Đumbir bilja

Đumbir biljka je gomolja koji je poznat po svojim ljekovitim vrijednost. Đumbir je također koristi kao začina i delicija. Botanički ime đumbira je Zingiber officinale i ima iste obitelji (Zingiberaceae) kao da od kardamona, kurkuma i galangal. Đumbir dobiva svojim karakterističnim okus iz eterična ulja tj., Shogaols, zingerone and gingerols. Riječ đumbir je nastao iz Tamil riječi, inji ver. Vertikalnu debljinu riječ inji uzeo različite oblike u različitim jezicima počevši od SI?givera na Paliju, zingiberis na grčkom, gingiber na latinskom, gingimbre na francuskom i na kraju đumbir engleskom jeziku. Ranije, biljka je narasla samo u Kini i Indiji. To dostigla europske zemlje prije 2000 godina.
Đumbir Plant - kako rastu, đumbir korijen potrebne za sadnju su dostupni na trgovine mješovitom robom. Bolje je izabrati masti gomolji za zdrave rast. Nalijevanje korijene preko noći pomaže u pravilnom rasta. Đumbir može biti uzgaja kao houseplant u kontejnerima koji su 12-inčni. duboko i 14 inča. širok. Tlo će se koristiti treba biti bogata organske tvari i moraju osigurati odgovarajuće odvodnje. Komposta može se koristiti za obogaćivanje tla. Gomolje trebaju biti zasađen sa svojim pupova prema gore i oni bi trebali biti dobro razmaknute. U početku, đumbir bi trebao biti zali olako. Kako biljka raste, teških zalijevanje se preporučuje. The đumbir biljka potječe iz tropskih zemalja, dakle, u lonac po mogućnosti trebao biti smješten na otvorenom, pod svjetlom hladu. Ove biljke uspijevaju dobro u temperaturi između 70-80 ° F. U hladnije vrijeme, biljka treba biti premještena u zatvorenom prostoru da i dalje ostane toplo. U razdoblju od 1 godine, biljka doseže visinu od 2-4 noge. Stabljika đumbira su iskopali iz tla i čuvati u hladnjaku za daljnje korištenje. Informacija o đumbir biljka briga spomenutih će pomoći čitatelju u vrtu od đumbira. Pročitajte više na:, kontejnera vrtu; Zatvoreni Vrtlarstvo, ljekovitog i kulinarstva korištenja; Ljekovita svojstvima đumbir i koristiti kao kulinarski predmet, čini jedan od važnih biljaka svakodnevne uporabe. Paragrafima niže navedenih predstaviti relevantne podatke.
Ljekovito Use, a đumbir daje lijekova na mnogim zdravstvenim problemima. To je najviše obično koriste kao stimulans. Neka nas imaju pogled na nekoliko ljekovitim svojstvima đumbira. Đumbir pomaže u borbi protiv nadutosti sprečavajući stvaranje plinova u probavnom traktu. Dakle, to je koristi kao karminativ. Sastavni zove zingerone, pomaže u borbi protiv bakterije Escherichia coli, bakterija koja je uzročna organizam proljev. Smrtnih slučajeva djece u zemljama u razvoju može se smanjiti u velikoj mjeri uz pomoć đumbir. Mučnina koja proizlazi iz kemoterapije, jutarnjih mučnina morske bolesti mogu se smanjiti pomoću đumbir. Pročitajte više na:; Ginger Root Extract, Zdravlje Prednosti đumbir korijen, đumbir korijen čaj zdravstvenu, kulinarstva Use, a malo grize okus đumbira dodaje začin na hranu i stoga se koristi u raznim curry jela, umaka, kiselih krastavaca, slastica , itd. đumbir čaj za prehlade which je napravio pirjanja đumbir u kipuću vodu je dobro za zdravlje. Limun voće može biti dodan u đumbir čaj za dobivanje dobrog ukusa. Đumbir je poznato da se jedan konzervans. To je zato što, salmonele (a štetne bakterije) je ubijen zbog kemijskih svojstava đumbir. Zemalja poput Japana postoji praksa jesti đumbir između jela / tečajeva radi jasan nepcu. Đumbir se koristi u izradi slatkiša u Južnoj Indiji. This đumbir bombona je poznat kao Inji-murappa u Tamil. Pročitajte više na:; Đumbir čaj, đumbir Zamrznuti pire; Ginger Plant Cvijeće; Razne đumbir biljne vrste su poznati po prekrasno cvijeće koje proizvode, zajedno s ljekovitim svojstvima i kulinarskim koristi. Bijeli đumbir biljni proizvodi mirisnim cvijećem i popularna biljka vrt. This ukrasna biljka je porijeklom iz Himalaji te je također poznat kao leptir cvijet, ili đumbir ljiljana. Crveni đumbir biljka je također poznato po prekrasnim cvjetovima ga proizvodi. Svijetla crvena bracts ovog cvijeta poboljšati izgled cvjetnih aranžmana.
Pročitajte više na:; Ginger ulje, đumbir ulje Prednosti; Đumbir biljka ima mnogo različitih primjena, zbog svojih ljekovitih svojstava i uključivanje u razna jela. Stoga, đumbir treba uključiti u jela pripremamo i lijekove za zdravlje probleme.