Gardenia Care

Jedan je zanesen po ljepoti i hipnotiziran slatka mirisna cvijeća od gardenija postrojenja. Gardenia je grm koji se uzgaja kao ukrasna biljka u južnom dijelu Amerike. One cvjetaju u regijama koje imaju 68 º do 74 º F dana temperature i 60 ° F večer temperature. Gardenija skrb u loncima obuhvaća uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru u punom suncu i rastući vanjski biljaka u djelomičnu sjenu. Pođimo u detalje o tome kako se brine za svoju gardenija postrojenja i shvatiti više o gardenija skrb upute.
Kako Briga za gardenija postrojenja?
Možete razviti unutra biljka gardenije uspješno s nekim pravilno gardenija skrb. Uzgoj gardenias zatvoreni zahtijeva svijetle svjetla i visoka vlažnost. Morate osigurati visoku vlagu kada raste gardenias zatvoreni tijekom zime. Suhe sezone može uzrokovati cvijeće pognutost iz biljaka. Dakle, koristite ovlaživač zraka ili grupa nekoliko biljaka zajedno na mokroj šljunka police kako bi pomogli povećati vlažnost. Ne magla gardenije kao što svibanj dovesti do gljivične lista licu mjesta. Možete pročitati više na zatvoreni u vrtu.
Dok raste gardenija postrojenja u lonce, tlo treba biti labav, organske i vlažne, ali ne i mokro usisavanje. Trebali bi voda biljke kada vrh inčni tla isušuje. Održavati toplo dan temperatura i hladnije noći temperatura za gardenija postrojenja u lonce. Te bi trebao hraniti vaše biljke gnojiva između travnja i studenoga, jer će promovirati zdrav rast biljaka. Trebali biste koristiti gnojiva koji su posebno formulirani za acid voli biljke, a ne preko oploditi gardenija postrojenja. Možete oštetiti postrojenje za više od oplodnje, kao i višak soli može se pokazati fatalnom za grm. Izbjegavajte gnojidba u jesen, jer će promovirati novi rast. Novi rast je ranjiva i može umrijeti kada su izloženi hladnim zimskim temperaturama. To je sve o tome kako briga za gardenija postrojenja. Vratimo se sada razumijemo kako rasti i skrbi za gardenija grmlje. Možete pročitati više o tome kako rastu gardenias.
Kako Briga za Gardenia Grmlje?
Gardenia biljka skrb uključuje pružanje puno vlage biljka. Vanjski gardenija skrb Bush zahtijeva biljka se sadi u sunčanom području koja je djelomično u hladu tijekom najtoplijeg doba dana. Briga gardenije stablo uključuje oplodnju biljaka svaka dva tjedna s topiv gnojiva. Možete oploditi biljka s kiselinom temelji gnojiva, svaka tri do četiri mjeseca. Te bi trebao čekati do kraja cvatnje ciklus prije rezidbe biljke. Gardenia njegu u zimskim mjesecima također uključuje izbjegavanje rezidbe u hladno godišnje doba. Možete pročitati više na gardenija skrb rezidbe.
Morate osigurati dobru gardenija skrb, kao ove biljke su osjetljivi na mnoge bolesti gardenije grm. Zajedničke bolesti koje mogu utjecati gardenija postrojenja čir. Glavni korijen blizu ili ispod tla liniju postaje otečen i uzrokuje biljke ostati usporava i umiru polako.
Bakterijska list spot je još jedna bolest koja uzrokuje gardenije grm mjesta na mlade list. Teških infekcija može dovesti do defolijacije. Trebate izbjegavati nadzemne zalijevanje kako bi se spriječilo bolesti i koristiti sterilizirano lonce i zemljišta. The Rhizoctonia list spot je gljivične list spot bolesti koja utječe na starijem lišću. Trebali bi se izbjeglo stvaranje lišće mokro, kada zalijevanje. List je još jedan spot gljivične bolesti koja uzrokuje mrlje na lišću tijekom cijele godine. Garavi kalup je crni, tanki sloj gljivica koji pokriva gornju površinu. Garavi plijesan se širi po bijela muha i stoga ona kontrolira bijela mušica.
Bud pad je abnormalno izmet pupova koje su uzrokovane zbog visokih temperatura noću i niskog intenziteta svjetlosti. To je prirodno stanje i morate držati tla ravnomjerno vlažnom i ne mokrom, za vrijeme cvatnje. Pepelnica i mnogih drugih bolesti poput korijen čvor nematoda, kruna žuči, itd., možda ćete morati rješavati s tijekom gardenija postrojenja skrbi.
Gardenia njega je nešto teško i vremena u vrtu proces. Koje je potrebno poduzeti mjere opreza dovoljno gardenija postrojenja za njegu kako bi se vaše cvatu gardenije grm. Iako je, kako skrbiti za gardenija postrojenja pretvara biti lukav afera, nagrade su više nego zadovoljavajući. Morate osigurati prave uvjete vlažnosti, temperature i gardenija skrb uživati ​​u ljepoti cvijeća i osjetiti nebeski mirisnim cvijećem.