Butterfly Bush Njega i održavanje

Butterfly Bush je član roda Buddleia i obitelj cvjetnice Scrophulariaceae. Rod Buddlei obuhvaća više od 100 vrsta i sorti. Većina vrsta su veliki grmlje, a nekoliko su stabla. Ime 'leptir' je dao biljka, kao što privlači veliki broj leptira. Međutim, grm ne samo poziva na leptire, ali za pčele i ptice kao i, za cvijeće i nektar. Osim svoje jedinstvene ljepote, leptir Bush je također poznat kao niska održavanje postrojenja, što ga čini omiljenim za vrtlarstvo svrhe.
Opis Plant, Većina vrsta koja pripada rodu buddleia su velike grmlje koje dostižu visinu od oko 5 metara. Međutim, nekoliko vrsta leptir biljka može narasti do visine od 30 metara i oni smatraju stabla. Oni mogu biti zimzelene i listopadne, a obično proizvode mase cvjetova, koji mogu biti bijeli, roza, crvena, žuta, narančasta i ljubičasta, zavisno od pojedine vrste. Listovi su izdužene sa šiljastom vrh, te su raspoređeni u suprotnom parova na stabljici. Cvjetovi se javljaju u klasterima, što može biti oko 10 do 45 cm u dužinu i pojavljuju se sredinom ljeta na jesen. Svaki cvijet je cjevasti i sadrži četiri latice. Plodovi sadrže brojne sjemenje i svaki plod izgleda kao kapsula, dostižući duljinu od oko 1 cm. Znati više o grmova i grmlja.
Butterfly Bush Njega i održavanje; Butterfly Bush je nizak održavanje cvjetnica, koje se mogu uzgajati u gotovo svim uvjetima. Osim toga, biljka je poznato da se suše otporan i može tolerirati čak i vrlo alkalna tla. Nakon što se biljka uspije da se uspostavi, doslovno ne zahtijeva mnogo njege i održavanja, pa čak i tolerira visoke razine urbanog zagađenja. Međutim, to bi trebao neki skrbi tijekom ranih dana do njenoj dospjelosti. Zalijevanje i rezidbe, kao i odabirom odgovarajuće stranice su glavne komponente leptira grm njege i održavanja, koji su objašnjeni u nastavku.
Sadnja leptir Bush, za sadnju leptir grmlje, najvažniji čimbenik koji treba uzeti u obzir, da je tlo odabrani za sadnju grmlja bi trebao biti dobro-isušen. Ovaj grm mogu uzgajati u gotovo svim tipovima zemljišta, pod uvjetom da zadržati tlo vlage. Mjesta koja primaju pristran punom suncu može biti izabran za sadnju leptir grmlje. Općenito, mjesta koja primaju suncu najmanje 8 sati dnevno se smatra idealnim za uzgoj leptira grmlje. Prije sadnje grm, biti sigurni da do tla ispravno da ga popustiti. Također dodajte ili miješati 2 do 3 sloja komposta ili malč, koji će pomoći da zadrži vlagu. Zatim iskopati rupu, idealno dvostruko veličine korijena loptu grmlja i biljaka uz pravilnu njegu. Nakon što je sadnje, ispunite rupe i čvrsto tlo pažljivo. Znati više o rastućoj leptir grm.
Zalijevanje Butterfly Bush; Pravilno zalijevanje igra ključnu ulogu u osiguravanju brzog rasta leptir grma. Biljka će trebati puno vode tijekom ranih dana, pogotovo tijekom vrućih ljetnih mjeseci. No, nakon što je grm sama uspostavlja čvrsto, njegova potreba za vodom pada drastično. U takvom vremenu, ne trebate vode grmlja često. Rijetko zalijevanje, jednom ili dvaput mjesečno bi biti dovoljna za grm leptira održavanje, ako su u potpunosti prilagoditi svojim okolnim i korijena postaju u stanju držati čvrsto na tlu.
Rezidba Butterfly Grmlje, Kako i kada orezati leptir Bush je najčešće postavljano pitanje, od onih s obzirom da dodate leptir grmlja na svoje cvjetne vrtove. Kada je u pitanju rezidba, treba imati na umu da prekrasno cvijeće, koji su glavna atrakcija ove biljke, rastu uglavnom na novi rast. Stoga, mnogi vrtlari smatraju razdoblje kasne zime ili u rano proljeće biti idealno vrijeme za orezivanje grmlja leptir. Oni obično orezati biljke gotovo do temelja, kad postanu mirovanja u zimskim mjesecima. To osigurava bolji i plodan cvatnje tijekom ljeta ili u jesen.
Međutim, biljke mogu biti pruned u svako doba godine. No, orezivanja tijekom kasne zime osigurava da postrojenja lako oporavi tijekom vegetacije. Nakon što je preko zime, leptir grm raste brzo, jer je brzo rastuća biljka. Na drugi puta u godini, kao iu proljeće i ljeti, samo svjetlo obrezivanje je potrebno. U ovo doba godine, samo cut off samo one grane koje rastu izvan kontrole kako bi se zadržala oblik grma. Više informacija o fontana leptira grma i kako orezati leptir grm.
Ukratko, leptir Bush je niska održavanje, brzorastuće biljke. Što se tiče leptir grm njegu i održavanje je u pitanju, samo zapamtite da održavanje odgovarajuće vlage u tlu u ranim danima rasta i pravilno orezivanje. Zauzvrat, grm će krasiti vaš vrt s tim osjetljivim ružičaste, bijele, ljubičaste ili crvene cvjetovi, što će privući puno leptira, pčela, i povremeno, čak i hummingbirds u svoj vrt, kako bi stvorili stvarno privlačan očima gledati.