Peć na gas održavanje

Peć na gas održavanje je vrlo bitan posao koji mora biti učinjeno s vremena na vrijeme. Vaša peć na gas mora se čistiti svake godine. Uz čišćenje, morate provjeriti plinske peći, da li je ispravno ili ne. Ukoliko plin peć ne radi ispravno, onda ugljičnog monoksida se proizvodi. Ugljični monoksid je vrlo otrovan i može izazvati simptome poput gripe, zbunjenost, vrtoglavica i mnoge druge zdravstvene opasnosti. Ugljični monoksid je po produkt nepotpunog izgaranja prirodnog plina. Ugljični monoksid je bez mirisa i bez boje. Stariji peći emitiraju više ugljičnog monoksida, zbog smanjenja učinkovitosti sagorijevanja. Također, starija peći razviti pukotine i napuknuća te poslužiti kao izlaz za propusnost ugljičnog monoksida. Ove pukotine u peć na gas čak nisu vidljive golim očima. Stoga, važno je poduzeti program održavanja plinskih peći svake godine. Pročitajte više o tome kako se radni plin peći.
Smjernice za peć na gas održavanje
Filteri; Zračni filteri su važan dio peć na gas i plin peći održavanje, čišćenje i održavanje filtera ima značajnu ulogu. Postoje tri vrste filtera za zrak viz., Kartona, plastike i stakloplastike filtera. Ako je vaš filter zraka je od kartona ili stakloplastike, zamijenite ih sa novima kada postanu prljave. U slučaju plastičnih filtara, operite filtere s deterdžentom i suhe filtere temeljito. Nakon čišćenja filtera, zamijenite ga u izvornom mjestu. Osim toga, danas postoje filtri i elektronski. Postoje upute o tome kako očistiti elektronske filter koji dolaze uz proizvod za upotrebu i održavanje vodič. Važno je napomenuti da ne biste trebali skrenuti na peć na gas bez instaliranja filter.
Podmazivanje motora godišnje, a nakon čišćenja sjednici je više, treba skrenuti na podmazivanje dio peć na gas. Ovo je još jedan ključni korak u plinskoj peći održavanje. Postoje dvije vrste motora viz., Motori s lukama i podmazivanje motora bez podmazivanje lukama. Motori bez podmazivanje luka podmazivati ​​u vrijeme proizvodnje i ne zahtijevaju podmazivanje. Kada zovete servisera, on je trebao zamijeniti motor bez podmazivanje lukama.
S druge strane, motor s podmazivanje lukama zahtijeva podmazivanje jednom u godinu ili dvije. Ovo podmazivanje ovisi o korištenju plina peći. Zapamtite, nemojte dodavati višak ulja motora ležajeva. Ako dodate prekomjerne ulje u ležaj, postoje šanse za dobivanje oštećen motora.
Redovito čišćenje motora, kad zovete servisera, on mora očistiti motor povremeno. Prašina i prljavština nakupila na motor može izazvati motora do pregrijavanja i oštećenja namota. Uz motor, puhala kotač također mora biti očišćena. Prašina i prljavština mogu ometati protok zraka u peć i to može oštetiti peć na gas. Pročitajte više na visoku učinkovitost peći plin.
Ostale stvari koje treba pregledati od strane servisera, postoje mnoge druge stvari koje morate provjeriti. Popis tih stvari je kako slijedi:; Odzračivanje sistema, izmjenjivača topline prolaza, korozije, Plamenici, istjecanje plina u cijevi, pukotine u plinskoj peći, Čišćenje od pilota i pilota skupština; čišćenje plamenika; Svaki kvar u peć na gas mora biti otkriven u vrijeme održavanja plinske peći. Pročitajte više o sljedećem:
Plinske peći Rješavanje problema, kako Popravak plinske peći, vodič za rješavanje problema peć na gas problema: "Ovo su stvari koje treba provjeriti u plinskoj peći. Neki od njih su takve, da moraju biti provjeravane s vremena na vrijeme kao što je, curenje ili korozije. Provjera ove stvari unaprijed mogu vas spasiti od katastrofe, nesreće i skupe popravke. Konačno, poziva se na serviser prije zime počinje i uživati ​​u toplini gnjavažu besplatno. To je sve o održavanju peć na gas.