Gljive Vrste

Gljive ne dolaze pod biljke niti pod životinja i razvrstavaju se kao gljive. Svi smo svjesni zajedničkog gljiva u obliku slatka mala žaba stolice. Međutim, postoji više od 2000 razne vrste gljiva raste na površini zemlje, koji dolaze u svih vrsta oblika i veličina. Postoje bijele, žute, smeđe, crvene, crne gljive vrste i sve boje jedne moguće zamisliti. Oni mogu biti u obliku slika, gumb, iglu u obliku, itd. Gljive mogu klasificirati na različite načine i da je teško govoriti o svim različite vrste klasifikacije, međutim, u ovom članku ćemo pogledati na glavnom klasifikacije raznih gljiva vrste. Pročitajte više o vrstama gljivica.
Različitih vrsta gljiva
Gljive se mogu svrstati u rezultate načine, kao što je znanstveni način i sl. Ovdje ćemo brzo će se klasificirati gljive u četiri kategorije:
Jestive gljive
Shaggy Mane (Coprinus comatus), a to je jedan od najosebujnijih gljive kao ispucao griva može biti identificiran čak kreće vlak i najveća skupina jestivih gljiva. Također poznat kao odvjetnik's perika, ova gljiva have kape koje uključuju prisutnost Shaggy, iznutra prema van smeđe ljuske s bijelim škrgama. Pronađeno tijekom proljeća, ljeta i jeseni, ove vrste gljiva su vrlo delikatna i izmrviti stvarno lako. Budući da se prilično delikatna, što im je potrebno da se beru i jedu isti dan.
Bradati zuba (Hericium erinaceus), a također poznat kao POM POM gljiva, te gljive spadaju u grupu gljiva zub. Oni se pojavljuju na drveću i trupaca i izgledaju kao grude bijelim krznom visi iz kore. Iako svježa bijela kada mlada, ova gljiva žute s dobi. Najbolji dio o ovim gljivama je da oni nemaju lookalikes i može se konzumirati bez straha jesti neke otrovne raznolikost. Bradati zub gljive treba da se jede kada su mladi, jer je žućkast, stariji okus prilično kiselo.
Bukovača (Pleurotus ostreatus); Ove vrste gljiva su poznati po svojoj kamenica u školjku poput oblika koje raste kao police na kori drveća i pali logove. Njihova bijela, stan boji slonovače, slika u obliku kape, bijele škrge i meke unutrašnje tijelo je pronađen raste tijekom proljeća, ljeta i jeseni. Oni se pojavljuju u grozdovima na preklapanje način. Od tih gljiva se lako da raste, to su preferiraju komercijalni uzgajivači. Iako ove gljive imaju nekoliko lookalikes nitko od njih su štetne, no, može samo biti neugodan u okusu. Pročitajte više o vrstama jestive gljive.
Otrovne gljive
Varljiva nada (Omphalotus olearius); Ovaj bundeve u boji gljiva naći u jesen, svijetli u tami. U stvari, neke od ovih gljiva također emitiraju malo zelenkasti sjaj noću. Međutim, ne dobiti prevaren od strane svojih mami izgled. Oni svibanj izgledaju, okus i miris lijep, no, ovaj sjajni gljive su otrovne i sadrže toksin nazvan muskarinskih. When ingested, ovaj toksin doprinosi za prekomjerno izlučivanje sline, znoja i suza. Zamislite plač nakon što je pojeo ova gljiva! Nadalje, ona također rezultira u mučninu, grčeve u trbuhu, povraćanje, niski krvni tlak, poteškoće u disanju i nepravilnog otkucaja srca. Iako su ti gljive dolaze pod otrovne kategorije, nisu opasne za život na zdrave odrasle osobe. Ipak, ne idu hranjenja tih gljiva s ljudima koje ne voljeti.
Razarajući anđeo gljiva (Amanita virosa), a gljive su bijele, s kapicom, stabla i škrge i nositi znak na jestivih gljiva vrste. Međutim, ova gljiva sadrži otrov pod nazivom 'amanitin' koji traje 24 sata da se očituje svoju prisutnost u obliku simptoma. It doprinosi do mučnine, proljev, grčevi u trbuhu, a ako se ne liječi, može dovesti do nepopravljive bubrega ili oštećenja jetre. Tu su također i prijavljenih slučajeva smrti iz područja nakon konzumiranja these gljive. Stoga budite oprezni i ostati daleko od tih pritajeni bijele gljive.
Green-spored Lepiota (Chlorophyllum molybdites); Pronađeno u ljeto i jesen između korova on prigradskom livade, livade i pašnjaci, ova gljiva imaju manje zaobljena kapu i proširiti do njihovih kapa poravnava u potpunosti. Vanjska površina gljiva je suha i bijela s oznakama smeđe mrlje koje se razvijaju u mjerila u središtu poklopca. Škrge od gljiva u početku bijele, no, zeleno zelenkasto siva kao što sazrijeva. These gljive su otrovne jer sadrže proteine ​​ili amino-kiseline koje se ne mogu tolerirati naš probavni sustav. Potrošnja tih gljiva vrste bi doprinositi do mučnine, proljev, povraćanje, trbušni grčevi, itd. roku od jednog i pol sata. Budući da su zajedničke gljiva vrste pronađen na travnjacima u SAD-u, jedna treba biti oprezan da iskorijeniti ih i odbaciti, da svoju djecu ili kućne ljubimce slučajno ih jesti.
Ljekovitih gljiva
Enoki / Enokitake ili zima Mushroom (Flammulina velutipes), a duge, bijele, nit-kao gljive sa sitnim bijelim gumbima na kraju su jednostavno previše lijepo jesti. Nakon što je blagog okusa, ove gljive mogu biti tossed u salate, promiješati pržena ili čak koristiti sirovine za krckanje in sendviče. Što je još više zapanjujuće oko ove lijepe gljive da su učitava s ljekovitim svojstvima. To je utvrđeno da su anti-tumor i anti-limfom aktivnosti. Osim toga, istraživanje je također pokazalo da ovi gljive može potaknuti imunološki sustav, niži kolesterol i visoki krvni tlak niži. Pročitajte više o gljivama: hranjivu vrijednost gljiva.
Maitake, Hen u šumi, ili Sheepshead gljiva (Grifola frondosa); maitake znači ples u japanskom, a vjeruje se da su ove gljive je dobio svoje ime, jer je otkriće gljiva bilo nešto za ples oko. These gljive se obično nalaze u ljeto i jesen u podnožju velikih hrastovih stabala i drugih tvrdo drveće. Danas, ove gljive su široko uzgaja za svoje ukusna okusa i ljekovitih svojstava. These gljiva ne samo potaknuti imunološki sustav, ali i korist tijela s njihovim antibakterijsko, antivirusno, anti-tumor aktivnosti. Oni također djeluju kao moderatori šećera u krvi i kolesterola redukcije. Pročitajte više o maitake gljivama zdravstvene beneficije.
Turska-gljiva rep (Trametes versicolor), a gljiva nositi znak na rep turska i kapa s različitim bojama kao što su smeđa, koža, cimet ili crvenkasto smeđe. Oni su značajka prisutnosti kontrastnih koncentričnih zona boje, što daje jedan gljive zonate izgled. Površina poklopca je baršunast ili fuzzy. Iako je jedan od najčešće naći gljiva u šumama Sjeverne Amerike, ove gljive rasti na bilo mrtvih prijavite ili raspadanju drveta. These gljive imaju antioksidativno, antibakterijsko, anti-tumor i antivirusna svojstva. Štoviše, oni su također na snazi ​​oblik jetre i bubrega tonics.
Pročitajte više na:; Savjeti o Uzgoj gljiva, gljiva: Kalorije u gljivama, razne vrste gljiva imaju nekoliko ljekovitih svojstava i korišteni su kineski lijekovi za stoljeća. Međutim, treba biti vrlo oprezan prije konzumiranje unknown gljive vrste. Otrovnih sorte čak možete uzeti vaš život, pa se upozoriti i provjerite je li gljive jedete je sigurno!