Eukaliptus za njegu drveća

Eucalyptus stablo spada u obitelj Myrtaceae, i naveden je pod različitim roda cvjetnice stabala. Porijeklom iz Australije, oni su sada raste u većini tropskih i suptropskih područja svijeta. Postoji preko 700 vrsta eukaliptusa, od kojih su većina naći samo u Australiji. Ovo stablo je poznat po eukaliptus ulje izvađen iz svoje lišće i koru. Saznajte sve o eukaliptus drvo briga kao što ste pročitali na dalje.
Eukaliptus Tree informacije, Eucalyptus može biti kategorizirana kao niska grm ili vrlo visok stablo. Prije svega, ovo drvo je podijeljena u tri glavne klasifikacije, šumskog drveća, koji su jednom stabljikom sve do krune, što je manje u razmjeru od cijelog stabla visine, šume stabala, koji su također jedan stabljikom, ali su grane od nekoliko metara iznad razine tla, a Mallees vrsta, koje su uglavnom manje od 10 metara u visinu i multi-stabljikom, desno od razine tla, pa smatra grm.
Eukaliptus je jedna od mnogih vrsta zimzelenog drveća i aromatično drvo koje varira u visini, 10 do preko 60 metara, ovisno o kultivator. Najviša izmjerena primjerak, australski Mountain Ash je 99,6 metra! Kora od eukaliptusa se sastoji od duga vlakna koja se može izdvajali off lako u duge komade. Neke vrste ljekovitih izlučivati ​​SAP. Osim nekoliko čudno vrste koje gube lišće na kraju suhe sezone, većina eukaliptusa su zimzelene. Lišće je duga, ovalnog oblika, s bojama koje se kreću od svijetle do maslinasto zelena. Listovi su osvježavajuće aromatičnim kao i njegov atraktivan, ljuštenje kore. Stablo nosi cvijeće u kasno proljeće do početka ljeta u bojama krem, žuta, bijela, roza ili crvena. Cvjetovi su atraktivne paperjast prašnicima zatvoren u kapu poznat kao operculum.
Eukaliptus za njegu drveća, kao i većina drveća su tako visoki, često se lijevo pitate kako da se brine za stabla eukaliptusa. Ali, najbolji dio o rastu ovog stabla, da su ne-nemiran vinogradara, i zahtijevaju skrb prvenstveno oni ranim godinama, za jednom dobro ustrojen, sve što bi trebao učiniti je uzeti u aroma oni će se širiti oko vaše dvorište !
Rasti eukaliptusa uspješno, biljka kultivator koji je prilagodljiv na tlu i klimatskim uvjetima u vašoj regiji. Odlučite o veličini vašeg stabla, jer nakon što ih biljka na jednom mjestu, presađivanje će ih ubiti, baš kao što bi manje prostora. Oni imaju plitki korijenov sustav, tako da treba ih zasaditi u području zaštićene od jakih vjetrova. Da biljka eukaliptusa, kopaju rupu dvaput kao širok i dubok kao veličinu root loptu. Stavite biljke u centru i natrag ispuniti tla. Iskopati oko stabla osigurati vode u njoj, i prelijte vodom nježno. Jednom kada se apsorbira voda, zagrtati biljke okolo stabla s bilo koje vrste malča za koji mislite da je pogodan. Oploditi prvi put nakon mjesec dana od njega sadnje, a zatim jednom u tri godine.
Rezidba eukaliptusa je bitno za kontrolu lista leglo, međutim, taj postaje teško kada se stablo raste vrlo visok. Orezati eukaliptus samo u ljeti, jer oni krvare SAP when rez, koji je tada ih čini vrlo osjetljiv na gljiva infekcije u zimama i vlažne klime, tako da se uvijek primijeniti rane dressing, nakon rezanja da spriječi infekciju. To je poželjno da se orezati je samo mrtav, oštećene ili bolesne grane. Ukoliko želite dati svoje stablo neki određeni oblik, te ih vlak unutar prvih nekoliko godina njihova sama sadnje.
Eukaliptus Tree bolesti; Iako je vrlo izdržljiv, i insekticidno u prirodi, eukaliptusa vrlo je osjetljiv na Longhorn bušilica, eukaliptus žuči osa, razne list jesti kukce i lerp psyllid. Većina štetočine mogu lako biti kontrolirani od strane redovito orezivanje i insekticidni aplikacija. Ali, to je lerp psyllid koji je sposoban za ubojstvo stabla. Lerp psyllids su biljni sok-sisa homopterans, koji inficiraju lišće eukaliptusa. Zaraženi listovi su mali bijeli, poluloptaste kapu građenu od očvrsnuo medljika i voska zaglavi na njih. Vosak rezultati u mraku garav plijesni gljivice rastu, koji se širi na kore kao dobro. Posebni insekticida su dostupni da se bave ovim problemom, i mora se koristiti najranije. Jednostavan način da rubnik širenje infekcije bilo je zaustavljanje uporabe gnojiva do stabla je bez infekcija.
Ovo stablo je puna prirodnih vrijednih ljekovita ulja, koja je poznata po svojoj koristi ulja eukaliptusa i eukaliptus ulje koristi, ali većina ljudi nisu previše sklon ovog stabla. Njegovi korijeni su plitka, koje čine visoka stabla ranjive pada tijekom jakim vjetrovima, ulje je zapaljiva i može pogoršati jedan požar, i na kraju stabla allelopathic kemikalije izlučivanje u zemljište po svojim korijenima, pali kora, lišće i cvijeće utjecati na okolne tla. Ovaj efekt se korijenje stabla na tlo inhibira rast korijena ostalih biljaka oštećujući njihova hranjiva izvor.
Međutim, ostaje činjenica, dobar vrtlar zna kako raditi oko problema stabala, i koncentrirati se na njezinu ljepotu. Dobra za njegu stabala eukaliptusa će pomoći jednom održati ovog stabla u dobrom zdravlju, i kad sve stabla ići gola u zimskim mjesecima, ovaj će podići vaše raspoloženje sa svojim zimzelena aromatičnim lišćem.