Rosemary Herb

Porijeklom iz mediteranske regije, ružmarin je višegodišnja herb s Woody proizlazi i mirisne igla poput lišća. Popularna biljka u tradicionalnoj mediteranskoj kuhinji, ona koristi kao svježe kao i suhih listova.
Rosemary Herb Informacije, ružmarin ostavlja gorak okus okusa mnoge različite vrste hrane, čak i jestivo cvijeće se koristi kao ulje, a kao ukras svježe u salatama. Biljka Ime je izvedeno od latinskog naziva Rosmarinus, potječe od dvije riječi ROS i Marinus, značenje rose i mora, odnosno. Ružmarina ili raste uspravno kao grm ili može biti osposobljeni kao penjač, ​​ovisno gore na sorte. Raste oko pet do šest stopa u visinu, sa svijetle zeleno i mirisno lišće. Listovi su igla kao što su; tanak i sužava. Cvijeće i sjemenje snosi sredinom proljeća do ljeta. Prije nego što smo doći do trava i ružmarina ulje pogodnosti, riječ o njegovu rastu i skrbi. Ružmarina herb koristi uključuju njegovo korištenje kao kulinarski biljka, i ekstrakcije ružmarina ulja za uporabu u kozmetici, aromaterapije i biljni lijek.
Kako rastu biljke Rosemary, Rosemary nije nemiran o njegovu svjetlost i zemljišne uvjete. Ova biljka je Hardy, i prilično tolerantan suhe uroka i suša poput situacijama. Čak zima skrb je minimalan. Jedino što oni ne vole je tlo koji zadržava višak vode i dugi sati hladu. Oni to vrlo dobro u tlu s 5,0 do 7,5 pH ravnotežu. Ružmarina treba biti posađeno oko ožujka do svibnja, njih prostiru ni kroz sjeme, i drvenaste reznice. Početak seeds unutra osam tjedana prije početka mraza, djelomične svjetla i topla uroka su potrebni da se ubrza proces klijanja. Ako planirate koristiti reznice da ih propagiraju, uzeti godišnji zdrav drvenaste stabljike to umočiti u korijen hormona rješenje i to biljka u rooting mediju.
Voda, ružmarina samo kada na vrh tlo osjeća suha, ili kao i po klimatskim uvjetima. Rosemary zimske njege uključuje vrlo malo zalijevanja, zadržati korijene i tla vlažna, a ne studen. Oploditi samo za vrijeme njihova vegetacije, od ožujka do listopada, te u maloj količini. Oni reagiraju dobro na organski kompost. Orezati samo da bi ih više bushier, ili da biste dobili osloboditi od plijesni. Kao čeznuti kao lišće i korijenje nemojte ostati mokra, ružmarin će ostati prilično otporna na štetočine.
Kako napraviti veliki Rosemary Herb ulje, čisto vađenje ružmarin herb ulje nije tako teško. Uz dobru ružmarina herb njegu ste sigurno će ih raste u izobilju. Pa ići naprijed i prikupiti cupful svježeg ružmarina listova. Ostavite ih preko noći osigurati sve vlaga ne ispari. U steriliziran široka usta jar, prelijte jednu šalicu bilo nosioca ulje poput maslinovo ulje, i ispustite ga u zgnječen ružmarin lišće. Pečat posudu i stavite u blizini dobro osvijetljena (ne previše vruća) prozorska daska. Promiješati sadržaja u jednom danu s čistom lopaticom, za dva tjedna. Kada otvorite staklenku, snažna dašak mora pobjeći. Procijedite ulje iako filtar za ulje ili cjedilo. pritisnite ga u sterilizirane bocu, pečat, i stavite u hladnjak. One mogu iskoristiti za par mjeseci. Pročitajte više na ulje ružmarina za kosu.
Ružmarin Herb koristi; korištenje ruzmarina biljka u narodnoj medicini ima dugu povijest, ima jake anti-bakterijske i antiseptička svojstva. Povratak u stare dane, grančica su kuhana u vodi te kuće su fumigiranog protiv kuge. Ružmarin biljka je koriste u biljni čaj, kao kulinarski bilje i ulja u mnogim lijekovima za liječenje uvjetima probavni problemi, išijasa, reumatizma i sl. Također je poznato pomoći u poboljšanju pamćenja, i potiče živčani sustav, posebno korisno za depresija slučajeva. Pročitajte više na ružmarin biljka pogodnosti.
Ružmarin biljka je puna naknada svježe, sušene i ulja, u svim oblicima. Grow njima, uživati ​​ih svježe!