Jasmine biljnih bolesti

Vrlo popularan cvjetnice postrojenja, jasmin je poznat po svojim slatkim mirisom i svijetle bijele ili žute upadljiv cvijeća. Porijeklom iz staroga svijeta, Azije, Afrike i Europe, sada se uzgaja u većini toplih tropskih i umjerenim klimatskim područjima svijeta. Jasmine je rod grmova i vina u obitelji maslina, Oleaceae. Međutim, za razliku od drugih članova ove obitelji, koji imaju četiri latice latice, jasmin ima više od pet, a neke sorte čak devet latice. Zimzelena biljka, jasmin je vrlo često koristi u tradicionalnim svadbama i vjerske funkcije u Aziji. Jasmine je u osnovi ne-galama biljka sa vrlo malo štetočina i oboljenja da nanese. Međutim, postoji nekoliko jasmin biljnih bolesti koje treba liječiti prije nego što oštećenje biljke.
Zajednički Jasmine biljnih bolesti; Jasmine biljka problemi uključuju štetočina i bolesti koje se mogu lako kontrolirati, pod uvjetom da su provjereni i obrađeni na vrijeme. S lijeva na vlastite uređaje, većina štetnika i bolesti su prilično sposobna proždire cijelog postrojenja, i jasmina biljke nisu iznimka. Slijedeći je neke informacije o jasmina biljnih bolesti koje se mogu prepoznati i uzeti ispravan tijek djelovanja.
Bolesti: Bolesti u jasmin je prouzročio zbog gljivične infekcije uzrokovane različitim virusa i bakterija.
Pepelnice: Najčešće gljivične infekcije, pepelnice može pojaviti na obje, suhom, kao i svježe lišće. Oni se odlikuju kružni, praškasta bijela ili siva mjesta koja kaput preko list površine, šireći se stabala u kratko vrijeme. Oni mogu lako biti kontrolirani s fungicida sprej, ponavlja svaki tjedan, dok se zaraženi listovi raščistiti. Oni također mogu biti djelomično ukloniti četkanjem ostavlja jedni protiv drugih.
Matične medljika: Jasmine Stabljike su također poznato da razvije male i za velike, smeđe ili crne brzo širenje lezija da pojas stabljike, stabljike uzrokujući uništenje cijele grane, au nekim slučajevima čak i ubijanja postrojenja. Matične medljika in jasmina je uzrokovana necrotrophic gljive Botrytis cinerea, koji se pogoršalo in neobično hladnim i vlažnim vremenskim uvjetima.
Root čvor nematoda: To je parazitski nematoda koja postoji u tlu i uspijeva na mjestima koja su vruća i vlažna. Ličinka nematoda zaraziti biljke korijena koje rezultiraju u root čvor gala. Ovaj čvor se parazitske prirode, izlučivanje biljka svih svojih hranjivim tvarima. A nematoda korijen čvor u jasmin cvijet biljke smanjuje prinos.
Pest: Štetočine su insekti i greške koje uzrokuju oštećenja na svim dijelovima biljke, uključujući i korijenje.
Lisne uši: Obično poznat kao biljka uši su maleni, mekani i mirisa, u obliku kruške insekata, a ubrajaju se među najviše destruktivne štetočina naći na uzgajanog bilja u umjerenim regijama. They izlučivati ​​sitne kapljice s lišća, cvijeća i stabljika, da okret u crno garav plijesan which guši biljka dio.
Leaf Smetnje Caterpillar: gusjenica, larve od moljaca i leptira su među najčešćim i destruktivne štetočina naći na ukrasnim i biljke cvjetnice, uključujući i jasmina. Ova vrsta štetnika u potpunosti može proždrijet lišće i cvijeće na isti način, usporavanje rasta jasmin tvornicu i njene cvatnje kapaciteta. Pročitajte više na jasmin biljka za njegu i jasmina biljka zatvoreni skrb.
Jasmine biljnih bolesti i štetočina kao što su grinje, blijed bugova, itd., koji se lako mogu biti kontrolirani s nekim rezidbe i učinkovit fungicida i germicid sprej na redovnoj osnovi.