Smokve Care

Native na jugozapadu Azije i istočne mediteranske regije, smokva je velika bjelogorično drvo uzgaja za svoje visoko hranjiv i jestivih plodova. Botanički je poznat kao Ficus carica, i pripada Moraceae obitelji. Voće se može jesti svježe, iako oni ne mogu biti pohranjeni za predug kao što su oni kvarljiv. Da biste ih sačuvali, često se suši. Od svih stabala, može se naći mnogo prispodobama se odnose na smokvu u Bibliji. Razumijevanje osnove o smokva skrb će osigurati da ćete uvijek imati zdrav stabla u svom vrtu.
Smokava, smokve može dostići visinu bilo gdje između 10 do 50 metara ovisno o vrsti kultivator. S više od 600 različitih vrsta smokva, može se lako odlučiti što će odgovarati krajolika. Njegov prtljažnik je velik i vrvi od čvorova na njima, s njihovim SAP emitiraju mliječna lateks koji mogu iritirati kožu. Stablo je širi nego proširila svoje visine, s podružnicama širenje u svojim ranim godinama raste, kao nešto 15 metara, a ispod, s više grananje blizu svoje deblo, smatra više kao grm nego drvo. Njihova grana mogu biti osposobljeni za espaliered, posebno kada su se uzgajaju u zatvorenom prostoru ili u kontejner. Pročitajte više o vrtu kontejner.
Smokva Listovi su single, alternativni, duboko lobed i svijetle zeleno grubim dlake na gornjoj strani i mekane, donje strane. Sl nosi svoje cvijeće u zeleno voće, stoga se ne može vidjeti. Oprašivanje odvija ovisno o vrsti smokve. Njegov rod javlja se u dvije faze, za najčešće sorte prvi prinos (breba obrezivanje) je rodila u proljeće na prošle sezone rasta, a drugi koji je glavni usjev, snosi u jesen na novi rast. Drugi prinos je superioran, kvaliteta i kvantiteta mudar. Kao plod sazrijeva, njegova oguliti stvrdne. Nakon zrenja, to pukotine otvorite izlažu bijelo nalik na žele mesa granični sjemena iznutra.
Smokve širenja, Smokve su mogućnosti propagiraju smokva reznice, jer oni ne dolaze pravi kroz sjeme. Iako ćete lako dobiti smokva mladice iz rasadnika, pokušajte koristiti root reznice na svoju vlastitu. Odaberite mlad, godinu dana stara grančica bez bolesti, bez crnjenje ili rumenila na njih. ga izrezati s oštrim posmične i zamoči ga u rooting hormon i dopustiti korijene u obliku neometano u vlažnom mjestu. Nakon što su sprouted korijena, posaditi. Ne presaditi mlado stablo, dok je s početkom nove rasta, jer će ih ubiti. One čak mogu probati razne presađivanje metode stabla voća da propagira smokve.
Smokve Sadnja i njega, smokve mogu se uzgajati u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom. Unutarnja smokva uzgaja u posudama idealno su postavljeni pred jug ili jugo-zapadnom zidu i trenirao na horizontalne žice pričvršćena na zid. Ali oni ne trebaju suncu cijeli dan dozrijevaju voća. Ako netko raste na otvorenom, a zatim dati ga veliki prostor jer će se sve što raste hlad ispod. Slika korijenje stabla može širiti iz prilično malo. Dakle, ako je u kontejner, onda dok zamjene zemljišta svake tri godine, lagano trim korijena, a zatim dodati više tla na njega. Napunite lonac opet s tla-based komposta i biljnog smokva na istoj dubini kao i ranije porastao. Nakon što ste ih zasadili, vodu redovito dok se u potpunosti uspostavljen. Nemojte koristiti previše gnojiva, što je previše dušika pospješuje rast lišća i koči prinos plodova. Smokve sočan stablo i grane su vrlo osjetljivi na oštećenja od sunca, pa im dati premazivanje kreč, posebno ako su izloženi. Pročitajte više na savjete o rastu smokve: brigu o smokava.
Smokve rezidbe, smokve njegu i obrezivanje idu ruku pod ruku. Osnovna rezidba voćke upute mogu se koristiti kao smjernicu za orezati smokve. Rezidbe je bitno samo tijekom prvih godina. Kako se ide oko rezidbe zapravo ovisi o tome kako plod će se koristiti, svježe ili sušene. Kao prinos snosi odnosu na prethodnu godinu rast, izbjeći zimske rezidbe. To je najbolje orezati nakon što je glavni usjev je bere. If biljka potrebe teške obrezivanje zbog bolesti, onda krečiti cijeli stablo. Pročitajte više na:; rezidbe voćkama: Kako orezati jedna voćka; Voće Vrste - Popis voća po vrsti, a to je sve o smokva briga. Smokva korijenje su omiljene hrane Gopher, koji može uzrokovati veliku štetu na stablo. Redovita uporaba insekticida je dio smokva skrbi baš kao i zalijevanje, gnojenje i obrezivanje je. Pa onda dobiti spremni za vaš smokva žetva, ali omogućiti im da sazrijevaju potpuno na stablo prije nego što ih pokupiti. Svježe smokve mogu biti pohranjeni u hladnjak na samo 2 do 3 dan, i sušena one za šest do osam mjeseci. Pa ići naprijed i rasti ovo prekrasno stablo, tako da možete imati cjeloživotno opskrbu njegove plodove!