Bezvodnog amonijaka Gnojiva

Bezvodnog amonijaka (NH3) je vrlo zapaljive i otrovne alkalna plina. Bezvodnog amonijaka u osnovi je spremljen kao ukapljenog plina na tlak para 116,7 psig (pound-sile po kvadratnom inču gauge) na temperaturi od oko 210C. Vrlo je zapaljiv i kontakt s bezvodnog amonijaka mogu izazvati paljenje očiju i sluznice. Bezvodnog amonijaka jedan je od vrlo koriste anorganski kemijski danas. Uglavnom, amonijaka koji se koristi za komercijalne svrhe zove kao bezvodnog amonijaka. Po nedavnom studija provedena od strane United States Geological Survey svjetskoj proizvodnji amonijaka je više nego 100 milijuna metričkih tona. Today bezvodnog amonijaka gnojiva su na veliku potražnju kao dobro. Čitajte na za različite vrste đubriva.
Koristi bezvodnog amonijaka, bezvodnog amonijaka jedan je od najstarijih poznatih komercijalnih tvari. Najopsežniji primjena bezvodnog amonijaka u području poljoprivrede, putem gnojidbe. Više od 80% od ukupne upotrebe bezvodnog amonijaka obavlja se kao zamjena dušika. ; Bezvodnog amonijaka Također se koristi za nekoliko metal liječenje operacija kao sinteriranje, nitriranja, peći za lemljenje itd. Gun praha i sumporna kiselina sadrži bezvodnog amonijaka kao glavna komponenta. , Slijedeći nekoliko odgovarajućim propisima, bezvodnog amonijaka je prevezena u bocama u obliku ukapljenog plina stisnut, izolirani i neizolirane spremnik automobila, tankera, teglenice, itd.; bezvodnog amonijaka Gnojiva, Amonijak je proizveden od strane Haber procesu u kojem amonijaka i dušika su kombinirani u nedostatku vode komponenti. Amonijak je dobiven jedan drugi proces, zvan što su kalcij cijanamidu procesa. U tom procesu izmjene amonijak izravno mogu se dobiti ugljika, dušika, vapnenac i pare te. Bezvodni amonijak također dobivaju obavljanjem destruktivne destilacije ugljena. U poljoprivredi industrija, bezvodnog amonijaka gnojiva koristi jer je navodno niske cijene i visoke učinkovit izvor gnojiva dušika koje se temelji.
Bezvodni amonijak je niske cijene, a koristi samo oko 1% od čovjeka od vlasti, dok formacije. Ovo je također razlog zašto bezvodnog amonijaka igra presudnu ulogu u regulaciji energetskih proračuna svijeta. Statistike kažu da su više od 80% bezvodnog amonijaka gnojiva koriste, cijelom svijetu. Ona se koristi kao sol amonijaka ili u obliku njegovo rješenje. Bezvodnog amonijaka je vrlo efikasan, a time i vrlo je koristiti i komercijalno, kao i. Danas, bezvodnog amonijaka đubriva su na raspolaganju u posebnim aplikatora koje se lako rukovanje i vrlo koristan za bilje i farmi. This aplikator dolazi s nožem koji uklanja sve ostatke, oko biljaka korijena, što čini oplodnja puno lakše.
Uz pogodnosti bezvodnog amonijaka gnojiva, postoji nekoliko nedostataka kao dobro. Bezvodnog amonijaka gnojivo ili amonijaka za taj tvar, ako je ostavio otvoren (ako dobiva u dodiru s otvorenom) može varirati be opasni za ljudsko zdravlje. Postoje mnoge komplikacije koje može izazvati ako ljudsko tijelo dođe u kontakt s bezvodnog amonijaka đubriva. Druga prijetnja je krađu bezvodnog amonijaka gnojiva. Može biti vrlo korisno za proizvodnju ilegalnih droga zove kao metamfetamina. To je vrlo zarazna nervozan stimulans koji mogu proizvesti korištenjem bezvodnog amonijaka. Since bezvodnog amonijaka gnojiva su lako dostupni na bilo kojem poljoprivrednom imanju, postoji mnogo prijavljenih slučajeva krađe bezvodnog amonijaka gnojiva.
To je sve o tome bezvodnog amonijaka gnojiva. Zaštita bezvodnog amonijaka đubriva za prirodne i namjeni je vrlo važno za poboljšanje poljoprivrede i ljudskog života, kao i.