Ultrazvučno Fogger: Kako radi

Koristimo razne vrste aparata, uređaja i strojeva svakodnevice. No, rijetko kad razmišljamo o principima rade na. Desno od žarulje za laptop, postoji toliko mnogo znanstvenih pojave na poslu, ali mi ne plaćaju mnogo obazirati na inženjeringa koji ide u tih strojeva. Li sjećamo Edison, svaki put smo prekidač žarulju na? Da li zapamtiti George Boole Svaki puta kada nam sjesti pred računalo? Da budem iskren, većina nas nikada učiniti. Ali postoje neki željnim znati kako stvari funkcioniraju i uzeti napore razumjeti i zahvaliti brainiacs iza dizajna i radni ovih prekrasnih izuma. Fogger, je jedan takav uređaj naći u mnogim kućanstvima, a foggers pomoću ultrazvučnih tehnologija su popularni, zbog svojih prednosti nad onima iskorištavanje drugim tehnologijama. Možda vole čitati o domaćim magle strojeva.
Ultrazvučni fogger. Kako djeluje? Gdje se koristi? Koje su prednosti? Umjesto postavljanja pitanja, to je bolje sam ih odgovoriti. Neka je početi s kako ultrazvučnih foggers rad, što znači ultrazvučno fogger krug izgledati i onda dolaze u uvjetima s uvjetima kao što su ultrazvučno fogger aeroponics i ultrazvučnog fogger hidroponi. Znam neke od vas ne će biti zainteresirani u detalje dizajn ultrazvučnog fogger i kako to funkcionira. Ali moram dostaviti na interes koji su zainteresirani za to. Pa ovdje je zanimljiv opis gradnje i radnih ultrazvučnog fogger strojeva.
Ultrazvučno Fogger: kako to funkcionira?
Before razumijevanju ultrazvučnog fogger radi, neka je razumjeti što je fogger je. A fogger je bilo uređaj koji stvara magla. Obično, magla stvara, sadrži insekticida za ubijanje insekata. Foggers su naširoko koristi kao alternativa i borba protiv štetočina usluge. Foggers sadrže piretroidi, vrsta sintetičkih insekticida i pyrethrins je insekticida potječe od krizantema cvijeće. Uporaba foggers nije ograničena na samo borba protiv štetočina. Foggers se koriste za stvaranje niske visi maglu izrađene iz različitih kemikalija, tekućine ili čak suhi led.
Ultrazvučnog fogger ili Mister koristi vodu za proizvodnju magle. U ultrazvučnog fogger, ultrazvučni valovi su usmjereni na vodu, nanoseći ga da se pretvori u suhe osjećaj plina. Danas, ultrazvučni foggers popularno se koriste za stvaranje magle u plesne klubove kao iu uređenje doma i zemljišta. Zahvaljujući njihovu sposobnost da proizvesti visok stupanj vlažnosti, oni se mogu koristiti u klijavosti prostorijama ili staklenika za promicanje rast biljaka. Uvijek možete koristiti humidistat za upravljanje i nadzor vlažnosti održavati ultrazvučni fogger.
Magla jedinice ultrazvučnog fogger koristiti peizoelectric sonde koji ima rezonirajuće učestalost oko 1.6MHz. Ove visoke energija vibracije uzrokovati vode pretvoriti u maglu nalik oblak, time generiranja magla. These foggers use ultrazvučnih valova za proizvodnju magli koja se sastoji od vode čestice veličine manje od 5 mikrona. Ta magla mogu prodrijeti do najsitnijeg razmaka, time eliminira šanse svake slobodne vode. Ultrazvučni fogger sklop nije vrlo teško dizajn. These foggers imaju vrlo malo pokretnih dijelova i ne zahtijevaju posebnu uvjete temperature i tlaka. Ova vrsta dizajna i rad ultrazvučnih foggers ih čini nisko-održavanje i ekonomičan uređaj. Štoviše, oni su jednostavno instalirati i koristiti.
Kada se koristi za poljoprivredne svrhe, važno je da ne postoje slobodne vode čestice koje mogu oštetiti biljke i da voda ne kondenzirati na biljke ili njihove raste medija. Since ultrazvučni foggers proizvesti čestice vode veličine 5 mikrona i manje, ne postoji mogućnost kondenzacije na površini biljaka ili njihovih rastući medij. Također, razina vlage održava ultrazvučnim fogger je takva da se sadnice mogu rasti zdravo.
Je ovaj o stvaranju magle obične vode. Što ako dodate soluble kemikalije vode. Hoće fogger i dalje stvaraju maglu? Naravno, to će! I to čini ultrazvučnih fogger, prekrasan stroj. Isto načelo magle formation se može koristiti na tako mnogo načina. Dodaj insekticida na vodi u fogger i magla može se koristiti za ubijanje insekata, dodajte hranjive rješenja za vodu i da ćete biti u mogućnosti dati hranjiva tretman za vaše biljke.
Sada, što je ovo ultrazvučni fogger hidroponi? Pa, to nije ultrazvučni fogger hidroponi, termin je ultrazvučni hydroponic fogger. To je uređaj koji proizvodi maglu i hranjiva se koriste u hydroponic sustava. Što je hidroponski sustav? Hidroponi je metoda uzgoja bilja pomoću hranjivih rješenja. Što je ulogu ultrazvučnog fogger in hydroponic vrtu? Koristi se za stvaranje kisika magla magla u regiji korijen biljaka. Vode čestice stvara se oko 5-15 mikrometara veličine i oni su apsorbira u biljke korijena. Ultrazvučno hidroponski foggers na taj način pomažu u ubrzavanju procesa rasta biljaka.
A sada o ulozi ultrazvučne foggers in aeroponics. Aeroponics je sustav u kojem biljaka uzgajaju u magli okruženju bez uporabe tla ili neke ukupne medij. Dok je hidroponski sustav koristi voda kao supstrat za uzgoj, aeroponic sustav je lišena svakog supstrat za rast. An aeroponic sustav se može koristiti za ultrazvučno foggers stvoriti magla koja pruža biljaka bitne hranjive sastojke i minerale. Jedan nedostatak korištenjem ultrazvučnih fogger in aeroponics je veličina kapljica vode on generira. Kapljicom veličine od nekoliko mikrona može dovesti do pretjeranog rasta korijena kose u biljkama i koče razvoj bočnih korijenski sustav.
Mada nisam bio u mogućnosti da vam dati ultrazvučno fogger shematski, ili detaljan ultrazvučni fogger shema, članak mora vam dala barem grubu ideju o dizajnu ultrazvučnog fogger i pošteno ideju o tome kako se to radi. Sutra ako vas netko pita što je ultrazvučni fogger ili kako se to radi, samo ih je pokazati ono što ste upravo pročitali.