjerojatno zato što popravljajući loše kosa je skup i dugotrajan. Ovo je gdje je čudo ulje dolazi u ruci, jer ne samo da je sezamovog ulja za kosu iznimno učinkovita, ali to je dugotrajan koristi previše.
Sezamovo ulje, a koriste sezama kao kulinarski začin i ulje datira 1600 godina prije Krista. Botanički, susam je poznat kao Sesamun indicum, a ulje je izvađen iz jednog cvjetnica Sesamum, čije se sjeme mahuna se uzgaja za jestivo sjemenje. Ulje je izvađen koristi različitim metodama, gdje postupka izdvajanja uglavnom ovisi o regiji sjeme se uzgajaju i dobivenih u.
Sezamovog ulja za kosu; Ovaj vrlo hranjiva hair ulje ima mnogo za podmazivanje, kao i ljekovitosti. Njegova upotreba je opširno spominje još u rimsko Ayurvedski tekst za tijekom tisuća godina. Imam navedene neke od prednosti sezamovog ulja za rast kose i njegu koji bi trebao ostaviti vas u nikakve dvojbe da je to ulje za vas. ; Ako je tamne sjajan hair želiš, onda redovito ulje masaža sezamovim uljem je potrebno. ; Sesame ulje je visoko hranjiva i izvrsna za suho vlasište liječenja. Masiranje u kožu ce kontrolirati suhoće i zrna, a time i pomoći u prevenciji hairloss. ; Redovna topla ulje za masažu će se povećati penetraciju, što je rezultiralo poboljšanom cirkulaciju krvi u vlasište, promicanje rasta kose. ; Kemijski tretiranu kosu koja je stečen oštećena s vremenom će povratiti svoj izgubljeni sjaj, kao ulje prodire duboko svojstva poboljšat će kosu iznutra. ; Sesame ulje je također poznat kao prirodno ljekovito ulje, jer je puna antibakterijska svojstva. To će pomoći jasno infekcije vlasišta, naročito gljivične. ; Sezamovog ulja pomaže u jačanju kose osovine i korijena kose ga hranjivu. , Ne samo da jačaju kosu imate, ali također potiče rast nove kose. , Split završava i kosa skloni lom i lomljivost dovodi do pretjeranog gubitka kose koristi iz popunjavanju and rejuvenating svojstva. ; Grubo kose može biti meka i napravio više upravljati od strane uređaj. , Stres se smatra kao jedan od glavnih faktora koji rezultira kosa pada, i sezamovo ulje's hlađenja svojstva pomaže ublažiti stresom kada masirala in vlasište i na vratu i ramenima. ; Bogata sezamovog ulja štiti kosu od štetnog djelovanja sunca su UV zrake, postaje prirodno od sunca na kosi. Ne samo da štite kose od sunca, no ne dopušta štetnog djelovanja onečišćenja staviti na kosu. , Sezamovog ulja je poznata po hair tamnjenje kvalitete, stoga vrlo korisno za one koje pate od pre-zrele hair prosjed ili koji dosta imaju o sijede kose. , Sezama ulje može biti kombiniran s drugog prijevoznika ulje, kao što su bademovo ulje ili maslinovo ulje, dok masirati kosu i kožu. ; Kako koristiti sezama ulje za kosu; da garner najbolje rezultate, toplo sezamovog ulja, i masaža u kružnim pokretima u vlasište pomoću prstiju. Nakon primjene, wrap pre-natopljenu i stisnuti u vrući ručnik vodu glava, potpuno oko vaše glave za pola sata. Ostavite ulje na prekonoćne i šampon od sljedećeg jutra.
Ne samo da sezamovog ulja važan dio kose, ali se može koristiti sezamovo ulje za kožu previše. Redovita upotreba sezamovog ulja za kosu, kao dio vaše kose njegu će osigurati da se žeti prednosti u godinama koje dolaze. Pa onda, ne dopušta čekati da se sjaji that krunu!