Cijepanje Hosta Biljke

Prikazuje off njihov ugodan spoj plave, zlatne (žute), zelenu ili široko-leafed lišće, hostas zeljastih trajnica i zajedničke Uz krajolike mnogih domova. Ove biljke izlog paletu boja i tekstura. Oni su nisko-održavanje postrojenja i Hardy po prirodi. Hostas 'također ostavlja dolaze u različitim uzorcima, oblicima i veličinama. Vi svibanj pronaći neke hostas nose mač u obliku listova, a neki možda imaju lišće u obliku srca. Neki svibanj također imaju ravne lišća i drugi su vidljive s konkavnim obliku lišće. Cvjetovi cvjetali po Hosta (e) biljke također imaju širok izbor u njihovim bojama i veličinama. Dakle, kao što sam bio rekao, cijepanje hostas biljke je jedan od smartest načina širenja biljke i popuniti u prazno mjesta u vrtu. Evo kako možete ići oko cijepanje.
Cijepanje hostas Biljke u jesen
Kasno ljeto i ranu jesen se smatraju idealno vrijeme za podjelu hostas biljke. Na taj način u ljetnim mjesecima može rastužiti neželjenih učinaka na biljke 'zdravlja.
Korištenje tanjura malča ili lopatu i gurati, kopati oko biljaka do dubine od oko 80-10 cm. Držite kopanje 5 inča udaljen od mjesta gdje puca napustiti zemlju. Znati više o vrtlarstvo alate.
Podignite postrojenja od strane kopanje ispod njega, pomoću tanjura ili lopata. Dobili osloboditi od tla iz postrojenja koja koriste vodu. To će vam pomoći da pin trenutku najbolja mjesta za biljka biti podijeljen u. Tu će biti mali razredi od lišća i stabljika zajedno da nalikuju pojedine biljke.
Sada rez kroz krunu (gornje grane i lišće biljke) ostavljajući 3 ili više puca po podjeli. Koristite oštar nož za rezanje, i paziti da ne rezati korijene u tom procesu. Hostas može biti podijeljen u nekoliko dijelova, međutim, to ovisi o veličini biljke. Kako bi se osiguralo da svaki dio ima dovoljno korijene u prilogu ga zadržati živ, rezati po sredini u simetrične segmentima.
Dodajte neke nove komposta na tlo koje se pripremaju za sadnju podjele. Cijepanje hostas u jesen može učiniti bez bilo kakve gnojiva i biljke mogu čekati proljeće sljedeće godine biti oplođena.
Dok sadnje podjela, to je bolje zadržati rupa veća od veličine podjele. Budite oprezni dok sadnje, da korijeni mogu dobiti šteta u tom procesu. Podjele treba biti posađeno na dubini kao da je od originalnog postrojenja. Zapamtite da ne biljka hostas previsoko iz zemlje, kao što to može spriječiti rast.
Nakon sadnje, pažljivo ispune i paket tlo čvrsto tako da ne napustiti bilo koju sobu za zrak. Voda zasadili podjela i malča (zaštitni pokrov raspadajućih biljnih tvari šire kako bi se smanjila isparavanja i erozije tla), kako bi im pomogla očuvanju vlage. Znati više o vrstama malča.
Tu ste učinili sa svojim cijepanjem hostas biljke te ih sadnju. Sve što trebate učiniti je čekati do sljedećeg proljeća da biste vidjeli svoju 'hostas bebe' cvjeta uz zdravlje i ljepotu!
Nakon ovih nekoliko savjeta za cijepanje Hosta (e) postrojenja, dopustite mi da vam dati neke korisne savjete o brizi za hostas biljke.
Briga za Hosta (e) Postrojenja
Hostas su žedni biljke i tako zahtijevaju puno navodnjavanja i odvodnje, kao i dobar. Većina vrsta hostas učiniti dobro kada je izložena u ranim jutarnjim suncem i filtrirani hladu u poslijepodnevnim satima. Međutim, vrste poput hostas sa zlatom i zeleno lišće zahtijeva vrlo malo sunca za dolazak sa svojim karakterističnim list boje.
Ono što treba poduzeti njegu je da biljke ne dobivaju previše na suncu, pogotovo u podne. Ekstremna toplina može izbjeljivač boja, pa čak i dovesti do izgorio lišće. Isto se događa kada su biljke s lijeve strane neadekvatnim vlage.
Hostas s plavim listovima učiniti najbolje, kada se uzgaja u shadier dijelove krajolika. Manje svijetla i hladnije temperature pomoći im da zadrže svoje oko-hvatanje plavoj boji.
Držite provjeriti na administraciju dušika gnojivo, kao i 125-square-noga krevet hostas neće zahtijevati više od jedne osmi kilograma stvarne dušika. Previše gnojiva rezultata u lišće bolesti i utječe na šarolika uzorak biljke.
Non-zbijanje malča može se primijeniti u rano ljeto. Ovo pomaže u sprečavanju rast korova, povećanje zadržavanja vode i smanjiti sabijanje tla. Raking malča poboljšava kretanje zraka kroz tlo. Držite navodnjavanja za ujutro, tako da malč dobiva dovoljno vremena da se osuši prije nego navečer. Zima malča štiti novo zasađene hostas, ali treba ukloniti prije novog proljeća rasti. Znati više o, sobne biljke - sobno bilje, zatvoreni u vrtu, Savjeti o malčiranja, cijepanje hostas biljaka, kao što je rekao, jedan je djelotvoran i pametan vrtu savjet za one koji žele vidjeti svoj vrt punije i naivčina. Sretno s cijepanje i koristiti ove odlične pokrovnosti biljke usmjeriti gledatelja pozornost na svoje značajke krajolika!