Lisne uši na biljkama

Svaki hobi suočava s nekim problemom ili drugim dok njegovanja bilo koju vrstu biljke. Osim provjere prirodnog faktora rasta kao što su temperatura, svjetlost i vlažnost zraka, najteže su neprijatelji biljnih bolesti i štetočina. Zaraze bolesti i štetnika na biljkama je više kada postoji poremećaj u esencijalne hranjive tvari i rast biljaka faktora. Drugim riječima, biljke su više osjetljiv na bolesti, kada su izloženi stresnim uvjetima. Ovaj članak baca svjetlo kako lisne uši na biljkama uzrokovati štetu i učinkovite načine kako ih kontrolirati.
Efekti Aphidi na biljke
Lisne uši, također poznat kao biljka uši, biljojeda su da je većina gardeners morati baviti, a brigu o biljkama. U umjerenim regijama, oni se smatraju kao najrazorniji kukci o kultiviranih biljaka. Postoji oko 250 vrsta lisne uši koje uzrokuju ozbiljne štete na biljkama. Nakon što biljka dobiva infestirane lisne uši, oni se hrane na biljni sok od listova, stabljike i korijenje. Neke vrste lisnih uši širenje virusa na biljke domaćini, koji čak može ubiti biljke.
Dolazak na identifikaciju vašima, su mekane i mirisa insekata. Većina vrsta su zelene boje, no također ćete pronaći ružičaste, crvene, smeđe i crne lisne uši. Ovisno o vrsti, veličini lisnih uši može biti u rasponu 2-10 milimetara. Karakteristična značajka vaši is exudation od obrambenih, medljika tvari (cornicle vosak). Možete napraviti iz biljnih dijelova pogođene vaši iz tih izlučevine.
Kako da biste dobili osloboditi od Aphidi na biljke
Provjerite Biljke, provesti neko vrijeme u vrtu i pregledati bilo koji vidljiv znak vaši kolonizacije. Lisne uši na biljkama množe i kolonizirati u kratkom vremenu. Dakle, prije bi vas identificirao ih jesti vaše biljke, više šanse imate zaštititi biljke od umiranja. Možete ručno odabrati vaši te ih ubiti na licu mjesta.
Prskanje mlaznice vode, prskanje pogođeni dijelovi biljke s jakim mlazom vode također je na snazi ​​za odvajanje te biljne eaters. Iako prskanje vode, osigurati da se pokriju svi pogođeni biljke. Inače, pasivni širenje vaši strane vjetra može ponovo širiti these destruktivno štetnika na susjedne biljke.
Nema Teški gnojidba, mnogi stručnjaci vrtu su mišljenja da je više od oplodnje ima negativan utjecaj na biljke, od kojih je najčešći znak zaraze vašima. Ove biljke vole jesti razarača novo razvijeni biljni dijelovi, koji su najviše rasprostranjen u više oplođena vrtne biljke. Kako bi se izbjegao takav slučaj, možete koristiti s produženim otpuštanjem tekuće gnojivo u odgovarajuće koncentracije.
Primjena prirodnih pesticida, lisne uši kontrolirati s blagim pesticida. Troškovno učinkovite i eko-prijateljski način da se ubije vaši jest raspršivanje dom čišćenje deterdžentom ili biljnog ulja u razrijeđenoj koncentracije. Uzmite prskalica napuni mlakom vodom i to, dodati 2 žličice za pranje posuđa rješenje. Dobro protresti i sprej na donjoj strani lišća i ostalih lisnih pogođeni dijelovi biljke.
Za više problema vaši na određene biljke, možete pročitati na:; Aphidi on biljaka rajčice, Aphidi on biljke, drugi način da biste dobili osloboditi od aphids na biljkama je da odete biološki način. Koristan možete predstaviti predatori vaši kao osa, bubamara beetles i syrphid fly larve. Ovi prirodni predatori su na snazi ​​u kontroli vaši učinkovito. Dok korištenja kemijskih pesticida, ograničiti primjenu samo na zaražene dijelove, kako bi se očuvati populaciju tih vaši neprijatelji. Brzo djelovati na prvi pogled vaši i vi ćete ih kontrolirati prije uzrokujući ozbiljne štete na poljoprivrednim kulturama.