Lješnjak Care

Native umjerena sjevernoj hemisferi, lješnjak je član obitelji breza stabala, Betulaceae. Oni se mogu naći u izobilju raste diljem Sjeverne Amerike. Oni su razvrstan pod listopadnog drveća, kao i grmlja. Jestivo voće, lješnjak, koristi se za izdvajanje ulja lješnjaka i dostupan je u cjelini ili razbijen granatama orasima i sjemena, te se široko koristi u jelima, maslac, tijesto i čokolade. Tako je za sve one koji rastu ove orahovo drvo, osnovna znanja o Lješnjak skrb je potrebno.
Lješnjak Identifikacija; lešnika stablo rijetko raste više od 12 do 15 stopa u visinu, a ima i veliki broj izbojaka ili debla razgranali neposredno iznad razine tla. To je razlog zašto je više poznat kao grm nego drvo. Kore drveta je svijetlo sivo-smeđa, glatka početku, razvoj Criss-Cross uzorak po njenoj dospjelosti. Stabljike i grančice su ukočeni, svijetlo smeđe boje s crvenim tankim dlačicama. Listovi su naizmjenično, jednostavna, široko ovalni sa zaobljenim baze. Boje lišća su tamnije gornje strane i donja svjetlija sa krut, žljezdane dlake. Ostavlja se razlikuju u dužini, 2 ½ do 5 cm. Pročitajte više o grmova i grmlja.
Za pravilnu njegu Lješnjak, neka nam vidjeti kako oprašivanje događa. Za matice razvijati, sve vrste lješnjaka zahtijevaju cross-oprašivanje. Što je neobično o ovom stablu je način i vrijeme koje je križ pollinates. Lješnjak cvijeće i pollinates sredinom zime. Vjetar nosi pelud muški smeđi cvjetovi, rese u crveno ženskih cvjetova za oprašivanje. Sve kroz proljeće, oplodnja se odvija, i matice početi razvijati. Orah raste, sazrijeva i da postane smeđe boje u kasno ljeto. Veličina općenito ½ inča u promjeru. Jestivo orah je zatvorena u dlakav, lista poput mahuna.
Lješnjak Uzgoj; lješnjak stabla vole tlo koje su neutralni-kiselim tlima, pH 6,0-7,0, oni napredovati u dubokom pješčanom-ilovače tla. Tlo treba biti dobro drenirani, te u područjima koja je uglavnom mraz besplatno. Lješnjak je zima izdržljiv i ima širok klimatskim adaptacija. Dok je u vrtu, treba se sjetiti da je za sadnju jedan lješnjak, dobiti mladunče koje je između 0,6 do 1,8 metra. Mladi lješnjaka je osjetljiv na oštećenja korijena. Potopiti samo korijeni lješnjaka mladunče za pola sata u mješavinu vode i presaditi rješenje. Odaberite sunčanom mjestu, te iskopati rupu dovoljno velik da držite mladunče je korijenski sustav. Pospite malo labav tlo, dodati malo koštanog brašna i napraviti malo kompostiranja strane i dodavanjem nekih organskih kompost, a biljka mladunče. Spread korijenje lagano, dodati malo više tla, organske i komposta i sipati malo vode u rupu. Nakon što voda ima seeped dolje, popuniti rupe s nekim tla, a vrlo lagano ga pritisnite prema dolje. Ovaj proces sadnje treba slijediti da se poveća preživljavanje i stopa rasta mladice lješnjaka stablo lješnjaka pravilnu njegu stabla.
Taking Care of lješnjak stabala; Nakon sadnje, kako bi se osigurala njegova osnutka, pripreme za usitnjavanje. Usitnjavanje će spriječiti rast korova i držati mladunče vlažne. Postoje određene savjete za usitnjavanje da treba imati na umu. Mjesto ½ noge debeli malč oko mladunče pokrivaju jedan metar krug i osigurati da malč ne dodiruje proizlazi. Odaberite iz različitih vrsta malča, slama, kora, drvo, itd. Voda često kako bi se osiguralo dobro korijenski sustav. Vrlo mali i minimalne gnojidbe na prvoj godini će biljka zima Hardy. Stariji mladice će učiniti dobro s 10-10-10 gnojidbe tri do četiri puta u godini. Pročitajte više o malčiranja oko stabala.
Uz dobru skrb Lješnjak, Vaše stablo će proizvesti svoj prvi plod u roku od tri ili četiri godine. Iako je zima izdržljiv i otporan suša, provjerite da li ga dati puno njege i pozornosti.