Timijan Herb

Timijan je svestran i višenamjenski biljka i to je zapravo jedan rod koji sadrži mnogo različitih vrsta. Njegova ljekovita svojstva čine ga koristan biljka. Timijan je također koristi u raznim kulinarskim pripravcima. U davna vremena, ova biljka je korištena za balzamiranje od Egipćana. Grci smatraju timijan kao simbol hrabrosti. Oni su također koristili biljke kao sastojak u pripremi tamjana, u kadi, itd. Informacije o timijan biljka biljka je prikazana kroz različite dijelove ovog članka.
Kako rastu biljke timijana, timijan je porijeklom iz južne Europe, no, to je široko uzgaja širom svijeta. Ona može rasti u ekstremnim klimatskim uvjetima od hladnih područja Rusije do vruće i sušno ravnice u Africi. Za zdrav rast, preporučljivo je da rastu ova biljka u dobro isušen tla i svijetle sunca. Tla koji je bogat hranjivim tvarima nije potreban za njegov rast. U stvari, biljke pretvara dugonog u takvim zemljištima. Jedan može naučiti kako dizajnirati timijan bilje vrt, ako je stvarno zainteresiran za uzgoj biljaka u kući.
Razmnožavanje, širenje timijana provodi se putem korijena podjele, sjemena ili reznice. Razmnožavanje je sjeme potrajati dugo vremena (oko 1 god.) I stoga, korijen podjela je najviše željena metoda kao stručnjaci ne preporučuju reznice zbog propovijedanja timijan. Sadnja obično obavlja u mjesecu travnju. Da bi se provesti podjela korijen, biljka je iskopana i korijene su izbrisani s tla. Korijeni su zatim rezati na 4-5 komada i koristi se za plantaža. Njega treba poduzeti kako bi se vidjeti da svaki ima korijen rezanjem dio lišće s njom.
Care Tijekom rasta, timijan je jednogodišnja biljka i ne zahtijevaju mnogo vode osim u suhim uvjetima. Pravilno doza organskih gnojiva u kombinaciji s dobrim malčiranja površinu štiti od mraza. Primjenu gnojiva i polaganje malča treba biti učinjeno u mjesecu listopadu. Žetva se može provesti tijekom cijele godine, no, za dobivanje ostavlja lijep okus, u razdoblju od sredine lipnja i sredinom srpnja nije savršen.
Kulinarska Korištenje timijan, Timijan je također koristi dodati okus na hranu tijekom kuhanja. Timijan treba brati samo kada cvijeće pojavljuju kako bi dobili najslađe lišća. Leaves treba slomiti u rukama prije nego ih koristite u bilo kojem receptima. Timijan biljka zamjene koja bi se mogla koristiti dodati okus recepti su peršin, mažuran, i estragon.
Apple Timijan Jelly receptima, ovo je jedna od mnogih timijan biljka recepti koje je lako pripremiti, uzimajući u jedva 20 minuta od početka do kraja. Sastojci potrebni za pripremi ovoga mliječi su svježi timijan (2 TSP.), 2 šalice jabuka jabukovača, 3 ½ šalice šećera i tekući pektin voće (3 oz.).
A 4 pošteda mikrovalna zdjela treba koristiti za izmješaj jabukovača, timijan lišće i šećer. Mješavina trebaju biti kuhani za 10 minuta bez pokrivaju pan. To onda treba staviti u mikrovalnu na 5 minuta kipuće. Voće pektin treba dodati kuhana smjesa, koji opet treba staviti u mikrovalnu na 1-2 minuta. Pjena bi trebao biti obrano s površine prije pakiranja marmeladu u staklenke sterilizirano. Pročitajte više o timijan herb receptima.
Timijan Herb ljekovitog koristi, a različite kulinarske i ljekovite timijan herb koristi kako bi ona bila korisna biljka. Razne timijan biljka zdravstvene beneficije su navedene u nastavku. , Ulje zove timol, dobivenih od ove biljke, djeluje kao dezinficijens i antiseptik. , Žlicu meda pomiješana s nasjeckanim timijanom se koristi kao lijek za liječenje respiratorne probleme poput astme i bronhitisa (jedna žličica).. To čini posao za ublažavanje disajne puteve i pluća. ; Biljni čaj napravljen sa medom, limunovim, timijan i voda je dobra za zdravlje jer pomaže u održavanju tijela bez parazita. ; Ovaj biljni čaj koji proizvodi se s timijanom pomaže u ublažavanju menstrualnih grčeva, pomaže čišćenje sluzi iz intestinalnog trakta i pomagala u probavu. , Pročitajte više na:, timijan Herb pogodnosti, Biljni lijekovi, biljna medicina, a timijan biljka je jedna od najboljih ljekovitog bilja dostupan čovječanstvu. Kulinarski koristi od ove biljke čine ga još korisno. One bi tako, saznajte kako da raste timijan biljka u vrtu, i iskoristiti svoje prednosti varira.