Uzgoj brokule u kontejnerima

Brokula dolazi iz porodice kupusa i to povrće je oblikovan poput cvjetače, osim činjenice da je zelene boje. Brokula na talijanskom znači 'kupus's cvjetnice vrh'.
Brokula se može jesti sirovo, pari, kuhana, microwaved ili promiješati-pržena. Bogata je vitaminima kao A, C i K i je odličan izvor dijetalnih vlakana. Također sadrži hranjivim tvarima koje se bore protiv raka. Da biste dobili maksimalnu nutritivnu vrijednost od brokule jesti sirovo, kao kuhanje brokule smanjuje njegova nutritivna vrijednost. Neka nam pogled na zahtjeve za uzgoj brokula i postupak koji su uključeni u uzgoj brokule u kontejnerima.
Zahtjevi za uzgoj brokule
Dok brokula može izdržati temperature u rasponu od 80 º F - 20 ° F, optimalna temperatura za zatvoreni u vrtu brokule je između 50 ° F - 70 º F. Rast period Brokula je 50 do 80 dan. Plant brokula 2 mjeseca prije početka kiše. Korištenje tla pomiješan s velikodušnu iznosa kompost, te osigurati da je tlo dobro isušen. Možete dodati perlit u tlo, kako bi povećali svoje drenaža. When raste brokula iz sjemena, biljnih sjemena na dubini od ½ inča. Održavajte udaljenosti od 18 - 20 inča između sadnica brokule, kada su prijenos sadnica u veći lonac. Držite tlo vlažno redovitim zalijevanje, ipak smanjiti količinu vode, kao što je brokula glave počnu rasti. Koristite kontejner za sadnju brokule, koji je 8 do 10 inča duboko. Ponekad posude od brokule, postaju vrlo vruće s obzirom na izravnom suncu, u takvim trenucima zadržati kontejnera u sjenovito područje. Također, uzgoj brokule u posudama od gline, je dobra ideja jer će pomoći u održavanju niže temperature.
Uzgoj brokule u kontejnerima
Ovdje su postupne upute za uzgoj brokule u kontejnerima. , Za uzgoj u posudama brokule, odaberite zdrave sjemenke i biljne ih u kući u loncima. Rastu brokule na mjestu na kojem to ne bi izravnog sunčevog svjetla. , Pričekati brokule raste u klice koje su 3 inča visoka, a zatim pomak kontejnera vani. , Kada rastu u posudama brokule, njih izlagati suncu u trajanju od 3 sata ujutro, a zatim ih vratiti kući. Držite to za najmanje dva tjedna. , A nakon tog razdoblja, započeti repotting je brokula u veće lonce ili kace. Provjerite je li kontejner ostaje svjež i odvodnju ima rupe na dnu. Napunite posude sa zemljom mix. Prijenos uzgoj brokule u klice pažljivo nove velike spremnike, imajući na udaljenosti od najmanje 18 cm između svakog nicati. , Vode ga redovno održavati moistness tla. Držite lonci se na udaljenosti od 25 inča jedni od drugih, kada raste brokule u kontejnerima. , Keep checking brokule biljke za bilo prisutnosti nametnika by štetnika kao što su cutworms ili kupus crva. Dobili osloboditi od tih štetočina odmah, ako ih primijetite. , Kada cvijet glave zrela svoje pune veličine, da ih žetve. ; Korisni savjeti za uzgoj brokule u kontejnerima
Sada, znate kako rastu brokule u kontejnerima. Međutim, koristite sljedeće savjete za dodatnu njegu, kada rastu biljke brokule. ; Pričekajte do cvjetnih glavica od brokule potpuno zrele, te ih žetve tek nakon toga. The prosječna zrele veličine od brokule glave oko 4 do 6 inča. , Ako volite jesti brokule klice, odvojena some klice before repotting brokule na veće posude. , Ponekad žutim cvjetovima pojaviti pred cvjetnih glavica može biti dobivenih. To se događa ako brokule nije posađeno u pravu sezonu, pa provjerite da li uvijek biljka u pravo vrijeme. ; Brokula može biti zasađen s repu, luk, krumpir i drugim biljem, ali izbjegavati sadnju s rajčicom, zeleni grah ili jagode. , Možete pohraniti i čuvati u hladnjaku brokulu za tjedan dana. ; Sada kada imate sve podatke o rastu u posudama brokule, također možete okušati u raste druge bilje i povrća, koje su pogodne za kontejner u vrtu. Uzgoj brokule u kontejnerima, u svojoj kući, će vam omogućiti da jedete ovaj ukusan i hranjiv hranu kad god želite.