Kako ananas Grow

Porijeklom iz Paragvaja i južnog dijela Brazila, ananas su jedini bromeliad voće se uzgaja široko. Botanički je poznat kao Ananas comosus i dolazi iz Bromeliaceae obitelji. Ovo tropsko voće je dobio ime jedan ananas, sasvim slučajno, u 1398 su engleski istraživači otkrili ovaj brazilski voće, i nazvao ga ananas kao što nalikovale borova šišarka. Indijanci i Christopher Columbus su zaslužni za uvođenje ananasa u različitim dijelovima svijeta. Kako ananas grow je jednako zanimljiva kao i njihova putovanja je povijest. Pročitajte više o povijesti ananas.
Ananas; ananasa raste na zeljastih trajnica ananas biljka. Ananasa biljka nije vrlo visoka, samo oko četiri noge, ali je široko rasprostranjeni, 3 do 6 metara. Širenje biljke ovisi o broju bromeliads će snositi. Biljka baza je vrlo kratko, s rozetom of waxy, dugo istaknuo lišće, da sužava dolje sa iglom savjet. Svaki list nosi oštar, up-zakrivljena kralježnica na marginama. Veličina lista, a plod ovise o sorti, pa čak i slast i tanginess je odlučio sorte uzgajaju. Popularne sorte su Crveni Španjolski, St. Michael, Pernambuco, Hilo, glatka Cayenne, itd. južnoazijske zemlje dominira u uzgoju kao iu proizvodnji ananas. Pročitajte više o tome kako brinuti o ananas biljka.
Kako ananas rastu! Za sve one koji vole ovo tropsko voće, njegov rast uzorak nije uvijek lako odgovoriti. Većina ljudi zapravo vjeruju da je ananas rastu na drveću, dok neki misle da rastu pod zemljom. Obje verzije su netočne. Oni ne rastu na drveću, ali na biljkama, poput bromeliads. Pa što je bromeliad? A bromeliad je obitelj monocot biljke cvjetnice koje uključuju više od 3.170 vrsta. Ananas među njima je samo jestivo voće, većina ostalih učiniti za izvrsnu ukrasno bilje. Ananas biljke rastu iz svoje krune, zeleno lišće jedan nalazi na vrhu ploda. Njihova sadnje je jednostavan, odsjeći njihove krunu i biljka bogata plodno tlo. To je jedini način da se propagirati ananas. Pročitajte više o tome kako rastu biljke ananas.
Uz dobru skrb ananas biljka, svoju krunu ananasa će oblik korijena i počinju nicati novi istakao trnovit lišće. Kao što proizlazi početi rasti, par kompaktnih pramen krut, uz kraće će se također početi rasti. Oni su poznati kao kruna. Uz odgovarajuće uvjete za rast ananas, biljka može imati dva ili više glave. Kada biljka je zbog nositi cvijeće, stabla elongates, povećava blizini apeksa i nosi cvat malih ljubičasto-ružičastim cvjetovima. Cvjetovi su obično stranooplodnog po zuji-ptice, ne sve vrste ananas ima sjemena u njima. Pojedini plodovi nastaju iz cvijeća i početi da se pridruže, formiranju stožastog oblika, mesnat voće s gustom scaly vanjski kora sastavljena od zelene boje šesterokutna jedinica. Kao plod počinje rasti i sazrijevati, kora mijenja boju, žuto, narančasto-žute ili crvenkasto-smeđe.
Dakle, ovo bi trebalo više ili manje odgovoriti na upit, kako rastu ananas. Uzgoj ananasa biljke je prilično jednostavan, postrojenja krunice oko dva inča duboko tijekom ljetnih mjeseci. Oni vole dobro isušen pješčana ilovača, čiji se pH treba rasponu od 4,5 do 6,5. Tlo treba sadržavati visok organski sadržaj. Osigurati adekvatnu vlažnost tla, te ga hraniti i sa dušikom na temelju gnojivo. Jedan kruna mogu ostati produktivni za četiri godine. Pa ići naprijed i uživajte u vaš slatki, tangy ananas.