Sasafras lovor stablo koristi

The sasafras lovor stablo je bjelogorično drvo pripada Lauraceae obitelji. To je veliko širenje u istočnoj Sjevernoj Americi i istočnoj Aziji. Stablo i njegove različite dijelove su korišteni za izradu raznih lijekova i kućanskih proizvoda, te je također izvor hrane i sklonište životinja. , Prije nego što se dolje do neke sasafras lovor stablo koristi, malo sasafras lovor stablo informacije.
Sasafras lovor Tree Identifikacija
The sasafras lovor stablo je stablo koje raste mirisne negdje između 30 do 60 metara visine, s nepravilnim, okrugli i blago piramidalni obliku krune. Grane su vitke i glatke that brazda duboko na sazrijevanje. Kora također pretvara tamno crveno-smeđe boje od svjetlo smeđe kada sazrijeva. Zanimljiv sasafras lovor tree činjenica je njegove različite obliku listova koji čine to drvo se lako identificirati. Listovi su jednostavne i raspoređeni naizmjence. Jedan biljka nosi tri različita lista uzorke na isto biljka, ovalne i UN-lobed, djelomično podijeljena na tri režnja, a jedan u obliku rukavica samo s palcem, nekoliko vrsta također ima pet-lobed lišća. Listovi su svijetlo zelene ljeti i nijansama purpurne, narančaste, crvene žute i u jesen. Sasafras lovor cvjetovi cvatu u proljeće, su pet petaled, mirisne i vrlo upadljiv, s jajima u obliku plave crne plodove koji dospijevaju krajem ljeta. Pročitajte više o sasafras lovor stablo identifikacije.
Sasafras lovor stablo koristi
Koristi od sasafras lovor stabla su bezbroj, kao i većina dijelova stabla koristi se za proizvodnju različitih proizvoda. Sasafras lovor eterično ulje je izvađen iz svojih korijena kore koristeći procesu destilacije vodenom parom. Ulje je glavna komponenta safrole, koji se koristi za dodavanje miris parfema, sapuna te kozmetičke proizvode. Dok su kupnjom ove osnovne ulje, imajte na umu da velika količina napora u smislu korijena kore količina i vađenje je potrebno da biste dobili malo prinosa ulja, stoga je nije lako dostupan. Mnogi trgovinama prodavati pod krinkom "komercijalne sasafras lovor ulje ', koja je zapravo nusproizvod kamfor proizvedenih u Aziji i / ili Brazilu. Na flip strane njegovih komponenti safrole također se koristi za ilegalnu proizvodnju droge ekstazi.
Sasafras lovor lišće se koriste kako bi začin poznat kao datoteka u prahu. Listovi su picked zelene, sušeno i utemeljeni u fini prah i koristi se za variva ili juhe, gumbo-mahune. Sasafras lovor korijeni su koristi za okus čaj i korijen pivo. Indijanci je napravio ovu čaj od korijena seeping u kipuću vodu. Čaj je korišten posebno kao antikoagulans, a tvar koja sprječava zgrušavanje krvi i kao lijek za zajedničke spolno prenosive infekcije, gonoreja. Razumjeti pro i kontra za piće sasafras lovor čaj prolazi kroz raspoložive informacije, sasafras lovor čaja zdravstvene beneficije i sasafras lovor čaj efekte.
Važan izvor hrane i sklonište je sasafras lovor drvo je vrlo važna za divlje životinje. Kao grančice i listovi su nadmetanje, to nježnošću uživa jelena, groundhogs, močvara zečevi, itd. medvjeda i dabra uživati ​​korijena i kore od drveta sasafras lovor. Plodove snosi drvo konzumira od strane prepelice, veliki britka flycatchers, žuna, divlje purane, mockingbirds, itd. sasafras lovor drvo je također popularan ornamentalne i shade drveta koji se koriste u mnogim krajolika. Oni se uzgajaju uz nogostupa, parkways i naseljima.
Sasafras lovor stablo koristi, a posebno ulja, začina i čaja namijenjena za ljudsku potrošnju i uporabu nalazi se pod vatrom iz FDA, kada je zabranjen u 1960 na temelju istraživanja i ispitivanja provedena na ljude i životinje. Međutim, nekoliko godina kasnije, bio je kategorizirana kao općenito priznata kao sigurno, u prehrambenim dodacima koje sadrže neznatne količine ili zanemariv safrole.