Noj Fern Care

Noj je paprat paprat vrsta porijeklom iz Sjeverne Amerike. Znanstveno ime noj paprati is Matteuccia struthiopteris. Matteuccia dolazi od imena talijanskog fizičara, koji je otišao s imenom Carlo Matteucci i struthiopteris dolazi iz grčkog jezika. 'Stroutheios "u grčkom znači' od noja 'i' pteris 'znači' paprat '. Noj paprati također ima i druge nazive, kao što su violinske paprat, Hardy paprati i vrt paprati. Ovdje je neke informacije o noja paprat, prije nego što smo skrenuti pažnju ka noj paprati skrb.
Noj Fern Informacije, Noj paprat je velika, pernat paprati. Možete razlikovati od drugih noja paprat paprat biljaka gledajući svojim prepoznatljivim, plodna list paprati. Na stabljici noj paprat, fine bijele kose je vidljiv. Ga je pronašao u listopadnim vlažnom tlu iu mješovitim šumama, šumovitu rijeka dna i močvaru tlo kao dobro, ali to preferira kisela tla. Originalni noj paprat staništa New England područjima, sjeverni i zapadni Illinois i istočne Kanade. Magreb uvelike nalazi se na obali Velikog Cascapedia and Matane rijeke. Obično raste do visine od 3 do 6 metara, a raste i do 2 do 3 noge širok. Noj paprati reproducira kroz spore. Plodna fronds koji su proizvedeni nakon vegetativnog fronds, prošle zime ali ne i ljeti. Spore su prolio negdje oko sredine zime. Noj paprat propagacije je kroz svoje rizoma. Ako biljka jedan nojeva paprati, vidjet ćete ga pomnožite brzo pred vašim očima. This paprati obično se uzgaja u vrtovima ili uz granicu kuća.
Noj paprati fiddleheads se bere kada su mladi, za hranu. These fiddleheads su obično kuhana u vodi oko 10 do 15 minuta, steamed ili čak i pržene u ulju. Okus tih fiddleheads je slična šparoga ili zeleni grah. Oni su obično se jede ili povrće i kiseli krastavci, ili se koristi u salate, juhe ili omleta. Međutim, važno je moći razlikovati noj paprati gusle glave i druge paprati violina glave, kao fiddleheads drugih vrsta paprati mogu biti toksični u prirodi ili možda također nije dobar okus.
Noj Fern skrbi; Noj paprat je vrlo lako njegovati i to raste brzo kao i. Jedno od važnih točaka koje treba zapamtiti o noj paprat skrbi je da to zahtijeva bogato, vlažno, ali dobro drenirano tlo. These paprati uspijevaju dobro u sjenovitim područjima premda je u redu ako se nalaze u suncu, pod uvjetom postoji dovoljna količina vode u tlu. Oni rastu dobro u vlage. Bitno je slijediti običnom vodom rasporedu, pogotovo u prvoj vegetacije. To će im pomoći u uspostavljanju duboke i opsežne sustava korijena. Noj paprat međutim, nije velik obožavatelj vjetra, stoga je bolje zaštićeno od njega.
Važan dio noj paprati briga je da ima treba transplantirati rano u proljeće ili ljeto kada dođe do kraja i plodne listovi pretvorili su žuti. Nakon što se novi rast u proljeće, pobrinite se da vam rezati stare fronds. Ako želite da propagira više nojeva paprat, podijeliti podloge i onda presaditi. Tlo u kojem želite da raste noj paprati treba biti pokrivena s folije za održavanje vlage u zemlji. U isto vrijeme, sjetite da ne koriste gnojiva na tlo u jesen. Ako želite imati paprat vrt, vi svibanj želite pročitati više o vrtu.
Što se tiče noj paprati bolesti i drugih neprijatelja u pitanju, ne postoje insekti koje se zna da ozbiljno napadati paprati. Najgori neprijatelj nojeva paprat is mraza. Frost ne samo da uništava croziers ali ih također čini nejestivi. Noj paprat je napao gusjenica of noj paprat bušilica moljca, ali samo na području Nove Engleske. These gusjenica rodila kroz stabljika i / ili korijen sustav paprati. Za više informacija, pročitajte više na paprat biljka briga.
Noj paprati čine visoke i atraktivne dodatke cvjetnih vrtova i travnjaka. Da sumiramo noj paprat skrbi, noja paprat rastu dobro u sjenci, močvara tlo i treba držati podalje od vjetra.