Metvica-paprena ulje koristi

Hibridni odlicno što je križ između vode metvice and zelena metvica, paprena metvica je prvi put predstavljen je Carolus Linnaeus. This native metvica u Europi, znanstveno pripisati as Mentha piperita, ima visok sadržaj mentol te je čest sastojak u žvakaće gume, zubne paste, sladoled, itd. mangan, željezo, magnezij, kalcij, folna kiselina, kalij i bakar su glavni sastojak paprene metvice. Osim tih mineralima i hranjivim tvarima, metvice također sadrži omega-3 masnih kiselina, vitamina A i vitamina C. destilacije vodenom parom cijele herb proizvodi ono što je poznat kao bombona ulje. U nastavku se nalaze različiti bombona ulje koristi.
Metvica-paprena ulje Prednosti
Metvica-paprena ulje koristi za kožu, kao bombona obiluje mentol, daje učinak hlađenja kada se primijeni na kožu. Također je poznato da poboljšaju dosadan i masnu kožu. Metvica-paprena ulje koristiti je rasprostranjena u kreme, tonera i losione. Svrbež i manje iritacije kože može biti učinjeno daleko sa aktualnim korištenje bombona ulje.
Metvica-paprena ulje Koristi za kosu, osim pružanja hlađenja i opušten osjećaj kada se primjenjuje na glavu, paprena metvica ulje je također na snazi ​​u uzimajući osloboditi od prhut i uši. Kako je ova biljka je kiselo i gorko po ukusu, to dobro radi u liječenju masnu skalpove. Ulje također može koristiti kao omekšivač za kosu ali zapamtite da ga koristiti u razrijeđenom obliku (pomiješana s vodom), a ne izravno.
Metvica-paprena ulje Koristi u problematičnim Probava, uzimajući bombona ulje koristi probavu procesa, jer pomaže olakšavanja plina u probavnom traktu, najbolje, kada se uzima s vodom, poslije jela. Ako patite od bolesti kretanja onda se gutljaj ulja pomiješana s vodom, prije početka putovanja. Prevrnut želuca može također biti oslobođena bombona ulje koristiti. Dodavanje neke bombona ulje u šalicu čaja i poboljšava probavu i ublažava žgaravicu (ako postoji). Znati više o paprene metvice čaj koristi.
Metvica-paprena ulje uporabi u respiratornih poremećaja, sinusitis, astma, bronhitis, prehlade i kašlja može biti tretirana s paprene metvice. Njegova mentola sadržaj djeluje kao učinkovit iskašljavanje (lijek promicati proces kašlja i pljuvanje out). Hladno trlja koji sadrže ulje paprene metvice kao jedan od svojih sastojaka pružaju instant olakšanje od nosa i dišnih zagušenja.
Metvica-paprena ulje Koristi u dentalnoj poremećaje, zubobolja i šupljine mogu se liječiti primjenom bombona nafte, koja se snažno antiseptično. U slučaju zubobolje, primjenjujući neke bruised lišće biljke, osigurava veliko olakšanje. Metvica-paprena ulje koristiti i pomaže liječenje lošeg daha i borbi klice zuba i desni.
Metvica-paprena ulje koristi za olakšavanja stresa; koristite nekoliko kapi ulja na hladno, mokro tkanine i stavite ga u odnosu na oči i osjetite sva stres nestaju u tankom zrak! Njegova nevjerojatno svjež i osvježavajući prirode djeluje dobro u vama pomoći smirivanju živce, mentalne iscrpljenosti i loše glavobolje.
Metvica-paprena ulje uporabi u Upalna bolest crijeva, metvica-paprena ulje pomaže u ublažavanju mišićne kontrakcije koje ograničavaju kretanje kalcija u mišićne stanice u crijevima i tako smanjuju različitih simptoma iritabilnog crijeva sindrom (IBS).
Nakon što je poznato o tim mnogo koristi za ulje paprene metvice, mi ćemo imati kratak osvrt na neke druge koristi od bombona ulje.
Mnogi kućanstvo štetnika može biti dobivši riješiti primjenom sprej bombona ulje. Jasna i jak miris ulja učinkovito spriječiti zaraza mravi, aphids, biljnih uši i vrsta kornjaša. Magli lišće vašeg otvoreni i zatvoreni biljaka s sprej bombona ulje će ih zadržati štetočina besplatno.
Miševi, Gopher, moles, itd., također mogu biti otjerani prskanjem mješavinu od bombona ulje i vodu u svoje burrowing rupe ili stavljanje neke pamučne loptice natopljenom u ulju oko kuće.
Dabbing nekih bombona ulje ili prskanjem otopinu od ulja i vode na nekoliko dijelova svoje odjeće ili kože, djeluje kao učinkovit odbijajući for komarci i buhe. Pazite nije više ga koristite, kao što može povećati rizik od iritantan kožu. Pročitajte više o biljkama that otjerati komarce.
To su neke osnovne i učinkovit bombona ulje koristi. While administraciju ovog ulja, brinu da se ne dođe u dodir s oči i nos kao što može uzrokovati paljenje osjetljive kože s ovim prostorima.
Dakle, donijeti kući neke biljke bombona iz rasadnika ili vrta i imaju svoje dvorište i svoju vlastitu ljekovita stanica za liječenje manjih dan-to-day zdravstvene probleme i brige!