Carpet pločice za stepenice

Najbolja alternativa broadloom tepih je tepih pločice na stepenicama. Oni su razvijeni i korišteni u domovima za više od 50 godina. Carpet pločice za stepenice su dostupni u mnogim dizajna i boja koje atraktivan izgled i poboljšati izgled kuće. Oni također napraviti stepenice više siguran za penjanje, a posebno za starije osobe i djecu, koji se suočavaju šanse skliznuti preko polirane pločice na stepenicama. Carpet pločice su također poznat kao meka modularnog poda ili tepih u kutiji. Pročitajte više o berberski tepih pločice.
Ugradnja tepisona za stepenice
Tepih pločice za stepenice su relativno lako instalirati i imaju snažnu potporu. Dakle, oni ne zahtijevaju podloge ili ljepila i ima manje proizvedenog otpada u slučaju nesimetričan obliku soba, u odnosu na druge vrste podnih obloga. Kako instalacija bude tepih pločica je relativno lako, možete postaviti ih sami i spasiti puno dolara koju bi bilo potrebno u slučaju profesionalne instalacije. Ako vam se dogoditi da oštetiti ili slomiti ni jedan crijep, to neće predstavljati mnogo problema, kao što možete jednostavno zamijeniti ga s drugim tepih pločice za stepenice. Dakle, to je vrlo jeftin rješenje postavljanja tepisona za vaše sobe.
Prije nego što počnete instalaciju tepih pločica, izmjeriti dužinu i širinu pojedinih stepenica pažljivo. Duljina mjere bi trebale biti podijeljena s dužinom jednog pločica. Broj pločice treba zaokružiti na najbliži cijeli broj. Širina stepenice treba mjeriti i podijeliti sa širinom jednog pločica. Opet, zaokružiti odgovor na najbliži cijeli broj. Dužina i širina ti izračunati, treba pomno međusobno. Ovo će vam dati odgovor na broj pločice za svaku stepenice. Zatim odrediti smjer pločica i osigurati da su sve pločice izvoditi u istom smjeru. Možete koristiti krede planirati izgled tepisona.
Nanesite obostrani tepih trake na uglovima kvadrata tepiha ili povucite kartice na ljepilo trake koji su prisutni na nekim tepisona. Spread ljepilo ravnomjerno na stepenice, kao i neravnomjeran ljepilo dovesti do neravan stepenicama. Položite prvi tepih pločice na mjestu i uvjerite se da se nalazi u dobro usklađen način. Upišite druge pločice po rubu u istom smjeru. Rez rubova pločica izrezati tepih bi trebao biti postavljen, okrenut prema zidu. Ako trebate rezati crijep, koristite uslužni nož i izrezati ravno. Koristite njuškanje, kada se prijavljuje tepih pločice na stepenicama. Smjer pločica treba biti takva da, ona se suočava unutra na gazi i dolje stepenicama. Ako još uvijek imate bilo kakve dvojbe ili zabune, pogledajte upute proizvođača o okvire tepih pločica. Možete naučiti više o tepih pločica instalacije u ekskluzivnom članaka:; tepisona instalacije; Kako instalirati tepisona, vrsta i veličina tepisona za stepenice
To jednostavno instalirati tepih pločice mogu se koristiti kao zida do zida sobe pokrivenost, područje tepih ili kao trkača za hodnicima i šetališta. Možete instalirati te pločice izravno preko postojeće pločice ili linoleum podova. Te pločice mogu se jednostavno ukloniti za čišćenje svrhe i može biti zamijenjen sa novim ljepilom diskove.
Možete pronaći mnoge stilove i boje tepisona za stepenice koje odgovaraju vašem home dekor i boja. Možete čak i miješati različite dizajne i stvoriti uzorak od svoje vlastite. Veličine tepisona varirati u skladu s proizvođača. Vi svibanj pronaći 18 do 20 i 24 do 24 četvornih veličini pločice. Možete kupiti tepih pločice na stepenicama u setu od 3 do 15 i čak i izabrati one s pre-cut ljepila za pakiranje. Trebali bi osigurati, kupujete tepih pločica stepenice, a ne redovne tepih pločica. Možete razlikovati između dva kao redoviti tepih pločice su veći u veličini i guma se koristi u crijep stepenice tepih, umjesto samoljepljivom trakom na regularno.
Carpet pločice za stepenice su dobre mogućnosti za uređenje vašeg doma, te će trajati dugi niz godina. Pročitajte pažljivo upute proizvođača tijekom instalacije tepisona. Oni su jednostavno za čišćenje s usisavačem i izlijevanja može očistiti odmah. Pitajte lokalnog distributera za više informacija o tepisona za stepenice i ulažu u dugoročne, jeftin home dekor pribor.