Kako to Grow avokada

Native na Karibima, meksički, Južne Amerike i Centralne Amerike regija, avokado spada u cvjetnica obitelji Lauraceae. Ovo popularno komercijalno održiva i plod je poznat kao maslac kruška ili aligator kruška. Avokado su bili poznati kao 'plodnosti voće' po Azteka. Uzgaja u tropskim klimama diljem svijeta, ovo drvo može narasti i do 70 do 80 stopa u visinu, a ima nepravilan krunu s gustom lišće naizmjenično raspoređeni. Cvjetovi su ga nosi neprimjetan, uglavnom žuti sa zelenim primjesa. Stablo je nazvana po kruške u hladu sjemenkama voće, avokado. Kako rastu avokado, dobro, oni mogu biti uzgojeno iz sjemena, ili kroz način cijepljenja. Pročitajte više na cijepljenje voćaka.
Kako to Grow avokada, po mogućnosti, avokado se uzgaja preko kalemljenje u usporedbi s počevši od sjemena. Stabala uzgaja iz sjemena ne dolaze istinite ili imaju iste karakteristike kao i majka biljka. U većini slučajeva oni nose plodove s inferiornom veličini, količini i kvaliteti. Međutim, ako želite početi od sjemena, slijedite upute dane u nastavku za uzgoj avokado iz sjemena:, posijati sjeme u poroznim, plodnog tla, s vrhom sjemena peeking vrlo lagano iznad površine tla. Voda je dobro. ; Druga metoda uključuje korištenje hidroponski mehanike. Pročitajte više o hidroponi vrtu. ; Uzmite zreli avokado zdrav, to cut, i kašičica sve tijelo. Očistite jama (sjemena) u tekućoj vodi, taknite ga na suhom. , Uzmi čistu staklenku, ispunjena vodom. Usta jar bi trebao biti dovoljno velik kako bi se omogućilo avokado sjeme biti umočen u njemu ne ostavljajući pada u jar. ; Koristite čačkalicama dodati dodatnu potporu na sjeme, ako usta je prevelika. Umočiti istaknuo stranu u vodi, sjeme mora biti na pola puta namočen u vodi. ; Ostavite ga neometano blizu prozor prag. Promjena vode vrlo nekoliko dana da se izbjegne kontaminacija. , Vlage i odgovarajuća suncu, će stimulirati rast i ubrzati kao dobro. ; U oko 3 do 6 tjedana, korijenja i izdanaka s pupoljaka ostavlja će se početi razvijati. Presaditi sadnica u tlu, čim dosegne šest lista fazi. Pronađite više informacija o tome kako rastu avokada stablo. ; Uzgoj avokada biljka, najbolje vrijeme da biljka stablo avokada je u razdoblju od ožujka do lipnja. Oni više vole u cijelosti ili djelomično sunca, tla s pH između 6,0 - 6,5. Stablo je plitko ukorijenjene, pa izbjegavajte ih sadnju u jakom vjetru put. Avokada stabla su vrlo dobro prilagođen za kontejner vrta, kao, samo ih izvedem na suncu izazvati obilna cvjeta cvijet. Transplant sadnica u rupu koja je dva inča dublje i šire nego sjeme root. Voda je dobro, i uvijek bi se osiguralo da stablo ima dovoljno vlage, ali nikada nije vlažan i pun vode. Prije početka cvijeća, i kada je stablo je puna mladih avokada, ili ga hraniti s tekućim gnojivom ili organskih kompost. Nakon što je stablo etablirao, orezati glavni korijen kako bi se omogućilo bočno širenje. Stablo treba biti zaštićen od smrzavanja, malčiranja oko stabla pomaže tla i korijena toplo. Pročitajte više o avokada stablo briga.
To bi trebalo pokriti svoje osnove o tome kako rastu avokada stablo. Pa ići naprijed, postrojenje ovog vrijednog voća u svom vrtu i uživati ​​u njegovim plodovima u nekoliko godina!