Lijekovi krhki kose

Kosa je vrsta proteina niti, koje raste iz duboke unutar dermis. Pojedine dlake obično sadrži tri sloja od kojih kutikule je najudaljeniji sloj. Cuticle igra vrlo važnu ulogu u zaštiti dvije unutarnje slojeve, od otežanim ekološkim uvjetima i kemikalija. Bez odgovarajuće skrbi, cuticle svibanj dobiti oštećena i čine unutarnje slojeve krhki. Krhki i suhu kosu zauzvrat postaje skloni štete kao prijelom. Da biste riješili taj problem prije svega jedan je saznati korijen uzroka suhe i krhke kose. Bez razumijevanja razloge iza suho i krhki kose, to ne bi bilo moguće izliječiti taj problem. Stoga, prije rasprave o krhki kose lijekova, neophodno je baciti svjetlo na neke krhki kose uzrokuje.
Uzroci krhki kose
Većina vremena, suha i krhki kose je jasan znak nedostatka vlage. To može biti bilo zbog čestog pranja koristite oštre šampona ili pretjeranu uporabu kemikalija kao što su boje za kosu. Čak i styling kose proizvode kao što su stan Okovi, perms, relaxers i sušila za kosu mogu uzrokovati veliku štetu na folikula dlake, pogotovo kada se koriste indiscriminately. Slično tome, pretjerano izlaganje suncu, zagađenje i vjetar može napraviti kosa suha i sklona lom. Osim ovih, suha i krhki kose može biti simptom prehrambenih deficita i određene zdravstvene uvjete, uključujući i hipotireoza, hypoparathyroidism i anoreksija. Pročitajte više na tretman za suhu kosu.
Krhki kose lijekovi
Prvi korak da krhki kose snažan je pružiti adekvatnu vlagu i hranu za njega. To se može postići korištenjem nekih prirodnih ulja kao što su maslinovo ulje, kokosovo ulje, čaj stablo ulje, argan ulje i jojobe. Oba maslinovo i kokosovo ulje su poznate po svojim hidratantnim i hranjivim svojstvima i tako, idealni su za suhe i krhke kose. Davanje vašoj kosi prirodnu vrelom ulju liječenje, morate toplom maslinovom ili kokosovo ulje, a zatim nježno masirajte ga na svoj skalp. Za najbolje rezultate, ostavite ga za cijeli noć, a zatim ga operite s blagim šamponom ujutro. Prirodna ulja poput, maslina i ne kokos samo da pružaju vlagu, ali bitne vitamine kao što su vitamin E, kao dobro. Isto tako, Argan ulje, čaj stablo ulje, jojoba ulje i flaxseed ulje također može koristiti i kao učinkovit home lijekova za krhki kose. Pročitajte više o vitamina E za rast kose.
Za pravilnu njegu kose, zajedno sa sušilom za ulja, možete probati majonezu i jaja, kao home lijekova za suhu i krhki kosu. Majoneza je izvrstan regenerator i mogu se koristiti za popravak suha i oštećena kosa. Just širiti debelim slojem majoneze na kosu i lagano masaža vlasišta. Ostavite ga za pola sata ili tako prije pranja kose. Ako vam je kosa izrazito suha i krhki, onda možete ga ostaviti za čitavu noć i isprati blagim šamponom sljedeći dan. Kao i majoneza, jaje je još lako dostupna proizvod koji se može koristiti kao prirodni uređaj. Jaja se mogu primijeniti sama ili s drugim hidratantnim proizvodima kao što su kokos i maslinovo ulje. Samo tuku jaja sa vodom i zatim ga primijeniti na svoju kosu i vlasište, ili dodati male količine kokosovog ulja da ga prije primjene na kosu. To će učiniti krhki kose snažan i zaustaviti hair lom. Više informacija na kosu uređaja izrađivala u domaćinstvu i home lijekova za suhe, oštećene kose.
Uz ove suhe, krhki kose lijekova, što je podjednako važno je piti puno vode i koristiti blage šampone i druge proizvode njegu kose. Osobe s suhu i krhki kose ne bi trebalo oprati kosu često, čak i ako je šampon blag. Ali, oni bi trebali koristiti regenerator redovito. Što se tiče kose styling proizvode poput perms, relaxers, sušilo za izravnavanje ili puhati sušači u pitanju, koristite ih samo rijetko. Dok bojanje vaše kose, odlučiti za boju kose koja ne sadrži, ili niske amonijaka. Na split završava, trim vaše kose u pravilnim razmacima i odaberite frizuru koja ne stavlja puno stresa na vaše kose.
Ali, sve ove korake ili krhki kose lijekova će biti od nikakve pomoći, ako ne jedete uravnoteženu prehranu, obogaćen potrebnu količinu ugljikohidrata, masti, proteini i esencijalne vitamine i minerale, poput kalcija i vitamina E. Ne zaboravite that sušenje ili lomljivost kose može biti simptom nekih bolesti kako je ranije spomenuto u članku. Dakle, budite sigurni za razgovor s Vašim liječnikom, ako ste pate od vrlo suha, kovrčast i krhak kose.