Uzgoj cilantro Savjeti

Cilantro je isti kao i kulinarski herb korijander, osim da je poznat po različitim imenima. Ubranog lišća naziva cilantro, dok se sjeme nazivaju korijander. Sjeckani cilantro i korijander tlo koriste se za aromatiziranje gotovo sve vrste kuhinja, od juhe, salate, variva, marinade i tako dalje. Značaj cilantro kao kulinarski biljka Također je popularizirao ga koristite kao sastojak u salse. Cilantro okus odlazi jako dobro s lukom, češnjak, đumbir i druge zajedničke bilja.
Usprkos popularni korištenja cilantro, to nije uobičajeno posađene u vrtu. Ovaj svibanj biti, jer većina hobistima grešku da se visoke održavanja biljke. Uzgoj cilantro kod kuće nije tako teško, osim što biljke zahtijeva nekoliko tjedana za klijanje. S osnovnim vještinama vrtu i pravilno raste cilantro savjete, možete uspješno ih zasaditi u povrtnjak.
Cilantro Uzgoj Savjeti
Pitate se kako rastu cilantro kod kuće? -Pa... Uzgoj cilantro je više ili manje slični ostalim kulinarskim bilja koje su zasadili sjetvom sjemena. Na temelju kriterija o tome da li ti raste cilantro zatvorenom ili otvorenom prostoru, uvjeta za ove biljke razlikuju. Pogledajte sljedećih savjeta za uzgoj cilantro, za zdrave održavanje ove biljke:
Zahtjevi tla, cilantro najbolje uzgaja u umereno cool i sunčanim područjima, gdje je temperatura ispod 75 stupnjeva celzijusa. Stoga, odaberite zasada site koji prima ranim jutarnjim ili poslijepodnevnim satima suncu. U slučaju da ste raste cilantro kući, vi svibanj trebate ih presaditi za bolji rast. Još jedna mogućnost za unutarnju nasada raste cilantro u lonac i stavljanje u blizini prozora. Pripremite tlo vrt ili potting tla dopunjava pijeska i organskih gnojiva. Više o rastu cilantro u lonac.
Pripremite Seeds; cilantro širi sjetvom sjemena, a ne sječa. Jedan korijandar sjemena zapravo sastoji od dvije sjemenke nalaze u teškoj komina. Za uzgoj cilantro iz sjemena, prvo morate pripremiti sjeme kako bi se osiguralo brzo klijavost. Uzmi korijander te ih zdrobiti nježno (pustiti unutra sjemena), omotajte slomiti sjeme s krpom i potopiti u vodi oko 24-48 sati. Uklonite sjeme iz vode i suhom za 02/01 sati.
Posijati sjeme, Nakon što ste učinili sa tla i sjemena priprema, sljedeći korak je sjetva sjemena. After glazura preko, možete sijati cilantro sjemena ½ inch dubine. Osim ako, ti si raste cilantro zatvorenom prostoru, ih ne presaditi kao krhke korjenovog sustava svibanj dobiti oštećena za vrijeme presađivanja. Voda tlo duboko odmah nakon sjetve sjemena. Ako je temperatura pada između 50-85 stupnjeva Farenhajt, sjemenke jedva se 10 dana do klijati.
Aftercare Savjeti; Deep navodnjavanje je potrebno za promicanje klijavost. Kada cilantro biljke javljaju, trim ih tako da prostor između dva biljke je 3-4 cm. Dok raste zatvorenom prostoru ili u loncima, navodnjavanje treba biti učinjeno kako bi se, kao što su mjeri da višak vode odvodi off od odvodnje rupu. Voda cilantro biljke kad god osjetite da je vrh tlo is sušenje. U vegetacije, dopuniti sa tla sve namjene tekućih umjetnih gnojiva, nakon svaka dva tjedana. Više o kontejner vrtu.
Sječa, za žetvu cilantro, prstohvat lišće s donje strane, po mogućnosti u jutarnjim vrijeme (da zadrži svježinu). Ne perite cilantro lišće za njih spremanje u hladnjaku. Inače, okus lišća može izgubiti. Naprotiv, možete ih isprati u vrijeme aroma suđe. U slučaju da želite za žetvu sjemena, ne patiti previše lišća i dopustiti da cvijet biljke i razvoj sjemena. Iščupati biljke kada je sjeme zrelo. Pohranite cilantro biljke na dobro prozračenom prostoru, dok se sjeme okrenuti smeđe u boji. Više o rastu cilantro kod kuće.
Slijedite gore navedene raste cilantro savjeta kako dobiti dobru žetvu. Za gotovo sve vrste kulinarskih bilja, aroma svježe ubrani listovi se uvijek dodaje jedinstveni okus na jelo. Isto vrijedi i za cilantro lišća. Nakon što žetve i korištenje cilantro iz svog vrta, ja sam siguran da će radije raste cilantro u svom bilje vrt tijekom cijele godine, umjesto da im kupuju iz biljnog tržišta.