Origano bilja

Origano - riječ priziva u jednini odgovor - ukusan! JA pravedan znači pokušati zamisliti usne smacking piletina pizza bez suštinskog origano. Tvrdo, zar ne? Tako je, s obzirom na ljubav većina nas ima za ovaj divan origano, siguran sam da ti ne bi čitanja misli malo o origano biljka, u pravu? So predstavljanje dame i gospodo, nizak dolje na origano biljka!
Origano Plant Informacije
Origano Plant Identifikacija; Ova biljka je porijeklom iz Europe, Mediterana i Srednje Azije. Ova biljka je u osnovi trajnica bilje. Raste upto 20-80 cm visok i ima lišće koji se kreću u dužini cm od 1 do 4 cm. These međutim, ne bi mogli biti prepoznatljivim. Iako je njezina ljubičasta cvijeća, u uspravan spikes su ono što pomaže ljudima identificirati. Postoje origano biljnih sorti, ipak, koje su različitih okusa.
Origano bilja Koristi; Origano ima uporabe koje can uglavnom svrstati u dva - kulinarski i zdravlje.
Kulinarska uporaba; To je dobro poznata činjenica da origana biljka je značajan sastavni dio turskog, talijanskog, grčkom, španjolskom i dominikanskog kuhinji. Djelomično je to lišće koje se koriste i za kuhanje. No, osušeni origano oblik je mnogo više aromatičnih i flavorful od svježe lišće. Pizza je ono što većina nas suradnik ove biljke sa. Kad je riječ o okusu, origano djeluje u tandem s toplom i začinjene hrane.
Zdravlje Uses, Origano ima visoku razinu antioksidansa aktivnosti, jer ima puno fenolne kiseline i flavonoida. Osim toga, origano naizgled ima anti-mikrobne aktivnosti djelujući kao kontru na hranu rođen micobes. Lišće i cvjetnice stabljika origana su visoko antispasmodic, antiseptik i može djelovati kao expectorants i kao tonik. Iz ovog razloga, ako origano ulje ekstrakti uzima oralno, oni su učinkovite u liječenju gripe, prehlade, blaga groznica, želudac uznemirila, gljivične infekcije, čak i menstrualnih bolova. To je također velika lijek protiv Metil rezistentni Staphylococcus aureus (MRSA) emanated infekcije.
Pročitaj više, Zdravlje Prednosti ulje origana, Prednosti origano ulje, kako rastu Origano
Pointer # 1: mjesta ili pozicioniranje origano je važno tako odluči gdje će biljka origano. Trik je da ga držati u prostoru gdje postoji dobra suncu. To je jedan od onih tipičnih mediteranskog bilja. Uvjerite se da je tlo dobro drenirani i ti si ispunjavanja.
Pointer # 2: Slijedeća stvar trebate učiniti je da odlučite želite li ga raste kroz sjeme, reznice i podjelama. Tu bi moglo biti prilika da se ne mogu dobiti točnu vrstu origana što želite, jer različite vrste origana križ oprašiti. Odlučite li za sjemena, pobrinite se da te pokriti sjeme samo malo sa zemljom. To će ih izložiti na svjetlo dana i oni će klijati.
Pointer # 3: Nakon što se odlučite što koristiti rasti origano, to biljka. Žetva usjeva tijekom sredine proljeća. Za pravilnu njegu origano biljka, zimi, mulch the origano biljka koristiti travu ili slamu ga zaštitili od smrzavanja temperatura. Dođi rano proljeće i izvadite malča.
Pointer # 4: Dok žetvu, istrijebit 6 inča na vrhu stabljike slijedi uklanjanje lišća. Perite ih temeljito i okrećite ostavlja u malu loptu. Zatim nasjeckajte ostavlja pomoću male mesarski i voila - spremni ste dodati svježeg origana na svoj obrok. Vrlo važna stvar za zapamtiti ovdje je vrijeme za branje lišća. Odaberite ostavlja tek nakon što se rosa je sušen u jutarnjim satima. Što će se dogoditi je da kao sunce postaje sve toplije, lišća suha i izgubiti svoje ulje, što je rezultiralo u gubitku arome i okusa.
Uz sve to, najbolji dio o origano biljke je da je normalno štetočina otporan. Međutim, origana biljnih bolesti ne mogu biti isključena kao štetnika kao što su pauk novčića i lisne uši gnjaviti biljke.
Sveukupno je velika da su origano biljke u vašem dvorištu ili povrća vrt ili čak i ako ste upravo lijepo prozračno i dobro osvijetljenim balkon. Osim toga, ti ne bi trebao tražiti više preljeva, ili začina iz dječak dostavu pizza, ako imate pri ruci origano u vašoj kuhinji. Što reći? Vi ste svi skup, tada, da bi začinio svoj kuhinji?!