Orhideja: vrste orhideja

Postoje najmanje 20.000 do 30.000 vrsta orhideja koje se nalaze u divljini. Dodano na to su, približno, 10.000 orhideja vrste. koje su stvorene od strane čovjeka, od 1856. Svi ovi orhideja dolaze pod Orchidaceae obitelji, koja se smatra najvećim obitelj cvjetnica. Nakon trava je Orchidaceae, je drugi najveći široko rasprostranjena biljka obitelj na Zemlji.
The orhideje su se infiltrirali u sve ekosustava i staništa, osim vodenih, na Zemlji. Čak Arktičkog kruga, što je sramotno za svoje pod-nula temperature i nepovoljne uvjete za život čovjeka i životinje, imaju tri vrste orhideja. Orhideje se mogu naći na svim kontinentima, osim Antarktike. Dvije od njih, u Australiji, pronašla utočište pod zemljom i njihova cvijeća može se vidjeti iznad tla za kratak čarolija vremena.
Vrste orhideja
Od botaničar gledišta, postoje samo dvije vrste orhideja: Zemaljski orhideje i epifiti. Razlika između ovih tipova orhideja je kako slijedi. The orhideje sorte ili vrste koje rastu na tlu doći pod zemaljske orhideje vrste. S druge strane, orhideja vrste koje rastu na stablima ili stijenama, doći pod epifitske orhideje vrste. Let's pogledajte neke od tih vrsta orhideja.
Anota violacea; Ova orhideja je naziv označava izostanak ušiju na cvjetni stup. Ova orhideja, a zemaljski orhideja, ponekad se također naziva kao Rhynchostylis violacea orhideja. Ove orhideje su rodom iz Filipini. Cvjetovi ove orhideje su male veličine i cvatu u proljeće i zimi, oblacenje lavande i bijele boje. Ova orhideja proliferates u toplim temperaturama, sjenovito svjetlo i vlagu.
Anguloa uniflora; Ova orhideja je dobila ime po Don Francisco de Angulo. Također je poznat kao "brod orhideja" ili "orhideja tulipan '. Ovaj zemaljski orhideja je 18 do 24 cm visok i je rodom iz kolumbijski Ande. Veliki mirisni cvjetovi su kremasti-bijelo u boji. Jedan od latica, 'usna', na cvijet je šarkama. When kukci ulaze u cvijet za uklanjanje nektar, usne gura protiv stupca kako bi se olakšalo oprašivanja. These orhideje cvatu u proljeće i ljeto i ljubav hlad i srednje do niske temperature. Zalijevanje treba biti smanjena nakon što je sazrio, kako bi se olakšalo cvjetnice.
Ascocentrum curvifolium; Ime ovog orhideja je pozivanje na njezine spurred usana. This orhideja, epifitske orhideje, je šest-palac visok, monopodial biljka, koja je porijeklom iz Tajlanda. Cvjetovi ove orhideje su pola inča u veličini i narančasto-crvene boje. Ova orhideja je cvatu vrijeme, što pogoduje srednje toplim temperaturama, sjenovito svjetlo, pa čak i vlage, je kasno proljeće i ljeto.
Cattleya, a to je najpopularnija orhideja, s više od šezdeset vrsta. Orhideja je dobila ime po Williamu Cattley, orhideja kolektor. Ova orhideja je vrsta native na američki tropima i nalazi iz Meksika do Brazila. These epifitskih orhideja koje cvatu u mnogim malim, uskim cvijeće svijetlih boja i imaju uske pseudobulbs i kožast lišće. Ove orhideje vole srednje toplim temperaturama i svijetli, ali ne i jakog osvjetljenja. Ova orhideja tip i radije cirkulaciju zraka, visoka vlažnost i učinkovit odvod vode. Kada je riječ o orhideje u vrtu je Cattleya orhideje su željene. Pročitajte više o tome kako rastu orhideje i savjete o brizi za orhideje.
Zanimljive činjenice o orhideje
To je prilagodljivost orhideje, koji je uzrok njihovo širenje po cijelom svijetu. Orhideje korištenje resursa kao što su insekti i ptice u regiji, kako bi se osiguralo oprašivanja i razmnožavanja. Svaka vrsta orhideja ovisi o određenom oprašivača agent. The orhideje koriste razne trikove kako osigurati oprašivanja. Neki od njih privući oprašivača agenti uz pomoć miris ili miris hrane. Dok se drugi uspio prevariti muški kukci, imitirajući 'ženskog kukac look' ili izgled. Zbog toga, budućnost orhideja raste u divljini, uvelike ovisi o očuvanju cjelokupnog ekosustava. Izumiranja vrsta insekata ili ptica, može značiti izumiranje orhideja, ovisno o njemu. Sljedeće su neke zanimljive činjenice o orhidejama:, a orhideje imaju jedinstveni identifikacijski potpis, u obliku strukture, koja svojim luka muške i ženske reproduktivne organe. Ova struktura se naziva 'stupac'. ; Orhideja cvijeće su poznati po svojim bojama i može se naći svaki zamisliv boju i sjene u orhideje. ; Neki od orhideje su slatki miris, dok je nekoliko drugih, miris poput smrdljivi ili truljenje mesa. ; Orhideja cvijeća dolaze u različitim veličinama. Cvijeće Platystele stenostachya su dovoljno mali da stane na glavu čavao. S druge strane, one od Cattleya orhideje gigas su osam do jedanaest inča. ; Divovski u obitelji orhideja je Renanthera storei. Može narasti do visine od 20 metara. ; Orhideja mogu živjeti tako dugo dok 100 godina, dok je orhideja cvijeće može trajati nekoliko tjedana. Međutim, cvjetovi hoćeš brzo, nakon oplodnje. , Postoji vrlo malo vrsta orhideja obitelji koja se može koristiti kao hrana ili lijek dobiti od njega. U Kini, neke vrste orhideja se koriste kao afrodizijaci. : U tropima, različite vrste orhideja nalaze se u oblaku šume u planinskim područjima, dok su manje brojeve, na nižim kotama, u kišnim šumama. ; Orhideje iz umjerenih područja, kao što su Indiana, raste na tlu. S druge strane, orhideje u tropima, rastu na drveću ili stijenama. , A orhideje nisu paraziti, ali koristiti propadaju organske tvari prikupljeni na kori drveća ili pukotinama stijena za njihovu hranu. , U prošlosti, korijena orhideje u Europi, bili su koristili kao afrodizijak. ; Glavni komercijalni izvor prirodne vanilije, je orhideja zove Vanilla planifolia kao. ; Orhideja cvjeta koriste se u azijskim receptima kao sastojci, i na Havajima, oni se koriste za haljinu hrane i pića. , A muški bowerbirds Nove Gvineje se zna da su prisutni orhideja cvijeće žena bowerbirds, u pokušaju da pobijedi svoje srce. ; Orhideje su voljeli za svojim bojama, veličinama, oblicima i održavaju kao saksiji biljke u cvijetu vrtovima ili staklenika. Unatoč mnoge vrste orhideja, ova delikatna, egzotičnih biljaka, širom svijeta, prijeti izumiranje. Iako, 42 različitih vrsta orhideja nalaze u Indiani, mnogi od njih su ugrožene za jedan ili drugi razlog.