Rosemary Herb Care

Indijanci u mediteranskoj regiji, ružmarina je popularan član porodice Lamiaceae mente, kao i većina njegovih bratić je aromatično i omiljen kao kulinarski biljka. Biljka Ime je izvedeno iz latinskog naziva Rosmarinus, potječe od riječi ROS i Marinus, što znači rosa i mora respektivno. Prije nego što sam vam reći svi o ružmarina herb skrbi, malo o biljci.
Ružmarin ljekovito informacija, biljka ima bogatu povijest povezana s njom, ona simbolizira vjernost i prijateljstvo, i koriste u tradicionalnoj vjenčanja, kao i pogreba. To je koristi od davnina kao važan sastojak u mediteranskoj kuhinji. Rosemary je višegodišnja biljka, a ovisno o njegovu sorta će rasti uspravno, staza ili kao grm. Ona može rasti i do pet metara visok. Lišće is iglom kao i sa svakog lista svijetle zeleno i vrlo mirisno. Sredinom proljeća ružmarin biljka nosi plavi cvjetići i smeđe sjemenke sve do ljetnih mjeseci. Ružmarin biljka je postala toliko popularna, svježe, kao i sušene da je njegova se uzgaja u većini dijelova svijeta gdje je klima pogoduje za njen rast. Cvjetovi su također jestivi i koristiti kao ukras svježe u salatama.
Rosemary Herb Care, Rosemary bilje odgovarati oboje, tlo, kao i spremnik vrtu. Kao što je lišće je lijepo i mirisno isto tako može se koristiti u pejzažima pored biljka vrt. Ova biljka je lako rasti i preporuča kao prvi probati za amaterske vrtlari. Rosemary can se propagira putem reznice i sjemena. Ako planirate da ih pokrenuti iz sjemena, namočite ga u vodu nekoliko sati prije sjetve. Po mogućnosti ih početi unutra šest-osamtjedna prije početka mraza da se ubrza proces klijanja. Spread ih lagano u posudu i odvodnju sjetve medij, navlažite sjemena i držati ga na tamnom hladnom mjestu. Nakon što su nicati ih premjestite na sunčanom mjestu, a ne odmah, nego ih prilagoditi se polako pune ili djelomične suncu. For rasprostiranja kroz reznice, uzeti godinu dana star zdrava stabla, namočite ga u korijenu hormona rješenje i postrojenja u kontejner. Presaditi jednom za rezanje oblika zdravog korijena.
Njega i rast Rosemary, Rosemary radije puni sunce djelomičnu sjenu i da će raditi dobro u većini tipova zemljišta. Oni ne mogu podnijeti prijave vode tla i viška hladu. Oni su vrlo tolerantni suhog tla i suše kao uvjetima. To može tolerirati mraz do određene mjere i sa nekim zimskim skrb će preživjeti kroz nju previše. Odaberite mjesto da se biljka your biljka, jedna točka na umu dok odabirom idealno mjesto, ružmarin ne vole da ima svoje korijene poremećen, tako da da li ne preseliti mnogo. Plant ružmarin biljka okolo ozujka-svibnja. Tlo treba dio pijeska ili perlita pomiješana s ilovasti tla i organskih kompost. Tla ph treba održavati u roku od 5,0 do 7,5 ravnoteže.
Ružmarin biljaka samo treba zalijevati kada je vrh tlo osjeća malo suha, ili kao i po klimatskim uvjetima. Zanemariva količina vode treba biti dodana tijekom zima. Previše vode u korijenju će ih zamrznuti kako temperatura pada. Oni zahtijevaju vrlo malo hranjenja, hraniti ih samo jednom mjesečno s tekuće gnojivo tijekom vegetacijskog razdoblja, od ožujka do listopada. Rosemary ne zahtijevaju teške rezidbe, samo nekoliko prstohvata kako bi ih bushier i nekoliko TRIMS, nakon što su flowered ukloniti sve deadheads. Oni su prilično otporni na štetnika, osim plijesni, koji se mogu lako biti kontrolirani od strane osigurati da listovi ne mokrom većinu puta i imati dobar protok zraka. Pročitajte više na ulje ružmarina za kosu.
Harvest your ružmarin ostavlja na toplom sunčanih dana. Koristite ih svježe ili suho ih i spremiti u steriliziranim jar. Može se čak ih čisti ih zamrznuti u plastičnim pouches. S osnovnim ružmarin biljka briga uživajte u vlastitom domu uzgaja ljekovito bilje i njegovim koristima.