Mlječika Plant Care

The Asclepias syriaca, koji je više obično poznata kao biljka mlječika, je zeljasta biljka, koji je također poznat kao leptir cvijeća, silkweed, divlje pamuk, svilenkaste swallowwort, itd. Ove biljke nalaze se diljem Sjedinjenih Država, u suhim i močvarnim područja, kao čeznuti kao oni dobiti obilje sunca. Ova biljka se zove mlječika jer odiše gusta, ljepljiva bijela budala iz svih njegovih dijelova, proizlazi, cvjetovi i lišće. Mlječika biljka briga nije u sve vrijeme i trud trajati.
Mlječika Plant informacija, mlječika biljka je trajnica koja raste iz duboke rizoma. Biljka je glavni korijen je uglavnom osamljeni, koji se grana na mnoge čvrste, oble, dlakave stabljike. The mlječika biljka obično pet do šest metra, iako mnoge nove sorte kultiviranih su kraće u visinu i još mnogo toga grananja. Listovi su jednostavni, široke i ovate oblika sa crvenkasto trakom uz srednje rebro, i rijetko dlakave gore, i gusto dlakava na donjoj. Cvjetovi procvat u kasno ljeto, te su maleni i raste u grozdovima od 20 - 100 po mahuni. Svaki cvijet ima pet latica, s režnjevima uspravno da stoji gore. Cvijeće dolaze u niz ugodne boje, bijela, ljubičasta, crvena, roza, narančasta i žute. Cvjetovi izlučivati ​​vrlo tvrdoglav parfem.
Sjemenke mlječika, mlječika jednostavno propagira kroz sjemena i rizoma reznica, a time i stvaranje mlječika biljka skrb lako. Dok je u vrtu, ako želite da raste iz sjemena mlječika, jedna može kupiti sjeme iz rasadnika, ili ih berbe iz prethodnih godina rast. Prikupiti mahuna koje su sušene na same biljke. Sjemena vjetra narkomanima, pa im prikupiti oprezno. Prorez otvoriti mahuni i sakupiti sjemenje u radu. Ih za sjetvu, ispunite sjeme ladicu s nekim potting tla, i to pokvasiti, prskanje bilo ih Magli ili stojeći ladicu u vodu za neko vrijeme. The vlažnost tla će se vezati sjemena, koji inače su prilično skloni leti daleko. Ravnomjerno širenje sjemena, te ih pokrijte tankim slojem zemlje. Cover sjeme ladicu s plastičnom folijom, jer će to spriječiti tlo od isušivanja. Držite Magli tlo. Seme će klijati u tjedan dana. U ovoj fazi, morate ih pomaknuti prema više svjetla. Tlo treba biti vlažna, nikad mokar. Jednom dođu do šest lista fazi ih presaditi. Pročitajte više na tlo znanosti.
Briga za mlječika, Milkweeds su non-nemiran u prirodi, tako da mlječika biljka briga postaje vrlo jednostavno. Oni su također invazivne u prirodi, tako da njihov rast mora biti pod kontrolom. Dok su razvijaju rizoma, ih jedan može pokositi potpuno tijekom zime. ih Košnja dolje, bilo gdje od kraja proljeća do početka ljeta, rezultirat će u ne-show cvijeća. Ako jedan ima njih zasađene u posudama, premjestiti ih u zatvorenom prostoru tijekom zimama jer oni nisu tolerantni mraz. Oni činiti dobro s minimalnim gnojidbu i vode. Kao biljka sadrži mlijeko SAP, višak gnojiva i voda će postaviti trulež u njima. Mnogi štetnici im nanesu, kao i vaši, pravi bug, itd. Korištenje pesticida često dobiva osloboditi od njih.
Mlječika i Monarch Leptiri, ne samo da milkweeds izgledati odlično u cvjetnim vrtovima, no monarh leptira ima dosta okus za mlječika cvijet nektar. Ženka polaže jaja monarh na donjoj mlječika lišća, gdje se izlegu u žuta, crna i bijela povezan ličinke. The mlječika je jedina biljka koja larve mogu jesti. Ličinke razvijati u gusjenica oko 2 cm duge, a priložite se glavama na dolje grančice, na kraju pretvara se u Chrysalis. , A za dva tjedna, Chrysalis metamorfozu u prekrasnoj monarh leptira. Pročitajte više na činjenice o monarh leptira.
Iako mlječika je jestiva biljka, potrebno je specifična za kuhanje skrb kao biljka je otrovan. U mlijeku nalazi u pogonu je i kiseli i blago otrovni za mnoge životinje i ptice, kao i ljudi. S vrlo osnovne mlječika biljka skrb, može imati dovoljno monarh leptira cijelom mjestu!