Uzgoj Bambus za profit

Bambus je zimzelena i drvenastih biljka koja je zapravo trava i pripada Poaceae obitelji. To je najbrže rastućih biljaka na svijetu i ima oko 1000 vrsta. Bambus biljka je pronađena u različitim dijelovima svijeta, kao što je Istočna Azija, sjeverna Australija, sub-saharskoj Africi, Sjedinjenim Američkim Državama, Čileu i Argentini. Dopustite nam da shvatimo kako rastu bambusa za profit.
Uzgoj Bambus za profit; brz rast od bambusa čine ga dobro obrezivanje se uzgaja za profit. Bambus može narasti oko 60 cm u jednom danu. Najbrži rast bambusa koja je izmjerena do danas je 121 cm u jednom danu.
Klima i tlo: temperatura od 60 º F je najbolji za rast biljaka bambusa. Bambusa biljke trebaju podršku, a time, glina tla pogodna za uzgoj svoje. Dakle, bambus ne bi trebao biti uzgaja u pjeskuša. Dobro isušen tla sprječava biljka iz uzimajući preko zali. Više zalijevanje može dovesti do bakterijske infekcije rhizoids, a time i truljenje i propadaju. Pročitajte više o tome kako poboljšati glina tla.
Bambus Sadnja: Bambus uzgoja dokazuje da bude isplativo, ako sadi na odgovarajuće udaljenosti, odnosno 21 do 30 metara apart. On pruža dovoljno prostora za biljke rasti energično. Nema potrebe da potrošiti mnogo na održavanju ove biljke. To je još jedan od razloga što čini bambus Uzgoj profitabilan praksi. Sadni materijal potreban za uzgoj bambusa su izdanci sa čvorovima prisutan na njih. Čvorovi su u obliku prstena i zaokružiti puca od bambusa biljke.
Uzgoj: biljke koje uzgajaju za drvo ne treba mnogo gnojiva i suncu. Međutim, ako je biljka se uzgaja za prodaju puca, dovoljno hrana mora se osigurati. Upotrebe alata u uzgoju bambusa je smanjen trošak uzgoja u velikoj mjeri. Dakle, raniji oblik uzgoja bambusa koja je radno intenzivne je postao mnogo više mehanizirana.
Bambus Uzgoj za profit; Postoje mnoge prednosti uzgoja bambusa, koji čini bambus Uzgoj profitabilan posao. Iznos od drveta bambusa koji proizvodi po jedinici zemlje je veća od bilo koje druge biljke, gotovo oko 20 puta više. Moguće je obrađivati ​​bambus na degradiranih zemljišta. Bambus uzgoj za drvo je vrlo isplativo zbog svog brzog rasta. Većina tvrdo vrsta iz tropskih područja potrebno oko 30 godina do zrele u potpunosti. Bambus, međutim, ne treba više od 3 - 4 godine rasti od vremena kad je posađeno. Danas, automatizirani strojevi se koriste za obradu bambusa. Vrijeme potrebno za obradu uvelike je smanjen tijekom vremena. Dakle, potražnja za bambus je porastao u odnosu na ranije dane. Međunarodna potražnja za bambus raste na brzim tempom. Zemlje poput Singapur, Japan, Tajvan, Malezija i Koreji uvoz bambus na velikoj skali. Dakle, raste bambus za profit je jedno od pogodnih mogućnosti uzeti u obzir.
Tržišta za Bambus Kultivatori, bambusom bi se mogla koristiti za razne svrhe, a može se ostvariti dobit prodajom raznih proizvoda od ove biljke. Svježe izdanci bambusa koriste za jestive svrhe, a prodaja bambus kao hrana može ispasti da se vrlo isplativo. Drva dobiven od bambusa je također koristi kao građevinski materijal. Korištenje bambus podnice je uobičajena praksa u mnogim zemljama. Dakle, trebali bi biti usmjereni tom dijelu tržišta i pokušati steći dobit. Bambus rugs također koristi u mnogim domovima. Dakle, treba uzeti u obzir razne namjene, od bambusa, a poduzeća svoju proizvodnju.
Također pročitajte više na:; Bambus Namještaj i mačevalački; ​​Bambus biljnu Care; Uzgoj Bambus Savjeti; iznad bavi članka s podacima o rastu od bambusa za profit. Treba planirati uzgoj i marketing bambusa na odgovarajući način da se maksimalno dobit.